Megalopolis (2024) - Osvaldo Golijov
Re: Megalopolis (2025) - Osvaldo Golijov
nigdzie nie napisałem że mi się to podoba
stwierdzenie faktu, nie jest oznaką podobania
stwierdzenie faktu, nie jest oznaką podobania
#FUCKVINYL
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Film zarobił 4 miliony USD, więc sukcesem nie będzie - Coppola za długo zwlekał z tym filmem a nie oszukujmy się, Jego ostatni na prawdę dobry film to był "Dracula", jeden z moich ulubionych filmów.
Tylko On, Williams John
Tylko on, Elton John
Tylko on, Elton John
Z oznaczeniem R i ze słabymi ocenami chyba nikt nie spodziewał się sukcesów. Obejrzą kinoholicy zakochani w arthousowych snujach. Popcornożercy pójdą tylko przez przypadek i pewnie w połowie seansu wyjdą.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale ten film nie jest snujem. I jestem gotowy przyjąć różną krytykę, ale nie tą, że film jest nieciekswy, czy nudny.
Ogólnie to widzę, że jakoś internety i prasa czerpie radość z finansowych wyników tego filmu. I ludzie prześcigają się w szyderstwach i złośliwościach na temat tego obrazu i Coppoli, puszczając przy tym głośne bąki, a następnie delektując się ich zapachem.
Ogólnie to widzę, że jakoś internety i prasa czerpie radość z finansowych wyników tego filmu. I ludzie prześcigają się w szyderstwach i złośliwościach na temat tego obrazu i Coppoli, puszczając przy tym głośne bąki, a następnie delektując się ich zapachem.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ale zdajesz sobie sprawę, że on nie nakręcił tego filmu dla zysku?
Nie rozumiem dlaczego w ogóle przy tego typu projektach wyskakuje się z jakimiś boxoffice'ami itp. Kino to też sztuka a nie tylko odgrzewanie kotletów dla zgarnięcia milionów dolarów.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Dokładnie. W kontekście tego filmu, gdy reżyser dla swojego widzi-mi-się zastawił majątek, by zrealizować projekt marzeń, w ogóle omawianie jakiegokolwiek aspektu biznesowego mija się z celem. Co innego dyskusja na temat samego obrazu, który mocno dzieli odbiorców. A chyba na tym polega sztuka, by zmuszać do dyskusji i konfrontowania skrajnych opinii.
Patrząc na oceny na RT, to ma nieco wyższe od "Jokera 2’. Obecnie 46%/35%.
No a jak tam soundtrack, ktoś zalinkuje jakiegoś highlighta? Bez filmu nie tykam, a na ten do kina się nie wybieram, także jeszcze trochę minie zanim do tego siądę. I dlaczego w temacie jest rok 2025?
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Megalopolis (2024) - Osvaldo Golijov
Wreszcie Koper i Tomek Goska napisali coś mądrego w tym tematem. BRAWA! "Megalopolis" to nie blockbuster i według Coppoli nigdy nie miał nim być. To jest film, który od dawna chciał nakręcić, wedle swojej wizji i bez interwencji osób z zewnątrz. Plus na Instagramie napisał, że pracuje nad dwoma kolejnymi filmami.
Muzycznie chętnie bym wrzucił nie jeden, a kilka highlitów. Niestety jakoś mam problemy ostatnio z wrzucaniem linków z YouTube.
Przesłuchaj na pewno "New Rome" i "... zaraz najlepiej przesłuchaj cały soundtrack!
Normalnie bym pochwalał, aby słuchać muzyki dopiero po seansie. Ale skoro nie zamierzasz tak czy siak oglądać, to czemu nie dasz temu soundtrackowi szansę.
Tym bardziej Ty Mystery, Ty który słuchasz każdy soundtrack jaki wychodzi. Ty któryś słuchał wszystkich soundtracków Toma Holkenborga (Junkie XL) z tego roku! Ty obawiasz się tego soundtracku?
Dla mnie to Top 10... Nie! Megalopoli to TOP 5 Soundtracków 2024 roku!
Mój błąd z tym 2025. Najmocniej przepraszam i już poprawiłem. Po prostu za bardzo patrzę w przyszłość.
Muzycznie chętnie bym wrzucił nie jeden, a kilka highlitów. Niestety jakoś mam problemy ostatnio z wrzucaniem linków z YouTube.
Przesłuchaj na pewno "New Rome" i "... zaraz najlepiej przesłuchaj cały soundtrack!
Normalnie bym pochwalał, aby słuchać muzyki dopiero po seansie. Ale skoro nie zamierzasz tak czy siak oglądać, to czemu nie dasz temu soundtrackowi szansę.
Tym bardziej Ty Mystery, Ty który słuchasz każdy soundtrack jaki wychodzi. Ty któryś słuchał wszystkich soundtracków Toma Holkenborga (Junkie XL) z tego roku! Ty obawiasz się tego soundtracku?
Dla mnie to Top 10... Nie! Megalopoli to TOP 5 Soundtracków 2024 roku!
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Podróba Rozsy, ale fajna Tak więc dobra zachętą i bankowo da się szanse całości, ale to już po filmie.
Film na VOD 12 listopada. Z kinowej dystrybucji przyniósł póki co 12,5 mln $, ale jeszcze bez wpływów z Polski do której film trafił w ten weekend
Dziadek utopił majątek zamiast wydać go np na dziwki. Godne uznania mimo wszystko
#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Myślę, że jeszcze na dziwki to mu trochę kasy zostało
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński