Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » czw mar 11, 2010 16:19 pm
Koper pisze:No to teraz łączna lista wygląda tak:
1. John Williams
2. Ennio Morricone
3. James Horner
4. Hans Zimmer
5. Jerry Goldsmith
6. James Newton Howard
7. Basil Poledouris
8. Joe Hisaishi
9-10. Bruno Coulais; Thomas Newman
Słabo.. Oklepane nazwiska, nic ciekawego, nuda (oczywiście nic do nich nie mam, bo wielu z nich też lubię

) - jak się spodziewałem przy tego typu zestawieniach. Czy już pisałem, że takie TOP-y nie mają sensu?

A tak w ogóle to dla Japończyków powinna być osobna grupa, "żółta".

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
Bucholc Krok pisze:Słabo.. Oklepane nazwiska, nic ciekawego, nuda (oczywiście nic do nich nie mam, bo wielu z nich też lubię

) - jak się spodziewałem przy tego typu zestawieniach. Czy już pisałem, że takie TOP-y nie mają sensu?

A tak w ogóle to dla Japończyków powinna być osobna grupa, "żółta".

Osobnik, który swojej listy nie podał, nie ma moralnego prawa komentować.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
Adam
- Jan Borysewicz
Bucholc w tym jest najlepszy.. a potem na końcu napisze że wiedział że ta lista taka będzie bo na imdb wchodził

#FUCKVINYL
-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » czw mar 11, 2010 16:23 pm
Wiesz co Bucholc, przez cały czas Ciebie bronię i twierdzę, że jak nie chcesz dawać listy to jej nie dawaj. OK ja to szanuję, ale jak już nie dałeś listy, to nie dziw się i nie krytykuj, że jest nudna i oklepana. Zmień to. A co do Japończyków, to przecież pojawił się parę razy Hisaishi, a ja sam dałem Kawaia. Ale jeśli chcesz dać osobną japońską listę to proszę bardzo, ale ma się rozumieć w osobnym temacie.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » czw mar 11, 2010 16:23 pm
Koper pisze:Osobnik, który swojej listy nie podał, nie ma moralnego prawa komentować.

Powiedzmy sobie szczerze.. moja lista też nic ciekawego by nie wniosła. Znane nazwiska, nuda.. każdy może wymienić.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » czw mar 11, 2010 16:28 pm
Wawrzyniec pisze:Wiesz co Bucholc, przez cały czas Ciebie bronię i twierdzę, że jak nie chcesz dawać listy to jej nie dawaj.
Mam obrońcę? Jak miło.
OK ja to szanuję, ale jak już nie dałeś listy, to nie dziw się i nie krytykuj, że jest nudna i oklepana.
No przepraszam.. to mogę zawsze.
Zmień to.
Nie da się zmienić, bo każdy podaje to, co faktycznie lubi, a że większość ma podobne gusta to jest jak jest. No niech ktoś powie, że któreś nazwisko z listy nie jest znane.. Różnice są niewielkie. Ten lubi Williamsa bardziej, a tamten mniej. Ot i tyle.

Kto nie lubi Williamsa??

Ostatnio zmieniony czw mar 11, 2010 16:29 pm przez
Bucholc Krok, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » czw mar 11, 2010 22:32 pm
Wnioskuję, że na Bucholca, Babucha i Łukasza raczej nie ma co liczyć? Dobrze, szanuję ich decyzje.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
-
Kontakt:
autor: Łukasz Wudarski » pt mar 12, 2010 00:21 am
A macie. Nie umiem ułożyć od najlepszego, więc podaję jak mi się przypomną.
1 Bruno Coulais
2 Ennio Morricone
3 Basil Poledouris
4 James Horner
5 Michał Lorenc
6 Zbigniew Preisner
7 Hans Zimmer
8 Sergiusz Prokofiew
9 Ezio Bosso
10 Paolo Buonvino
11 Michael Nyman
12 Vangelis
Wolę jednak słuchać płyt niż dzieł konkretnych kompozytorów. Wszyscy z tych wymienionych mają dzieła i gnioty
Why So Serious !?
-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
Po wszystkim, ostateczny już chyba, kształt listy:
1. John Williams
2. James Horner
3. Hans Zimmer
4. Ennio Morricone
5. Jerry Goldsmith
6. James Newton Howard
7. Basil Poledouris
8. Bruno Coulais
9. Thomas Newman
10. Joe Hisaishi
11. Michał Lorenc
12. Danny Elfman
13. Wojciech Kilar
14. Georges Delerue
15-16. John Barry; John Powell
17. Zbigniew Preisner
18-21. Craig Armstrong; Harry Gregson-Williams; Jan AP Kaczmarek; Philippe Rombi
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
Mystery
- James Horner
autor: Mystery » pt mar 12, 2010 07:34 am
Pierwsza dycha rewelka

Mam nadzieję, że owa lista przyda się dla Kopra w ustalaniu rankingu kompozytorów na forum.
Psioczą na Jamesa i Hansa, a widać, że panowie trzymają się dobrze i cały czas cieszą się naszą sympatią.
-
Adam
- Jan Borysewicz
Mystery Man pisze:Psioczą na Jamesa i Hansa, a widać, że panowie trzymają się dobrze i cały czas cieszą się naszą sympatią.
Nie można degradować gości którzy obecnie są mistrzami lamerstwa, szczególnie Zimmer, bo przecież paaarę lat temu byli Wielcy.. Nikt nie dyskredytuje starych dokonań Presleya np,. tylko dlatego że już nie zyje..
#FUCKVINYL
-
Mystery
- James Horner
autor: Mystery » pt mar 12, 2010 08:29 am
Że Hans będzie wysoko to było do przewidzenie, ale z tej dziesiątki najbardziej dziwi mnie druga lokata Hornera. Jadą go pod recenzjami, wytykają mu plagiaty itd, myślałem, że tylko ja go tu cenię, a tu proszę

-
Adam
- Jan Borysewicz
Hansa jadą bardziej.. Horner przynajmniej jakoś litośc wzbudził spowrotem Avatarem..
#FUCKVINYL
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » pt mar 12, 2010 08:34 am
Mystery Man pisze:ale z tej dziesiątki najbardziej dziwi mnie druga lokata Hornera. Jadą go pod recenzjami, wytykają mu plagiaty itd, myślałem, że tylko ja go tu cenię, a tu proszę

Mówiłem, że to wszystko lipa.

-
Mystery
- James Horner
autor: Mystery » pt mar 12, 2010 08:39 am
Ale przy Hansie to recenzenci okazują czasami jeszcze szacunek, przy Jamesie pozawalają sobie na więcej
"Z czasem Horner zaczął być postrzegany jako muzyczny kopista, naśladujący sam siebie i nie potrafiący sklecić nic, czego nie wymyślił już wcześniej" - Łukasz Waligórski
"Zanim James Horner stoczył się do trzeciej ligi hollywoodzkich kompozytorów" - Łukasz Wudarski