FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

#2866 Post autor: Adam » sob maja 14, 2016 21:11 pm

W czeskiej śniadaniówce ponoć padło info nie od samego Hansa, ale prowadzących, że koncert z Pragi wyjdzie na Blurayu pod koniec roku. :shock: Zapewne rejestrowali tam (o ile) no bo gra z tamtejszymi muzykami więc pewnie był taki dil. Oby wyszło to na blu 8)
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Cisek
Asystent orkiestratora

#2867 Post autor: Cisek » ndz maja 15, 2016 06:01 am

Właśnie skończyłem montaż, wszyscy którzy zgłaszali zainteresowanie dostaną jutro link do pobrania koncertu Tylera.

Przy okazji spisałem kompletną tracklistę z Londynu (w nagraniu brakuje kilku fragmentów):

Thor: The Dark World
Now You See Me
Iron Man 3
Far Cry 3
Star Trek: Enterprise
Partiton
Marvel - suita na potrzeby fanfary
Children of Dune (Inama Nushif)
Children of Dune (Summon the Worms)
Constantine
The Greatest Game Ever Played
Fast and Furious (Fast Five)
Teenage Mutant Ninja Turtles

Nowy You See Me 2
Expendables
Thor The Dark World (Into Eternity)
Transformers Prime
Criminal (Drift and Fall Again)
Call of Duty Modern Warfare 3
Avengers: Age of Ultron
Aliens vs Predator - Requiem
Tribute to Williams: Superman
Hawaii Five-0
Triumph of the Spirit
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2868 Post autor: Adam » ndz maja 15, 2016 08:57 am

:shock: traklista marzenie.. zagrał w zasadzie wszystko. szkoda że nie było Can You Dig It, tematu z Eagle Eye, Rambo i jakiegoś ensamble typu Columbus Circle. A tak to szok - wolę takie koncerty gdzie nie ma długich suit, tylko jest przekrój przez kilka razy większą część kariery i kilka razy więcej utworów. Najbardziej szkoda tego Can You... To by było genialne zaczęcie koncertu, tym bardziej że z tego co pisano w recenzjach, Brajan miał dużo funu i żartował z publicznością często. No ale rozumiem, że akustyka w koncertowej hali nie bardzo się nadaje na dynamiczne solo na perkusji żeby nie ucierpiał odsłuch..
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#2869 Post autor: Mystery » pn maja 16, 2016 11:46 am

Dzięki Cisek za relacje i koncert, fajnie się czytało i oglądało. Tracklista świetna, oczywiście zawsze będą braki, a niektóre wybory będą zastanawiać, mi np brakowało tematu z Assassin’s Creed IV: Black Flag, który dodał by koncertowi większej różnorodności czy jednego z moich ulubionych tematów Tylera czyli Battle: Los Angeles, z wykonań fajnie wypadła suita Marvela, z kolei Triumph of the Spirit strasznie mnie wynudził, no i fajnie było usłyszeć przedsmak NYSM2, dobrze jakby coś takiego znalazło się na soundtracku.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2870 Post autor: Adam » pn maja 16, 2016 19:23 pm

ciesze się że się podobało - mam nadzieję że hejterzy Brajanka zobaczą ten super nakręcony koncert (ekstra miejsce, ekstra dźwiek, które okazuje się był serio świetnym i magicznym koncertem prawdziwej muzyki filmowej bez przeróbek w oryginale. to co zobaczyłem podobało mi się (muzycznie) bardziej niż to co zaprezentował Hans bo przynajmniej tutaj nie ma udziwnień na rockowo (z drugiej strony Hans zmiażdżył strona wizualna).

dzieki Cisek i zazdroszczę.
NO CD = NO SALE

mixon
Szofer w RCP

#2871 Post autor: mixon » wt maja 17, 2016 10:36 am

Desplat na FMF-ie, osobiście!

Wiedzieliście i tylko mnie to umknęło, czy jednak trzymali info do końca?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2872 Post autor: Adam » wt maja 17, 2016 10:45 am

tylko Tobie to umknęło :P :mrgreen:
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
galljaronim
John Powell

#2873 Post autor: galljaronim » wt maja 17, 2016 10:55 am

A wiadomo coś na temat Powella? Jest wymieniony jako gość specjalny. Według programu ma być obecny na koncercie muzyki do animacji, ale nie ma go niestety na żadnym ze spotkań otwartych, choćby tam, gdzie ma być Harry Gregson-Williams w pałacu Krzysztofory.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#2874 Post autor: Paweł Stroiński » wt maja 17, 2016 13:49 pm

Adam pisze:ciesze się że się podobało - mam nadzieję że hejterzy Brajanka zobaczą ten super nakręcony koncert (ekstra miejsce, ekstra dźwiek, które okazuje się był serio świetnym i magicznym koncertem prawdziwej muzyki filmowej bez przeróbek w oryginale. to co zobaczyłem podobało mi się (muzycznie) bardziej niż to co zaprezentował Hans bo przynajmniej tutaj nie ma udziwnień na rockowo (z drugiej strony Hans zmiażdżył strona wizualna).

dzieki Cisek i zazdroszczę.
Jeśli dobrze rozumiem to, co pisano na innych forach, to raczej nie odmieni to zdania na temat Tylera, bo Brian ponoć grał po prostu kawałki z albumów. Jak ktoś nie lubi oryginałów, to jak koncert może zmienić (z wyjątkiem innego "miksu") zdanie na temat dokładnie tych samych kawałków na koncercie?

hp_gof

#2875 Post autor: hp_gof » wt maja 17, 2016 14:02 pm

Jeśli chodzi o Desplata, cóż ja mogę powiedzieć - a nie mówiłem? :mrgreen:
Adam, strzeż się, bo przygotuję listę Twoich wypowiedzi o Olku i jak mnie wkurzysz, to użyję :P :P :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2876 Post autor: Adam » wt maja 17, 2016 14:19 pm

A sobie użyj co mnie to :D Autografy niech da i nara :D 8) cały koncert z jego muzą to by było coś, a nie jak Shore figurant wyjdzie po nagrodę :( Ale może choć spotkanie będzie z nim..
NO CD = NO SALE

hp_gof

#2877 Post autor: hp_gof » wt maja 17, 2016 14:24 pm

Ekhm, cytuję:
Obok statuetki i tytułu, laureat uzyskuje prawo do ufundowania sesji nagraniowej swojej muzyki w oparciu o sekcję smyczkową dowolnej orkiestry ze Śląska lub Krakowa, albo zorganizowanie pełnego koncertu z retrospektywą dzieł laureata na kolejnym festiwalu.
:mrgreen:
http://fmf.fm/aktualnosci/alexandre-des ... cha-kilara

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2878 Post autor: Adam » wt maja 17, 2016 14:26 pm

obiecanek cacanek było już mnóstwo, nawet również od kompozytorów ze skajpa na telebimie :P po tylu edycjach tego fmf po prostu jestem już niewiernym Tomaszem. Zobacze to uwierze.
NO CD = NO SALE

hp_gof

#2879 Post autor: hp_gof » wt maja 17, 2016 14:38 pm

Lepiej żeby nie obiecywali, a robili (tak jak ogłoszenie w tym roku Desplata na ostatnią chwilę), niż na odwrót ;) Ale myślę, że taki koncert jest kwestią czasu. I może być o tyle interesujący, że kilka kawałków zagrają w tym roku, więc swój londyński program Olek musiałby uaktualnić ;) Np. wzbogacając o suity z Dreyfusa albo Rogue One, które przed nami :D No ale to tylko takie moje fanbojskie gdybanie :D
PS. Ja mam nadzieję, że w tym roku Olek zadyryguje orkiestrą swoje kawałki sam :) Jak to zawsze ma w zwyczaju ;) Jak dobrze, że kupiliśmy bilety w drugim rzędzie :) :) :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2880 Post autor: Adam » wt maja 17, 2016 14:53 pm

a co będzie z niego poza Ghostem i Guardianami? To wszystko chyba?
NO CD = NO SALE

ODPOWIEDZ