BASIL POLEDOURIS - dyskografia

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Mefisto

Re: BASIL POLEDOURIS - dyskografia

#16 Post autor: Mefisto » pn lis 26, 2012 03:37 am

Tomek pisze:Szczerze mówiąc, to również nie wiem po co powstał ten temat :) Przecież wszystko jest (chodzi mi o informacje o wydaniach) w sieci... Baza Soundtrack Collector chociażby. Wystarczy tylko mały research zrobić samemu ;-)
Akurat soundtrack collector leży i kwiczy ostatnio - kiedyś się wpisywało tytuł, to znajdywało odpowiednie pasujace, a teraz nawet jak pełny wpiszesz, to ci łapie za poszczególne słówka i milion wyników wychodzi. Porażka co z tym serwisem w dwa dni zrobili :evil:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#17 Post autor: Bucholc Krok » pn lis 26, 2012 14:19 pm

Mefisto pisze:Porażka co z tym serwisem w dwa dni zrobili :evil:
Ale jak wcześniej wejdziesz na strony np. Amazonu, a póżniej SC to w reklamach Amazonu na SC pokażą Ci produkty, których strony na Amazonie odwiedzałeś. To jest dopiero.. :D
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#18 Post autor: Tomek » pn lis 26, 2012 16:01 pm

Mefisto pisze:Akurat soundtrack collector leży i kwiczy ostatnio - kiedyś się wpisywało tytuł, to znajdywało odpowiednie pasujace, a teraz nawet jak pełny wpiszesz, to ci łapie za poszczególne słówka i milion wyników wychodzi. Porażka co z tym serwisem w dwa dni zrobili :evil:
Ale po co chcesz szukać tytułu? Wchodzisz na profil kompozytora i wyświetla Ci się cała dyskografia jaką mają w bazie, z linkiem do każdego wydania.
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#19 Post autor: Adam » pn lis 26, 2012 16:50 pm

bo Mefi jest gangsta i musi po swojemu ;-) a dyskusje o SC zapraszam tu gdzie trzeba a nie oftopy - viewtopic.php?f=17&t=773&start=300
#FUCKVINYL

Mefisto

#20 Post autor: Mefisto » pn lis 26, 2012 21:25 pm

Tomek pisze:Ale po co chcesz szukać tytułu? Wchodzisz na profil kompozytora i wyświetla Ci się cała dyskografia jaką mają w bazie, z linkiem do każdego wydania.
Ale wiesz, że te spisy dyskografii mają niepełne i często wadliwe? To już wiesz.

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#21 Post autor: Tomek » wt lis 27, 2012 13:56 pm

Mefisto pisze:Ale wiesz, że te spisy dyskografii mają niepełne i często wadliwe? To już wiesz
Aleś Ty mądraliński :) Tak, mają, bo Tworzą go tylko ludzie. Bo sam koncept zgromadzenia w jednym miejscu kompletnej dyskografii soundtrackowej świata jest utopią. Podaj w takim razie inne miejsce na necie, gdzie możesz znaleźć równie szczegółową informację na temat płyt, wydań, itd. w jednym miejscu.
Obrazek

Mefisto

#22 Post autor: Mefisto » wt lis 27, 2012 21:05 pm

A co to ma do rzeczy? Stwierdziłem po prostu fakt, że po renowacji stronka ostro posysa. Zamiast ponaprawiać błędy, to dodają nikomu niepotrzebne klipy i zajmują się przywłaszczaniem tracklist zapodanych przez konkretnych użytkowników. Poracha na całego.

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#23 Post autor: Tomek » wt lis 27, 2012 22:24 pm

No właśnie to, że nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Gdzie na internecie w jednym miejscu znajdziesz tak szczegółowe dane na temat wydań Poledourisa? Ja nie znam takiego miejsca, a jak Ty znasz, to pomóż Turkowi :)

A co do wyszukiwania, to ja mam odmienne wrażenia od Twoich. To kiedyś trzeba było wybierać "Title" bo wyszukiwarka się do niczego nie nadawała, a teraz jak się wchodzi od razu ustawione jest "Title" i wyszukuje to, o co chodzi, zazwyczaj na pierwszej pozycji. Dla mnie to progres.
Obrazek

Mefisto

#24 Post autor: Mefisto » śr lis 28, 2012 04:23 am

Tomek pisze:No właśnie to, że nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Gdzie na internecie w jednym miejscu znajdziesz tak szczegółowe dane na temat wydań Poledourisa? Ja nie znam takiego miejsca, a jak Ty znasz, to pomóż Turkowi :)
niech se wpisze w google poledouris + discography :P
A co do wyszukiwania, to ja mam odmienne wrażenia od Twoich. To kiedyś trzeba było wybierać "Title" bo wyszukiwarka się do niczego nie nadawała, a teraz jak się wchodzi od razu ustawione jest "Title" i wyszukuje to, o co chodzi, zazwyczaj na pierwszej pozycji. Dla mnie to progres.
Wow! :P
Sorry, ale wolę sam se zmienić opcję wyszukiwarki i mieć dobre wyniki, niż babrać się potem w tych ostatnich :)

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#25 Post autor: Tomek » śr lis 28, 2012 06:20 am

Mefisto pisze:niech se wpisze w google poledouris + discography :P
Wow! :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#26 Post autor: Adam » śr lis 28, 2012 08:37 am

oj coś mi się wydaje że Turek przytrolował tym postem celowo, żeby Basil był na górze forum bo już nie miałby okazji być ;-)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#27 Post autor: Tomek » śr lis 28, 2012 09:24 am

I raczej nie będzie, bo tu nie ma o czym gadać.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#28 Post autor: Wawrzyniec » śr lis 28, 2012 14:18 pm

Tak, ale od dwóch stron dyskutujemy, że temat o niczym i tak dalej jest na szczycie. :P
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#29 Post autor: Koper » śr lis 28, 2012 17:13 pm

Tomek pisze:I raczej nie będzie, bo tu nie ma o czym gadać.
My nie mamy, bośmy wszystko co dobre słyszeli, ale takiemu Wawrzkowi, który pewnie słyszał pół Conana w przerwie między odsłuchami recording sessions TTRL to moglibyśmy zrobić tu listę "must listen" z Basila. 8)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#30 Post autor: Paweł Stroiński » śr lis 28, 2012 17:53 pm

Wawrzek akurat słyszał trochę Poledourisa prócz Conana, ale za nim nie przepada.

ODPOWIEDZ