FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Dexter
Kserujący nuty

Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

#1666 Post autor: Dexter » ndz maja 11, 2014 22:33 pm

Nie znam Koyaanisqatsi (wiem, wiem, wstyd :P), więc dlatego napisałem, że trochę, bo po prostu skojarzyło mi się to z Glassem - jak widzę słusznie :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1667 Post autor: Adam » ndz maja 11, 2014 22:33 pm

jaki wstyd? ja też nie znam, poza tematem i jakoś żyję :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1668 Post autor: Kaonashi » ndz maja 11, 2014 22:38 pm

Można to gdzieś usłyszeć? Kaczmarka, nie Glassa :P
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1669 Post autor: Wojteł » ndz maja 11, 2014 22:47 pm

Dexter pisze:Nie znam Koyaanisqatsi (wiem, wiem, wstyd :P), więc dlatego napisałem, że trochę, bo po prostu skojarzyło mi się to z Glassem - jak widzę słusznie :D
Adam pisze:jaki wstyd? ja też nie znam, poza tematem i jakoś żyję :P
Nic nie straciliście :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1670 Post autor: Adam » ndz maja 11, 2014 22:48 pm

dzięki że mi powiedziałeś bro :P
#FUCKVINYL

Templar

#1671 Post autor: Templar » pn maja 12, 2014 10:48 am

No ja pindolę, chciałem kupić karnet, a w tych punktach InfoKraków to nikt telefonu nie odbiera, we wszystkich punktach numery przez większość czasu zajęte, ale jak już uda się złapać wolną linię to i tak nikt nie odbiera. Na maile podobno też nie odpisują, jakby nie mogli normalnie dać tych karnetów na Eventimie tylko kombinują :roll:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1672 Post autor: Adam » pn maja 12, 2014 11:18 am

witamy w publicznej instytucji :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Cisek
Asystent orkiestratora

#1673 Post autor: Cisek » pn maja 12, 2014 12:17 pm

Templar pisze:No ja pindolę, chciałem kupić karnet, a w tych punktach InfoKraków to nikt telefonu nie odbiera, we wszystkich punktach numery przez większość czasu zajęte, ale jak już uda się złapać wolną linię to i tak nikt nie odbiera. Na maile podobno też nie odpisują, jakby nie mogli normalnie dać tych karnetów na Eventimie tylko kombinują :roll:
Trudno, żeby odbierali jak cały czas mają kolejkę ;). Przy mnie jedna osoba kupowała 4 karnety, a wszystkich karnetów na starcie było może 70.
Obrazek

Templar

#1674 Post autor: Templar » pn maja 12, 2014 12:25 pm

Cisek pisze:Trudno, żeby odbierali jak cały czas mają kolejkę ;). Przy mnie jedna osoba kupowała 4 karnety, a wszystkich karnetów na starcie było może 70.
No, ale to sensu nie ma, dzwonię przed 10 to każą zadzwonić po 10, bo teraz jeszcze nie można. A o 10 nie odbieramy, bo kolejkę mamy i dopiero jak wszystko sprzedamy to odbierzemy :roll: Jak się bawią w takie coś to trzeba przyszykować pulę karnetów na rezerwacje telefoniczne/mailowe i osobną pulę dla tych do przyszli kupić osobiście do punktu. A tak to ta możliwość rezerwacji, o której poinformowali kilka dni temu to jeden wielki pic na wodę, no bo super idziemy wam na rękę, dajemy możliwość rezerwacji, ale najpierw sprzedamy wszystkie karnety na miejscu i wtedy sobie rezerwujcie, tylko ciekawe co...

Awatar użytkownika
Dexter
Kserujący nuty

#1675 Post autor: Dexter » pn maja 12, 2014 15:04 pm

Potwierdzam, sprzedaż biletów to żenada. Skoro karnety mają wydzielone rzędy, to dlaczego po prostu nie udostępnią ich kupna w internecie? Dwa lata temu dało się tak zrobić, z indywidualnym wyborem miejsc.
A teraz nie dość, że współczuję ludziom próbującym się dodzwonić do punktów, to w nich samych nie jest lepiej. Przyszedłem na św. Jana o równej 10, przede mną stało jakieś 12 osób. Czekałem 90 minut (!). Wydawanie jednego karnetu to czasowa masakra, a paru ludzi przede mną kupowało ich po kilka. Absolutny hit: wydawanie 6 karnetów przez 15-20 min.
Oby wyciągnęli jakieś wnioski na przyszły rok, bo to jest śmieszne. Przynajmniej udało mi się załapać na środkowy sektor na Gladiatora, bo ogólnie miejsc dla karnetów jest bardzo mało (z tego, co widziałem - 2 rzędy). Na resztę też nie narzekam, ale za rok wstanę tak, żeby być wśród pierwszych w kolejce, bo inaczej ta szopka sprzedażowa nie ma sensu.
A, no i z roku na rok miejsca dostępne dla zwykłych ludzi/plebsu są coraz dalej. Naprawdę VIPy zajmują kilkanaście rzędów? Bez przesady :P

Templar, udało się? :)

Awatar użytkownika
bartex9
Spec od additional music

#1676 Post autor: bartex9 » pn maja 12, 2014 17:27 pm

No to jest kpina normalnie. Prawie 2 godziny wystałem na Podwalu. Co najlepsze, byłem piąty w kolejce!

Na facebooku KBF coś pisze, że wolne miejsca będą jeszcze "stopniowo uwalniane". Nie wiem co to dokładnie znaczy, ale w takim razie chyba nie wszystkie miejsca zostały od razu udostępnione.

Dźwięk ciągle dzwoniącego telefonu - bezcenny..

Awatar użytkownika
Dexter
Kserujący nuty

#1677 Post autor: Dexter » pn maja 12, 2014 19:00 pm

Podobno pierwsze kilkanaście rzędów przeznaczonych jest dla VIPów i gości festiwalowych. Skoro karnety sprzedawano dla 15 i 16 rzędu, a dla reszty były to miejsca jeszcze dalsze, to wyszło mi, że w Kraków Arenie wspomniani goście zajmują co najmniej 672 miejsca... Mniej więcej tyle miejsc (o ile dobrze pamiętam - 750) ma największa sala kinowa w Krakowie. Wnioskuję, że przyjedzie do Krakowa cały ASCAP :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1678 Post autor: Wawrzyniec » śr maja 14, 2014 03:32 am

Pamiętacie ten koncert przed dwoma laty? Wiadomo czemu go wspomina. :(

Obrazek

Cały dzień słucham muzyki do trylogii Aliena, ze szczególnym uwzględnieniem "trójki". Ta muzyka, plus obrazy świętej pamięci Gigera - coś wspaniałego i niezwykłego. A sam koncert był jednym z najlepszych w historii tego festiwalu.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1679 Post autor: Wojteł » śr maja 14, 2014 15:11 pm

Przyznam Wawrzynowi rację, bo już to gdzieś pisałem - nikt nie malował tak fantasmagorystycznych kutasów jak on.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1680 Post autor: Wawrzyniec » śr maja 14, 2014 17:06 pm

A ja tak samo jak na FB stwierdzę, że mówienie tylko o tych "kutasach" to spłaszczenie twórczości tego artysty, którego bardzo ceniłem. I cenię dalej, gdyż jego twórczość żyje dalej.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

ODPOWIEDZ