Ale to całe mówienie, że zło się budzi itd. Brakowało tylko, aby ktoś powiedział "Niemożliwe Sithowie wyginęli przed tysiącleci".

Heh, Visual Effects Society jest chyba innego zdania:Wawrzyniec pisze:
Efekty specjalne - dawno nie widziałem tak strasznie nierównych.Z jednej strony rewelacyjny Gollum, a z drugiej strony momenty, gdzie CGI naprawdę waliło po oczach. Np. łapa i ogon Smauga wyglądały strasznie sztucznie. Jak to jest możliwe, że w Jurrasic Parku łapa tyranozaura na błocie, wygląda jak łapa dinozaura, tutaj po 20 latach techniki do przodu łapa Smauga wygląda jak CGI łapa? Naturalność efektów nie dodawały te 48 klatek, a wręcz przeciwnie. Przy takim obrazie za bardzo widać co jest prawdziwe, a co CGI. Na szerokich planach nie ukrywam robi wrażenie, ale bliższe, oj nie jednak dziwnie to wygląda.
No. W hobbicie kiepsko wypadł Krzysztof Kowalewski aka Król Goblinów. Raz, że widać, że CGI, dwa, że ogolnie spartolona postacWawrzyniec pisze:Ale Ty chyba nie oglądałeś tej wersji 48 klatek. Niestety na niej CGI efekty są jeszcze bardziej widoczne. Akurat co do "Avengers" to uważam, że efekty są bardzo równo i mamy chyba najlepiej wygenerowanego Hulka.
Wawrzyniec pisze:Dla mnie "Hobbit" jest strasznie nierówny i też nie wiem dlaczego Azog, który urwał się z Prometeusza nie mógł być w kostiumie i make'upie tylko musiał być CGI.
Bzdura, najgorzej to właśnie w 2D 24FPS wygląda, akurat przy 3D i tych 48 klatkach film wygląda znacznie lepiej, raz, że przez 3D jest przyciemniony trochę i tak nie wali mocno tymi tandetnymi efektami CGI, a dzięki 48 FPS-om film jest taki trochę "szybszy", co akurat przydaje się np. przy walce olbrzymów, bo w 2D to wyglądało to jakby to było spowolnioneWawrzyniec pisze:Ale Ty chyba nie oglądałeś tej wersji 48 klatek. Niestety na niej CGI efekty są jeszcze bardziej widoczne. Akurat co do "Avengers" to uważam, że efekty są bardzo równo i mamy chyba najlepiej wygenerowanego Hulka.
No faworytem to jednak jest Życie Pi, ma co prawda jedną nominację mniej, no ale Hobbit ma np. 2 nominacje za postacie, Życie Pi miał tylko tygrysa, także trudno, żeby zdobyło 2 nominacje w tym przypadku, no ale to tygrys jednak pozamiatał i inny wybór to będzie faillis23 pisze:Heh, Visual Effects Society jest chyba innego zdania:
http://www.filmweb.pl/news/%22Hobbit%22 ... alne-91969
Nie zamierzam iść na pokaz 2D, aby się przekonać, gdyż jak wspomniałem i tak film jest o godzinę za długi.Templar pisze:Bzdura, najgorzej to właśnie w 2D 24FPS wygląda, akurat przy 3D i tych 48 klatkach film wygląda znacznie lepiej, raz, że przez 3D jest przyciemniony trochę i tak nie wali mocno tymi tandetnymi efektami CGI, a dzięki 48 FPS-om film jest taki trochę "szybszy", co akurat przydaje się np. przy walce olbrzymów, bo w 2D to wyglądało to jakby to było spowolnioneWawrzyniec pisze:Ale Ty chyba nie oglądałeś tej wersji 48 klatek. Niestety na niej CGI efekty są jeszcze bardziej widoczne. Akurat co do "Avengers" to uważam, że efekty są bardzo równo i mamy chyba najlepiej wygenerowanego Hulka.