HANS ZIMMER & VA - 12 YEARS A SLAVE (2013)
Re: HANS ZIMMER & VA - 12 YEARS A SLAVE (2013)
Jedno jest pewne, tytuł ten odpada z walki o muzycznego Oscara, bo film jak na razie zdobywa recenzje na poziomie Gravity, 96 na metacritic i 94 RT.
jeszcze się zdziwicie
jak tylko go nie odrzucą zp owodu songów i additionala(i), to będzie nom na bank.

NO CD = NO SALE
Zgadzam się z Adamem. Ewentualnie Hans ma jeszcze szansę z Rush, ale nie wiem.
No przecież już widać songi i additionaleAdam pisze:jeszcze się zdziwiciejak tylko go nie odrzucą zp owodu songów i additionala(i), to będzie nom na bank.

Biorąc pod uwagę kuriozalne wybory Akademii z ostatnich lat pod kątem muzyka oryginalna kontra piosenki/source music, to nie powinno być żadnym kryterium 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Bez jaj, ale za to ja nie chcę nominacji, a co dopiero Oscara. Akademia przespała kiedy miała okazję i niech lepiej poczeka rok to wtedy może coś Zimmerowi dać. Za ten rok raczej nie.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Startujesz w oscarowym wyścigu? Nic nam nie mówiłeśWawrzyniec pisze:Bez jaj, ale za to ja nie chcę nominacji, a co dopiero Oscara.

Chcesz Oscara za Interstellar? Hehe

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Niestety nie.Tomek pisze:Startujesz w oscarowym wyścigu? Nic nam nie mówiłeś![]()
![]()

Jeszcze większe NIESTETY nie mam nic wspólnego z tym projektem.Tomek pisze:Chcesz Oscara za Interstellar? Hehe

A jakby co podano czasy utworów na płycie, to kto jest chętny recenzować 3:56 minut score'u Zimmera? Mnie tu się zarzuca fanbojstwo, a jakby co to nie muszę.

porażka ta traklista.. nie ogarniam czemu taki kompozytor, mając taki (z tego co czytam doskonały i mocny kandydat do oscara) film, tak olał temat..
NO CD = NO SALE
Hans nie ma nic do tego, ile jego muzyki potrzebował reżyser.
tylko że taki ktoś jak Hansik powinien powiedzieć, dajesz mi ten cały film albo do widzenia
kurde, taki film, taka tematyka.. ehhh

NO CD = NO SALE
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Tak, McQueen to geniusz, który w filmie o 19 wieku wykorzysta Johna Legenda W FILMIE.
Z tego, co wiem, jedyne, co jest w filmie z muzyki to skrzypce bohatera, Hans i może jakieś source music z epoki.
Z tego, co wiem, jedyne, co jest w filmie z muzyki to skrzypce bohatera, Hans i może jakieś source music z epoki.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja jednak po części trochę rozumiem Adama. Znaczy się mogę i też zrozumieć McQueena, który doszedł do wniosku, że taka historia nie potrzebuje muzyki. Ale wtedy rzeczywiście nie wiem jaki miało sens zatrudnianie kompozytora, tylko dla paru minut muzyki? 

Tarantino niedawno wykorzystał hip-hop więc mnie nic nie zdziwi.Paweł Stroiński pisze:Tak, McQueen to geniusz, który w filmie o 19 wieku wykorzysta Johna Legenda W FILMIE.

Pojawiły się czasy:
Washington (0:25), Solomon (3:31)
Score Britella - Devil's Dream (0:29), Yarney's Waltz (1:16), Roll Jordan Roll (1:57), Money Musk (0:37)
Washington (0:25), Solomon (3:31)
Score Britella - Devil's Dream (0:29), Yarney's Waltz (1:16), Roll Jordan Roll (1:57), Money Musk (0:37)
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Ten "Washington" to będzie highlight tego score, coś czuję.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.