Oblivion (2013) - M83
Re: Oblivion (2013) - M83
No wiesz, pełen zapału przystępujesz do takiego projektu, a tam cię tłamszą... Zresztą która to już muzyczna oprawa zniszczona przez producentów, po jakiego czorta w ogóle biorą takie grupy skoro i tak jest prikaz pisania RCP.
przecież to się zaczęło w połowie lat 90 już gdy kompy weszły w standardzie do użytku, a Gonazales to nie jest jakiś pierwszy lepszy muminek by sobie z tego sprawy nie zdawać więc niech nie płacze w wywiadach bo to słabo wygląda. wiedział w co wchodzi. znał zasady gry. a takim wywiadem to może sobie co najwyżej zamknąc drogę do kolejnych filmów. no chyba że tego chce to ok..Mystery pisze:No wiesz, pełen zapału przystępujesz do takiego projektu, a tam cię tłamszą...
#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Żeby OST się lpiej sprzedał. M83 ma raczej więcej fanów niż Jablo czy Heniek Jackman.Mystery pisze:po jakiego czorta w ogóle biorą takie grupy skoro i tak jest prikaz pisania RCP.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Nie czytałem tematu, więc może się powtórzę, ale...
Film jest idealnie spieprzony, bo i fabuła na pierwszy rzut oka jest atrakcyjna, i wizualia są niczego sobie. Ale im dalej w las, tym scenariusz staje się bardziej podziurawiony i naiwny, całość jest za długa, potencjał historii został zarżnięty. Widać jak na dłoni inspiracje Odyseją Kosmiczną i Portalem, co było dosyć fajne, ale łopatologia niektórych scen, idiotycznie połączona z 'tajemniczymi niedopowiedzeniami', oraz rwany montaż (było tu miejsca na tyle pięknych scen, ale nie - trzeba je pociąć 50 razy, żeby było dynamiczniej) skutecznie ten potencjał zabijają. Wizualną orgią bym tego nie nazwał, choć oczywiście jest bardzo ładnie. Cruise wypadł w porządku, ale bez szału.
Ogólnie Obilvion to lepszy film od nudnego TRON: Legacy, ale wizualnie i przede wszystkim muzycznie nie ma do niego startu.
Muzyka jest tragiczna. Już po kilka minutach widać, że Batmany Nolana i TRON: Legacy były główną 'inspiracją' przy jej tworzeniu, ale Daft Punk wyszedł ze swojego zadania przy poprzednim filmie Kosinskiego więcej, niż obronną ręką.
M83 natomiast rżnie z czego popadnie. W pierwszych scenach da się słyszeć temat Batmana
A przy planszy tytułowej wchodzi dźwięk łudząco podobny do tego z trailera Incepcji. Parokrotnie też słyszałem dźwięki przypominające szant Bane'a z TDKR.
O ile jeszcze te rżnięcia z Zimmera jako tako w filmie działają, o tyle w kluczowych momentach muzyka jest fatalna - za głośna, psuje klimat, kompletnie nie pasuje do scen.
Nie chce mi się słuchać płyty, więc:
1 za działanie w filmie i 1 za oryginalność

PS Plus za świetne wykorzystanie dozwolonego raz użycia słowa 'fuck', żeby zachować kategorię PG-13
Film jest idealnie spieprzony, bo i fabuła na pierwszy rzut oka jest atrakcyjna, i wizualia są niczego sobie. Ale im dalej w las, tym scenariusz staje się bardziej podziurawiony i naiwny, całość jest za długa, potencjał historii został zarżnięty. Widać jak na dłoni inspiracje Odyseją Kosmiczną i Portalem, co było dosyć fajne, ale łopatologia niektórych scen, idiotycznie połączona z 'tajemniczymi niedopowiedzeniami', oraz rwany montaż (było tu miejsca na tyle pięknych scen, ale nie - trzeba je pociąć 50 razy, żeby było dynamiczniej) skutecznie ten potencjał zabijają. Wizualną orgią bym tego nie nazwał, choć oczywiście jest bardzo ładnie. Cruise wypadł w porządku, ale bez szału.
Ogólnie Obilvion to lepszy film od nudnego TRON: Legacy, ale wizualnie i przede wszystkim muzycznie nie ma do niego startu.
Muzyka jest tragiczna. Już po kilka minutach widać, że Batmany Nolana i TRON: Legacy były główną 'inspiracją' przy jej tworzeniu, ale Daft Punk wyszedł ze swojego zadania przy poprzednim filmie Kosinskiego więcej, niż obronną ręką.
M83 natomiast rżnie z czego popadnie. W pierwszych scenach da się słyszeć temat Batmana

O ile jeszcze te rżnięcia z Zimmera jako tako w filmie działają, o tyle w kluczowych momentach muzyka jest fatalna - za głośna, psuje klimat, kompletnie nie pasuje do scen.
Nie chce mi się słuchać płyty, więc:
1 za działanie w filmie i 1 za oryginalność

PS Plus za świetne wykorzystanie dozwolonego raz użycia słowa 'fuck', żeby zachować kategorię PG-13

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Film jest dosyć sterylny i wyprany z emocji, właściwie nie ma żadnej chemii miedzy bohaterami, wszystko jest takie sztuczne i nawet niezłe widoczki tego nie zmienią - ba!, warstwa wizualna też jest trochę spierniczona, mając w pamięci świetny plakat z wieżowcem
fabuła do pewnego momentu ciekawa ale potem robi się sztampowo - film, niestety, na jeden raz, nie ma się ochoty doń wrócić
o muzie nie ma co pisać, skoro nawet recenzenci zauważyli, że to " TDKR na sterydach " ...
fabuła do pewnego momentu ciekawa ale potem robi się sztampowo - film, niestety, na jeden raz, nie ma się ochoty doń wrócić
o muzie nie ma co pisać, skoro nawet recenzenci zauważyli, że to " TDKR na sterydach " ...
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Właśnie nie na sterydach, gdyż powera, siły i energii w tym mało. A zresztą, niedługo więcej...lis23 pisze:" TDKR na sterydach " ...
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
taaa, Tomek daje trzy dla Tronu za muzę na płycie, Wawrzyniec daje Oblivion trzy za muzę na płycie, a biedny kiedyśgrześ kolejny raz się zastawia, jakiż to sens mają te gwiazdkowe oceny ogólnie w takiej konfiguracji 

Wawrzyńcu, chyba litości nie masz.. aż 3 dla tego czegoś na płycie?!
#FUCKVINYL
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Tron jest o 2 klasy lepszy od Niepamięci. To moje zdanie, ale nie będę się kłócił z gustem Wawrzyńcakiedyśgrześ pisze:taaa, Tomek daje trzy dla Tronu za muzę na płycie, Wawrzyniec daje Oblivion trzy za muzę na płycie, a biedny kiedyśgrześ kolejny raz się zastawia, jakiż to sens mają te gwiazdkowe oceny ogólnie w takiej konfiguracji

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A czy ja twierdzę, że nie jest?
I czy w mojej recenzji nie napisałem, że tak jest?
Dałem trójkę, gdyż to średniak, a robicie aferę, jakbym dał czwórkę. Nie patrzcie tylko na gwiazdki, które i tak są umowne i zawsze będą budzić kontrowersje, ale zwróćcie też uwagę na tekst. Uprzejmie proszę i serdecznie dziękuję.

Racja, odpieprzyć się od Wawrzyńca, dobrze dał 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Jest wiele prac, które dostały 3 a są o klasę lepsze niż " Oblivion ", co tylko potwierdza moją opinię, że wszelkie recenzje i opinie są g. warte i najlepiej wszystko samemu sprawdzić i samemu ocenić.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dzięki, właśnie podważyłeś sens istnienia tej strony i ich podobnych...