HANS ZIMMER - THE LONE RANGER (2013)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

Re: HANS ZIMMER - THE LONE RANGER (2013)

#151 Post autor: bladerunner22 » wt lip 02, 2013 19:04 pm

z brucheimerowych filmów piraci 2i 3 , i Pearl Harbor <3 lepsi
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#152 Post autor: Wawrzyniec » wt lip 02, 2013 19:38 pm

Koper pisze:Templarowi to polecam trochę spaghetti westernów Morricone obadać chociażby, a nie podniecać się wszystkim, co nowe. :P
Ach tak jak Koper to oczywiście musiał Morricone wyjechać: "Podoba mi się score A i B" na co zawsze Koper znajdzie kontrargument, że Morricone i tak lepsze rzeczy tworzył.
Zresztą akurat dawny "Lone Ranger" to miał bardzo mało wspólnego z klasycznymi spaghetti westernami.
Koper pisze:A Wawrzkowi tradycyjnie zalecamy meliskę na uspokojenie nerwów. ;)
A gdzie ja się denerwuje? Zresztą poza "Finale" ja nawet tego score'u nie miałem okazji słuchać. Zobaczę film, który jest miażdżony przez krytykę w Stanach, przesłucham score i postaram się merytorycznie podzielić opinią.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#153 Post autor: DanielosVK » wt lip 02, 2013 19:51 pm

Wawrzyniec pisze:Zresztą akurat dawny "Lone Ranger" to miał bardzo mało wspólnego z klasycznymi spaghetti westernami.
Hmmm... w takim razie dlaczego w kilku fragmentach Zimmer się Morricone inspiruje, a w jednym utworze cytuje go wprost? ;)
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#154 Post autor: kiedyśgrześ » wt lip 02, 2013 19:52 pm

Wawrzyniec pisze:
Koper pisze:Templarowi to polecam trochę spaghetti westernów Morricone obadać chociażby, a nie podniecać się wszystkim, co nowe. :P
tia, najlepiej położyć się w trumnie odpalić niemal pięćdziesięcioletniego winyla i czekać na nieunikniony koniec, wtf :P jak stara baba od rydzyka :P

ps. fajnie, że się Hansikowi udało uniknąć błędów z Rango i tego całego nieznośnego napuszenie, niby pomysł dokładnie taki sam (a jaki miał być :P ) ale egzekucja szczęśliwie odmienna :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#155 Post autor: Koper » wt lip 02, 2013 19:55 pm

Wawrzyniec pisze:Ach tak jak Koper to oczywiście musiał Morricone wyjechać: "Podoba mi się score A i B" na co zawsze Koper znajdzie kontrargument, że Morricone i tak lepsze rzeczy tworzył.
Zresztą akurat dawny "Lone Ranger" to miał bardzo mało wspólnego z klasycznymi spaghetti westernami.
Tak, Wawrzek, bo oczywiście w "Lone Ranger" Zimmer odwołuje się do wszystkich, tylko nie do Morricone. :roll: Jakby Hans zrzynał z Williamsa, to bym napisał o Williamsie, a nie o Ennio, proste.
DanielosVK pisze:
Wawrzyniec pisze:Zresztą akurat dawny "Lone Ranger" to miał bardzo mało wspólnego z klasycznymi spaghetti westernami.
Hmmm... w takim razie dlaczego w kilku fragmentach Zimmer się Morricone inspiruje, a w jednym utworze cytuje go wprost? ;)
Pewnie po to, żebym się przypierdolił i żeby Wawrzek mógł się przypierdolić, że się przypierdalam. :D
kiedyśgrześ pisze:tia, najlepiej położyć się w trumnie odpalić niemal pięćdziesięcioletniego winyla i czekać na nieunikniony koniec, wtf :P jak stara baba od rydzyka :P
A zamiast Pink Floyd albo Queen lepiej słuchać Biebera, żeby nie wyjść na starą babę? :P
Co do Rydzyka, to Ty znasz się lepiej. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#156 Post autor: Wawrzyniec » wt lip 02, 2013 20:05 pm

Koper pisze:
DanielosVK pisze:
Pewnie po to, żebym się przypierdolił i żeby Wawrzek mógł się przypierdolić, że się przypierdalam. :D
Nie znam filmu, nie znam score'u, trudno mi polemizować, ale na pewno nie jest to wyłącznie kalka z Morricone.
Kaonashi pisze:Robotę robi tu głównie "Ride" i "Finale" i to do nich będę wracał. Ten pierwszy nazwałbym ulepszoną wersją tego spapranego motywu z Rango, a o tym drugim wystarczająco już chyba napisano i nie mam zbyt wiele do dodania :wink:
Ale właśnie "Rango" to była parodia westernów, więc można zrozumieć dlaczego tak brzmiał jak brzmiał.

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#157 Post autor: DanielosVK » wt lip 02, 2013 20:07 pm

Wawrzyniec pisze:Nie znam filmu, nie znam score'u, trudno mi polemizować, ale na pewno nie jest to wyłącznie kalka z Morricone.
No nie, jeszcze z Wilhelma Tella, Piratów, Sherlocka i Peacemakera. :D
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#158 Post autor: Koper » wt lip 02, 2013 20:08 pm

Wawrzyniec pisze:Nie znam filmu, nie znam score'u, trudno mi polemizować
Yhm, ale jednak polemizujesz. :P
Wawrzyniec pisze:ale na pewno nie jest to wyłącznie kalka z Morricone.
a czy ja napisałem, że wyłącznie kalka z Morricone? W którym miejscu tak napisałem? :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#159 Post autor: Wawrzyniec » wt lip 02, 2013 20:22 pm

Sami mnie podpuszczacie, a potem ja naiwnie niepotrzebnie daję się wciągać. Przy czym trudno mi tak być całkiem obojętnym i nie zwracać na ten temat uwagi, szczególnie po tym jak usłyszałem "Finale" i po tych na Wasze standardy niezwykle pochlebnych opiniach.
Ale OK, postaram się nie polemizować, choć niczego nie mogę obiecać.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#160 Post autor: kiedyśgrześ » wt lip 02, 2013 20:23 pm

DanielosVK pisze:
Wawrzyniec pisze:Nie znam filmu, nie znam score'u, trudno mi polemizować, ale na pewno nie jest to wyłącznie kalka z Morricone.
No nie, jeszcze z Wilhelma Tella, Piratów, Sherlocka i Peacemakera. :D
omg :!: kompozytorzy (ogólnie) zżyrają własny ogon przegryzając klasyką (martwymi kompozytorami), słońce ponownie zatrzymane, ziemie wzruszona, ehh...
Obrazek

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#161 Post autor: kiedyśgrześ » wt lip 02, 2013 20:24 pm

Koper pisze:A zamiast Pink Floyd albo Queen lepiej słuchać Biebera, żeby nie wyjść na starą babę? :P
Co do Rydzyka, to Ty znasz się lepiej. :P
ooo znowu ten Biber, wiele o nim dobrego słyszałem na forum, niech ktoś zapoda jakiegoś fajnego songa w offtopie, bo chyba tylko ja nic nie słyszałem :?
Obrazek

Templar

#162 Post autor: Templar » wt lip 02, 2013 20:45 pm

Koper pisze:A zamiast Pink Floyd albo Queen lepiej słuchać Biebera, żeby nie wyjść na starą babę? :P
No tak, bo wtedy to oczywiście nikt żadnej chujowej muzyki nie tworzył, a teraz nikt nie robi dobrej? :roll: Narzekasz jak typowy, stary dziad, jak to wszystko kiedyś było lepsze, muzyka lepsza, filmy lepsze, i pewnie jeszcze komuna była lepsza.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#163 Post autor: Koper » wt lip 02, 2013 20:57 pm

Templar pisze:No tak, bo wtedy to oczywiście nikt żadnej chujowej muzyki nie tworzył, a teraz nikt nie robi dobrej? :roll: Narzekasz jak typowy, stary dziad, jak to wszystko kiedyś było lepsze, muzyka lepsza, filmy lepsze, i pewnie jeszcze komuna była lepsza.
O, następny mistrz interpretacji. Czy ja pisałem, że kiedyś była tylko lepsza muza a teraz to sama kijowa? Tylko, ze znajomość klasyków muzyki z westernu, tak amerykańskiego, jak i włoskiego, tak poważnego, jak i luzackiego sprawia, że jak widzę zestawienie "Lone Ranger" i "geniusz" to nie wiem czy się śmiać, czy płakać. :P
Rozumiem, że można się przy "Lone Ranger" dobrze bawić, bo złe to nie jest, ale ani nic tu rewelacyjnego, a już totalnie nic odkrywczego, więc nadmiar entuzjazmu każe popukać się w głowę. :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#164 Post autor: Adam » wt lip 02, 2013 20:59 pm

czekajta do niedzieli - ja się wypowiem o Lone Ranger wtedy i będzie http://www.youtube.com/watch?v=KlgFcdZ6u0Q
#FUCKVINYL

Templar

#165 Post autor: Templar » wt lip 02, 2013 21:00 pm

Koper pisze:O, następny mistrz interpretacji. Czy ja pisałem, że kiedyś była tylko lepsza muza a teraz to sama kijowa? Tylko, ze znajomość klasyków muzyki z westernu, tak amerykańskiego, jak i włoskiego, tak poważnego, jak i luzackiego sprawia, że jak widzę zestawienie "Lone Ranger" i "geniusz" to nie wiem czy się śmiać, czy płakać. :P
Zanim komuś zaczniesz zarzucać brak czytania ze zrozumieniem to sam się naucz poprawnie czytać, gdzie ja napisałem, że "The Lone Ranger" to geniusz? :P

ODPOWIEDZ