Brian Tyler - The Expendables

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#16 Post autor: Ghostek » wt sie 03, 2010 21:52 pm

Adam Krysiński pisze:Goska-Pudlo Company to w ogóle są najzajebiśtsi na świecie w pisaniu muzy :mrgreen: B.Tyler jak usłyszał Ich kiepsongi to normalnie swojego DB9 od razu postanowił oddać naszym powodzianom :D
No tak się składa, że dostałem do niego propozycję współkomponowania "The Fast and the Furious 5". No niestety mam już inny projekt, więc musiałem odmówić. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#17 Post autor: Mystery » wt sie 03, 2010 21:54 pm

Tomasz Goska pisze:
Adam Krysiński pisze:Goska-Pudlo Company to w ogóle są najzajebiśtsi na świecie w pisaniu muzy :mrgreen: B.Tyler jak usłyszał Ich kiepsongi to normalnie swojego DB9 od razu postanowił oddać naszym powodzianom :D
No tak się składa, że dostałem do niego propozycję współkomponowania "The Fast and the Furious 5". No niestety mam już inny projekt, więc musiałem odmówić. :)
Coś kręcisz, film ma się nazywać Fast Five :wink:

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#18 Post autor: Ghostek » wt sie 03, 2010 22:32 pm

Toć to tylko nazwa robocza. Już nie rozdzierajmy o to szaty, panowie ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#19 Post autor: Wawrzyniec » śr sie 04, 2010 01:14 am

Najwyżej to wykasujesz, albo dasz mi bana, ale muszę odpowiedzieć na:
Marek Łach pisze:Wawrzyniec - wiem, jak przez ostatnie pół roku co niektórzy reagowali na Twoje posty i opinie, ale tym bardziej oznacza to, że niepotrzebnego prowokowania Adama i spółki powinieneś unikać. Jeśli wypowiadasz się merytorycznie to wiesz, że nigdy się nie czepiam, nawet jeśli się nie zgadzamy, i możesz pisać na co masz ochotę o swoich ulubieńcach - ale w sytuacjach gdy nawet nie zanosi się na kolejną awanturę o Hansa, po prostu nie podejmuj tematu Zimmera. Profilaktycznie.
I dokładnie tak właśnie postępuję, więc tym bardziej nie rozumiem o co chodzi :? Przecież milczę, w temacie o "Inception" dla Waszego dobra też nic nie piszę, więc akurat tematów z Zimmerem związanych w ogóle nie podejmuję. Tak samo jak Adam wie dokładnie co słucham, tak samo i ja wiem dokładnie co napisze, dlatego też wyręczyłem go z tym tekstem, gdyż to było do przewidzenia, że jak ja skrytykuję wiejski lans Tylera, to on wyjedzie z czerwonymi spodniami Zimmera. Tylko go uprzedziłem, tylko tyle i aż tyle. Ale dobrze już nie będę, zresztą i tak już dawno nie chce mi się pisać o moich ulubieńcach.
Chociaż dalej będę uważał fotografowanie się ze swoimi luksusowymi samochodami w wykonaniu Tylera za żenadę. Ale dobra niech będę dziwny, gdyż najwidoczniej rzeczą normalną jest, że kompozytor przed premierą swojej najnowszej ścieżki zapodaje fotki ze swoimi samochodami. No nic, ciekaw jestem więc fotek Desplata z jego furami przed premierą Harry'ego Potter i Insygni Śmierci.

A samo "The Expendables" mnie nie intersuje, zresztą jak 95% muzyki filmowej, więc już spokojnie opuszczam ten temat.

Dziękuję za uwagę.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#20 Post autor: DanielosVK » śr sie 04, 2010 01:23 am

Sztuczny szpan. :P
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#21 Post autor: Wawrzyniec » śr sie 04, 2010 01:45 am

No to najwidoczniej ja tradycyjnie muszę być innym, gdyż mnie to strasznie przeszkadza i jak DanielosVK słusznie zauważył, zajeżdża tanim szpanem na odległość. Dobra, ja mu nie zabraniam posiadać. Gdybym miał sporo pieniędzy też kupiłbym sobie duży dom i jako, że bardzo lubię samochody, parę ładnych okazów, niekoniecznie takich jak Tylera. Tylko z tym bym się tak nie obnosił, jak rosyjscy miliarderzy.
A po za tym co niby ma to mieć wspólnego z premierą filmu :? :?: Wyjaśnijcie mi, gdyż najwidoczniej jestem tępy, ale przynajmniej w zwiastunie nie widziałem, żadnego srebrnego Astona, ani Ferrari, więc raczej to nie są gadżety filmowe. Mnie nie obchodzi czym Tyler jeździ, tylko jaką muzykę komponuje. A tę moim zdaniem komponuje średnią. I może sobie nawet zapodawać fotki z prywatnymi łodziami podwodnymi, a i tak raczej do jego fanclubu nie dołączę. No chyba, że stworzy naprawdę ciekawe score'y, w co szczerze wątpię. Mnie przynajmniej tymi tanimi chwytami z wypas-brykami nie nabierze.

Dla zainteresowanych:
http://www.youtube.com/watch?v=i8U4tWd14Zg

I dobra, już nie będę pisał i zaśmiecał tego tematu.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#22 Post autor: Bucholc Krok » śr sie 04, 2010 07:14 am

Wawrzyniec pisze:Mnie nie obchodzi czym Tyler jeździ, tylko jaką muzykę komponuje. A tę moim zdaniem komponuje średnią.
Próbowałem im to wytłumaczyć, ale groch o ścianę. Żebyś widział co tu wypisywali.. Na dodatek nie wiedzieć czemu fotki nie zostały wykasowane. Dziwne..

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#23 Post autor: Wawrzyniec » śr sie 04, 2010 13:48 pm

Bucholc Krok pisze: Na dodatek nie wiedzieć czemu fotki nie zostały wykasowane. Dziwne..
Widać mamy jakieś inne pojęcie o offtopie. Gdyż te fotki mają tyle wspólnego z tematem co Dworzec Centralny z czystością. Ale nic nie znamy się :?

A w ogóle to może jeszcze Tyler wystąpiłby sobie w Top Gear? Mógłby bardziej poszpanować czym to nie jeździ i pokazać swe umiejętności na torze autem za przystępną cenę. :?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#24 Post autor: Adam » śr sie 04, 2010 14:19 pm

a ten dalej temat tych fotek.. :D jakie to zabawne że ktoś wytyka Tylerowi dwie foty z furami, a nie widzi jak jego guru robi z domu big brothera oprowadzając po nim róznej maści mniej lub bardziej inteligentne laski z mniej lub bardziej inteligentnych stacji tv, oprowadzając po salonach jakby to muzeum było do mniej lub bardziej bzdurnych lanserskich wywiadów (zaraz się dowiemy że takowych 5 czy 10 wcale nie było i to moja nadinterpretacja ;-) no ale cóż - Hansu jest święty i się nie lansi przecież, a Tyler tak i za to Wawrzyniec Briana nie lubi ;-) no ale niech będzie sprawiedliwośc kalego :

Obrazek
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#25 Post autor: Mystery » śr sie 04, 2010 15:11 pm

Adam z Wawrzyńcem znów swoje :D

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#26 Post autor: Mystery » pt sie 06, 2010 09:20 am

Parę słów o scorze, bo jak dobrze wiemy, teksty i oceny na scorenotes z recenzjami i rzetelnymi notami za wiele wspólnego nie mają:

http://scorenotes.com/soundtracks/expendables.html

A także wywiad z naszym Brianem :)
http://www.filmmusicsite.com/titles.cgi ... lk&lang=en

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#27 Post autor: Bucholc Krok » pt sie 06, 2010 11:02 am

Mystery Man pisze:Parę słów o scorze, bo jak dobrze wiemy, teksty i oceny na scorenotes z recenzjami i rzetelnymi notami za wiele wspólnego nie mają:
http://scorenotes.com/soundtracks/expendables.html
8,5/10? :shock: Co tam Debney, to Tyler jest teraz "maestro".

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#28 Post autor: Mystery » pt sie 06, 2010 11:26 am

Bucholc Krok pisze:8,5/10? :shock: Co tam Debney, to Tyler jest teraz "maestro".
Jak pisałem, ocenami nie ma co się sugerować, bo poniżej 7 tam raczej nie schodzą, a taki Robin Hood Srajfelda ma tam 9 :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#29 Post autor: Bucholc Krok » pt sie 06, 2010 11:51 am

Ale sama ocena z kapelusza nie jest tylko wynika z treści, którą podają? :) Proponuję zatem bojkotować tę stronę. Ewentualnie wyciągać co lepsze kawałki do śmichu.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#30 Post autor: Mystery » pt sie 06, 2010 12:29 pm

Bucholc Krok pisze: Ewentualnie wyciągać co lepsze kawałki do śmichu.
Robin Hood - 9/10
http://scorenotes.com/soundtracks/RobinHood.html

Clash of the Titans - 8/10
http://scorenotes.com/soundtracks/ClashoftheTitans.html

G.I. Joe: Rise of the Cobra - 8/10
http://scorenotes.com/soundtracks/GIJoe.html

Outlander - 8/10
http://scorenotes.com/soundtracks/outlander.html

:lol:

ODPOWIEDZ