Wyczekiwane score'y

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#256 Post autor: Adam » śr mar 24, 2010 15:26 pm

Wawrzyniec pisze:A po za tym czy wiadomo kto odpowiada za oprawę muzyczną do najnowszego filmu Stone: "Wall Street: Money Never Sleeps" z dość ciekawą obsadą?
ktoś czeka na te popłuczyny po sławie? i to jeszcze z Szają Lebufem? ;-)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#257 Post autor: Adam » śr mar 24, 2010 15:53 pm

i to wieki temu. a tych nowych popłuczynach i odcinaniach kuponu stawianie Szaji obok dziadka Daglasa to jest jakiś żart chyba.. Sheen się obrazić powinien..
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#258 Post autor: Wawrzyniec » śr mar 24, 2010 15:57 pm

O rety zapytałem tylko o muzykę, a nie o film. A po za tym, według mnie Shia to dobry i sympatyczny aktor i ja nic do niego nie mam, a wręcz go lubię.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#259 Post autor: Adam » śr mar 24, 2010 15:58 pm

Wawrzyniec pisze:według mnie Shia to dobry i sympatyczny aktor
?:? bo zagrał w transformersach? :lol: przecież on jest zwykłą amerykańska odmiana naszych Mroczków :?
#FUCKVINYL

bladerunner

#260 Post autor: bladerunner » śr mar 24, 2010 16:02 pm

obserwuje tego aktora nie zagrał tylko w transformersach, ale także w Indianie Jones, Eagle Eye , constantine, i nie pamiętam tytułu jednego filmu, ale był chyba najlepszy z nim.

Jak na aktora dobrze sobie radzi.

Adam litości Mroczkowie ?

No ale niezbyt go lubię .

Moim ulubionym Aktorem jest Harrison Ford, Paul Newman, Denzel i jeszcze kilku

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#261 Post autor: Wawrzyniec » śr mar 24, 2010 16:10 pm

bladerunner20 pisze:Moim ulubionym Aktorem jest Harrison Ford, Paul Newman, Denzel i jeszcze kilku
Jak najbardziej, szczególnie Harrisona Forda to ja uwielbiam. Tylko popatrz ile Ci aktorzy mają, albo niestety w przypadku Newmana mieli lat, a ile ma Shia.

Po prostu lubię tego aktora, czy też jak wolicie tę osobę. Do tego zdaje się być sympatyczny i przykro mi, ale ja go lubię, za co najmocniej przepraszam.
obserwuje tego aktora nie zagrał tylko w transformersach, ale także w Indianie Jones, Eagle Eye , constantine, i nie pamiętam tytułu jednego filmu, ale był chyba najlepszy z nim.
Możesz dorzucić jeszcze małą rólkę w "I Robot" i "Disturbia". Zaś po za tym to wcześniej to był głównie aktor serialowy, w tym głównie sitcomy itd.
Dobra ale zakończmy temat Shii, gdyż do niczego on nie prowadzi, po za tym, że można znowu trochę Wawrzyńcowi dowalić :wink: Wróćmy lepiej do muzyki i jak już to dowalajcie mi w tematach o muzyce filmowej, uprzejmie proszę :wink:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#262 Post autor: Wawrzyniec » czw mar 25, 2010 20:45 pm

Jakby co to stałem się nieoficjalnym agentem Jamesa Hornera i szukam dla niego jakiś ciekawych projektów, do których mógłby skomponować muzykę. :) I znalazłem coś takiego:
http://www.imdb.com/title/tt1219342/

"Legend of the Guardian"

Animacja, Przygodowe, Fantasy - pasuje pod Hornera jak ulał.
Problem tylko taki, że reżyserem jest Zack Snyder, a więc należy się spodziewać Tylera Batesa :(

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#263 Post autor: Adam » pt mar 26, 2010 10:36 am

Wawrzyniec pisze:Problem tylko taki, że reżyserem jest Zack Snyder, a więc należy się spodziewać Tylera Batesa :(
Wawrzyniec, nie bądź taki, daj mu szansę! :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#264 Post autor: Wawrzyniec » pt mar 26, 2010 15:35 pm

Duży uśmiech, a więc wnioskuję, że to nie jest na poważnie i dobrze :wink: A w ogóle to do takiego projektu Tylera Batesa to ja nie widzę, może producenci nie zgodzą się na "kolesiostwo" i sami wybiorą kogoś, jak chociażby Hornera :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#265 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 28, 2010 23:37 pm

Dobra nic nie komentuję, gdyż wtedy będzie, ze sam specjalnie prowokuję. Ale w sumie pewnie samym dawaniem tego linka zostanie to potraktowane jako prowokacja :? No nic i tak nie mam nic do stracenia, gdyż już wszystko straciłem, a więc:
Sesja nagraniowa (niepotrzebnego)remake'u "Nightmare on Elm Street" Steve'a Jablonsky'ego:
http://www.scoringsessions.com/news/216/

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#266 Post autor: Marek Łach » ndz mar 28, 2010 23:43 pm

Cóż, znając wcześniejsze dokonania Jablo w horrorze trudno nie zakładać, że czeka nas potencjalny kandydat do gniota roku. Zatrudnianie kompozytorów słabych technicznie do hollywoodzkich horrorów to strzał w stopę, bo nic ciekawego z tego nie wychodzi - nie mają tyle talentu co Young czy Goldsmith, i nie mają tyle wyobraźni co Goblini chociażby.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#267 Post autor: Wawrzyniec » pn mar 29, 2010 00:24 am

Ja nie twierdzę, że ten score może w ogóle próbować z Goldsmithem czy Youngiem, aż takim zaślepionym fanboyem i nędznym prowokatorem to nie jestem. Za Goblinem średnio przepadam, więc się nie wypowiadam.
Ja i tak jak na dobrego fanboya przystało to czekam na "Your Highness" Jablonsky'ego to może być fajna muzyka :D Ten score, a tym bardziej film jest mi obojętny, ALE jak widzę, że mamy orkiestrę, a więc nie czysta elektronika, jak słyszę o dziecięcym chórze to może to nie będzie aż tak zła muzyka. Mam taką nadzieję, a skąd ją biorę, to wiadomo :wink:

Dobra to, aby dalej po prowokować to napiszę, że Atli Örvarsson co prawda odsunięty został od "Karate Kida", za to dostał nowy projekt, może wręcz interesujący: "The Eagle of the Ninth"- dramat kotiumowo-historyczny, a najlepiej sami zobaczcie:
http://www.imdb.com/title/tt1034389/

A na zakończenie, jako dowód, że są we mnie jeszcze pokłady ludzkości i dobra to napiszę, że ciekawie może zapowiadać się muzyka do tego filmu:
http://www.imdb.com/title/tt1274300/
Nowy film Julie Taymor, a gdzie jest Taymor, tam jest i Goldenthal. Po za tym znowu mamy adaptację Shakespeare'a, a więc coś a la "Titus", może nam się szykuje :)

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#268 Post autor: Marek Łach » pn mar 29, 2010 00:36 am

Wawrzyniec pisze:Ja nie twierdzę, że ten score może w ogóle próbować z Goldsmithem czy Youngiem
No wiem, wiem... Tylko mając mniej talentu niż ci dwaj ciężko po prostu napisać wartościowy score do kina grozy... Chyba że ma się odrobinę wyobraźni i napisze się coś prostego ale unikalnego (dlatego przywołałem Goblinów). Te chórki u Jablo są pewnie po to, by zaśpiewać wyliczankę słyszalną w trailerze...
A na zakończenie, jako dowód, że są we mnie jeszcze pokłady ludzkości i dobra to napiszę, że ciekawie może zapowiadać się muzyka do tego filmu:
http://www.imdb.com/title/tt1274300/
Nowy film Julie Taymor, a gdzie jest Taymor, tam jest i Goldenthal. Po za tym znowu mamy adaptację Shakespeare'a, a więc coś a la "Titus", może nam się szykuje :)
I na to czekamy z niecierpliwością :)

Awatar użytkownika
Ele
Początkujący orkiestrator

#269 Post autor: Ele » pn mar 29, 2010 00:39 am

Dobra to, aby dalej po prowokować to napiszę, że Atli Örvarsson co prawda odsunięty został od "Karate Kida
Ale jest Horner :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#270 Post autor: Wawrzyniec » pn mar 29, 2010 15:20 pm

Ja jak już pisałem na ten "Nightmare on Elm Street" jakoś specjalnie nie czekam, ale w sumie może powstanie z tego coś zjadliwego. Zwłaszcza, że sądzę, że będzie to praca zdecydowanie lepsza od tej "Masakry Piłą Mechaniczną". Przynajmniej mam jeszcze resztki obiektywizmu, aby powiedzieć, że to jest słaba muzyka :wink:
Tylko z muzyką do remake'ów niestety jest tak, że i tak to co kompozytor stworzy będzie odbierane przez pryzmat pracy poprzednika. I niestety prawie zawsze wychodzi to na niekorzyść remake'owatej muzyki. No chyba, że jest się kimś takim jak Don Davis i tworzy się bardzo dobrą muzykę do remake'u "House on Haunted Hill", która sama potrafi się swoją klasą i poziomem obronić. Zobaczymy co to będzie, ale na pewno "Your Highness" będzie partyturą godniejszą przesłuchania:)

A na Goldenthala ma się rozumieć, warto poczekać, zwłaszcza, że ten duet owocował zwykle dobrymi ścieżkami :)
Dobra to, aby dalej po prowokować to napiszę, że Atli Örvarsson co prawda odsunięty został od "Karate Kida

Ale jest Horner Smile
Nawet mi nie przypominaj :P :wink:

ODPOWIEDZ