The horror... the horror...

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Mefisto

#136 Post autor: Mefisto » ndz paź 18, 2009 01:23 am

Bucholc Krok pisze:A kto to pisał, że generalnie za Youngiem nie przepada, ale muzyka do Species akurat się jego zdaniem wyróżnia? Mefisto?
wypraszam sobie takie bluźnierstwa mi przypisywać :P

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#137 Post autor: Bucholc Krok » ndz paź 18, 2009 09:46 am

No to może Mystery albo jeszcze ktoś inny. :)
BTW: czy ktoś może napisać coś o Snow White: A Tale of Terror Ottmana? Na SC jest ocena 5/5 (5 głosujących), ale te ich oceny są mało miarodajne.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#138 Post autor: Koper » ndz paź 18, 2009 11:37 am

Widziałem film - muzyka w nim nie błyszczała i szczerze wątpię, by na soundtracku było wiele lepiej.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#139 Post autor: Mystery » ndz paź 18, 2009 12:31 pm

Mefisto pisze:wypraszam sobie takie bluźnierstwa mi przypisywać :P
Ja również :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#140 Post autor: Wawrzyniec » ndz paź 18, 2009 17:11 pm

Bucholc Krok pisze:albo jeszcze ktoś inny. :)
Ja Younga za słabo znam, aby coś takiego stwierdzić. A więc "wypraszam sobie" :wink:

P.S. Zaraz czy dobrze zrozumiałem, że jakby miała się pojawić recenzja "Drag Me to Hell" to odpowiedzialny będzie za nią Koper? Widzę, że Koper stał się specjalistą od horrorowych soundtracków. To się trochę nie dziwię, że jest niepewny "Drag Me to Hell" byłaby to kolejna recenzja horroru w tym miesiącu :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#141 Post autor: Mystery » pn paź 19, 2009 09:16 am

Ostatnio Silva znów uraczyła nas składanką, tym razem jest to przekrój przez muzykę z horrorów*:

http://www.maintitles.net/reviews/defin ... ollection/

*Trochę dziwne wybory, jeśli chodzi o współczesne filmy grozy z CD1.

Mefisto

#142 Post autor: Mefisto » pn paź 19, 2009 16:42 pm

Bucholc Krok pisze:czy ktoś może napisać coś o Snow White: A Tale of Terror Ottmana? Na SC jest ocena 5/5 (5 głosujących), ale te ich oceny są mało miarodajne.
muzyka jest niezła, ale - jak pisze Koper - nie błyszczy na krążku; niemniej parę dobrych tematów ma, na pewno spokojnie można się pokusić o płytkę

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#143 Post autor: Bucholc Krok » pn paź 19, 2009 16:53 pm

Lepsza od House of Wax?

Awatar użytkownika
VPFreeMan
Asystent orkiestratora

#144 Post autor: VPFreeMan » pn paź 19, 2009 18:58 pm

Bucholc Krok pisze:Lepsza od House of Wax?
Moim zdaniem na pewno :D House of Wax slyszałem dawno temu, ale pamiętam jak się męczyłem przesłuchując tenże score:cry:
Co do Snow White, to moim zdaniem udany score (choć szału nie robi) :D Na pewno jeden z lepszych Ottmana (niektórzy mówią że to jego najlepsze "dzieło" :D )!!

BTW : Słyszał ktoś może score Patricka Doyla do filmu "NEEDFUL THINGS"?? Pytam, bo to film na podstawie prozy S.Kinga dlatego ciekawym??

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#145 Post autor: Bucholc Krok » pn paź 19, 2009 19:16 pm

VPFreeMan pisze:Moim zdaniem na pewno :D House of Wax slyszałem dawno temu, ale pamiętam jak się męczyłem przesłuchując tenże score:cry:
Mnie HOW akurat się podoba.. jak na ścieżkę do horroru oczywiście. :)
Co do Snow White, to moim zdaniem udany score (choć szału nie robi) :D Na pewno jeden z lepszych Ottmana (niektórzy mówią że to jego najlepsze "dzieło" :D )!!
A to ciekawe..

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#146 Post autor: Bucholc Krok » pn paź 19, 2009 19:26 pm

Mystery Man pisze:Ostatnio Silva znów uraczyła nas składanką, tym razem jest to przekrój przez muzykę z horrorów*:
http://www.maintitles.net/reviews/defin ... ollection/
*Trochę dziwne wybory, jeśli chodzi o współczesne filmy grozy z CD1.
Dlaczego dziwne? Chcą mieć jak największą klientelę. ;) Swoją drogą, kto kupuje takie płyty? :D

Mefisto

#147 Post autor: Mefisto » wt paź 20, 2009 19:40 pm

Najlepsze dzieło Ottmana to to na pewno nie jest, a i daleko mu choćby do Lake Placid - niemniej na pewno daleko lepszy jest niż House of Wax

Awatar użytkownika
VPFreeMan
Asystent orkiestratora

#148 Post autor: VPFreeMan » wt paź 20, 2009 19:54 pm

Hmm...Lake Placid?? Niestety nie słyszałem :cry: Trzeba będzie nadrobić braki chyba :D W ogóle Ottmana to ja cenię najbardziej za ścieżki do "The Usual Suspects" i "Apt Pupil" :)

Mefisto

#149 Post autor: Mefisto » śr paź 21, 2009 17:48 pm

Ottman, wbrew powszechnej opinii, złym kompozytorem nie jest - ze swojej strony polecam jeszcze jego Pumpkin, Goodbye Lover, odrzucony i przetworzony score do Cruel intentions czy choćby Incognito

Awatar użytkownika
VPFreeMan
Asystent orkiestratora

#150 Post autor: VPFreeMan » śr paź 21, 2009 18:43 pm

Mefisto pisze:Ottman, wbrew powszechnej opinii, złym kompozytorem nie jest - ze swojej strony polecam jeszcze jego Pumpkin, Goodbye Lover, odrzucony i przetworzony score do Cruel intentions czy choćby Incognito

Nie twierdze, że Ottman złym kompozytorem jest :D Po prostu nie znam jego tworczości za dobrze :( "House of Wax" nie lubię, jednakże inne jego ścieżki które słyszałem podobają mi się (tzn "Usual Suspects", "Apt Pupil", "Snow White", "Valkyrie", "Urban Legends:Final Cut"). Niemniej wypada się zapoznać ze ścieżkami które wymieniłeś :D :D

ODPOWIEDZ