Wyczekiwane score'y

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

Re: Wyczekiwane score'y

#2701 Post autor: Mystery » wt sty 01, 2013 10:25 am

Jay-Z skomponuje do The Great Gatsby :mrgreen:
http://thefilmstage.com/news/jay-z-conf ... igan-more/

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#2702 Post autor: DanielosVK » wt sty 01, 2013 14:08 pm

:cry:
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#2703 Post autor: Mystery » wt sty 01, 2013 16:27 pm

No Church in the Wild robi dobrą robotę w zwiastunie i jakby muzykę miał robić Kanye West byłby to dla mnie angaż roku, ale za Jay-Z nie przepadam, toteż na stan dzisiejszy jestem sceptyczny.

Ogólnie dziwna sytuacja i bardzo prawdopodobne, że Armstrong który był już przecież skredytowany w zwiastunie i nadal widnieje na oficjalnej stronie filmu jednak się ostanie, a Jay-Z będzie tu tylko dodatkiem, choć z drugiej strony zmiana mogła być spowodowana z powodu przełożenia premiery filmu i jak to często bywa u kompozytorów konfliktem interesów.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2704 Post autor: Wawrzyniec » wt sty 01, 2013 17:26 pm

A to Jay-Z potrafi komponować muzykę? Mam na myśli taką filmową? :? WTF?!

A czy Kanye West byłby lepszym wyborem. :? Nie trawię gościa jako osoby i zaliczam go do jednego z większych dupków w showbiznesie. A z tego co pamiętam, to jedna z jego super piosenek ma tak naprawdę podkład Daft Punku.

Zobaczymy co to będzie, ale czarno to widzę.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Bullet To The Head (2013) - Steve Mazzaro

#2705 Post autor: Wawrzyniec » śr sty 02, 2013 14:41 pm

Obrazek

"Bullet To The Head" to najnowszy film Waltera Hilla (każdy z nas kojarzy tego pana) z Sylvestrem Stallonem. A więc szykuje się męsko-morodbijące kino buddy policyjne czy coś w ten deseń. Stallone szuka zemsty i pomaga mu jakiś Azjata. Jakąś tam rolę ma zagrać Weronika Rosati, a badguyem, jest ten barbarzyńca z "Gry o Tron" i nowego "Conana".

Mniejsza o film, skoncentrujmy się na muzyce za którą ma odpowiadać Steve Mazzaro.

http://www.varesesarabande.com/servlet/ ... ead/Detail

Score wydaje Varese i jak piszą są podekscytowani tym debiutantem jakim jest Steve Mazzaro. W sumie dobrze wiemy, że wielu z nas jest znudzonych współczesną muzyką filmową i z chęcią wspominają dawne czasy. Tym samym zawsze bacznie należy obserwować debiutantów, gdyż zawsze mogą przynieść jakiś świeży powiew muzycznego powietrza.
Kim jest dokładnie ów Steve Mazzaro? :? Niestety poznałem straszną prawdę. :shock: :!: :shock:

Używając mojej legitymacji muzyczno-filmowo-dziennikarskiej udałem się do IPMFu (Instytutu Pamięci Muzyki Filmowej)/ Potajemnie wyniosłem kilka akt i z nich dowiedziałem się, że Stve Mazzaro jest tajnym współpracownikiem RCP :!: :!: :!:
Co więcej z akt można wyczytać, że współpracował z Lorne Balfe, a nawet przy "The Dark Knight Rises", a więc z samą górą RCP :!:

OK, prawda jest taka, że przeglądając książeczkę do "The Dark Knight Rises" znalazłem tam jego nazwisko i wedle hans-zimmer.com wynika, że tworzył też parę additionali dla Lorne Balfe.

To co? Ledwie nie zadebiutował, a już się skończył? Dajemy krzyżyk na Stevie Mazzaro :?: :?

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

Re: Bullet To The Head (2013) - Steve Mazzaro

#2706 Post autor: Kaonashi » śr sty 02, 2013 15:02 pm

Jakby nie to że jest w książeczce do TDKR to i tego tematu by nie było.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: Bullet To The Head (2013) - Steve Mazzaro

#2707 Post autor: Wawrzyniec » śr sty 02, 2013 16:28 pm

Nieprawda! Temat ten założyłem z myślą o Adamie i ogólnie miłośników kina mordobijącego itd. Zresztą sam Adam swego czasu był ciekaw kim jest ten Steve Mazzaro. I ja sam też trochę byłem, gdyż ja zawsze chętnie patrzę na jakieś nowe nazwiska w świecie muzyki filmowej, aby jakby co móc moim marudnym kolegom pokazać, że jeszcze ten gatunek nie umarł. :)
Zobaczyłem na stronie colosseum.de informacje o tym scorze i jak na profesjonalnego miłośnika muzyki filmowej zacząłem research. I to co znalazłem.

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#2708 Post autor: Kaonashi » śr sty 02, 2013 17:29 pm

Tak a propos Django:

Obrazek
Crockett żyje :!: :D

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2709 Post autor: Koper » śr sty 02, 2013 19:00 pm

Wawrzyńcze, przeniosłem tu Twoje posty o Panu Mazzaro. Możesz kontynuować wywody o nim. ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2710 Post autor: Wawrzyniec » śr sty 02, 2013 19:32 pm

Może później, po tym jak się dowiem co spłodził. :wink:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2711 Post autor: Koper » śr sty 02, 2013 19:35 pm

może jakieś dziecko... :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2712 Post autor: Adam » czw sty 03, 2013 09:26 am

Mystery pisze:Jay-Z skomponuje do The Great Gatsby :mrgreen:
http://thefilmstage.com/news/jay-z-conf ... igan-more/
wyskakiwać wszyscy z kasy, którzy zakładali się ze mną, jak ja już rok temu mówiłem że tego jakiegoś Armstronga zrejectują, ten koleś przecież traci wszystkie projekty jak leci :D Z to świetny wybór, jedna z najlepszych osób w branży, a zdecydowanie najlepszy flow na tej planecie!! 8) . Z wniesie ciekawą nowość do skostniałej i oklepanej co raz bardziej filmówki. zresztą wystarczy poczytać artykuły, że jego muza non stop na planie leciała.

Co do Mazzarro - score mnie nie interesuje za specjalnie i nie czekam na to (choć z ciekawości obadam), ale za to trailer filmu mnie zmiażdżył, jeden z lepszych jakie ostatnio widziałem, i idę do kina jak tylko się u nas pojawi :shock: :!: 8) no i w filnmie gra też nasza Rosati 8)
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#2713 Post autor: Kaonashi » czw sty 03, 2013 13:32 pm

Mi szkoda tego "jakiegoś" Armstronga :|

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2714 Post autor: Wawrzyniec » czw sty 03, 2013 13:58 pm

Czy Jay-Z to świetny wybór to ja nie wiem. :? To, że ma I got 99 problems but a bitch ain't one i jest dobry w tym co robi i ma najbardziej rozpieszczonego dzieciaka we wszechświecie to jedno, ale czy to od razu oznacza, że sprawdzi się ze stworzeniem oprawy muzycznej do filmu :?: :?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2715 Post autor: Adam » czw sty 03, 2013 14:21 pm

Z jest raperem, on robi najgenialniejszy flow na planecie i tekstową nawijke, ALE podkłady robi mu ktoś inny - tzn tak zakładam ;-) z tego też powodu tym bardziej mnie ciekawi czy on rzeczywiście robi cały score - a tego jeszcze nigdzie nie ma napisane wprost. choć nawet jak robi tylko additionale albo będzie pół na pół jego i Armstronga, albo będzie sporo songów, to i i tak mi wystarczy taki kolaż :)
NO CD = NO SALE

ODPOWIEDZ