Varèse Sarabande 35th Anniversary Gala in Poznań

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

Re: Varèse Sarabande 35th Anniversary Gala in Poznań

#136 Post autor: Kaonashi » śr sie 14, 2013 16:41 pm

Mystery pisze:(gościu na trąbce o którym wspominał Paweł chyba zapomniał co miał zagrać :P )
Lol, faktycznie :mrgreen:
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#137 Post autor: Koper » śr sie 14, 2013 17:02 pm

Szkoda, że niektóre utwory nagrał tylko fragmentarycznie. :(

Czy ktoś się orientuje, czy ta aranżacja Holdrdge'a tematu ze "Spartakusa" była wydana na jakimś albumie? Może na tym spartakusowym sześciopaku, bo tam w cholerę tych wersji Love Theme widziałem, ale akurat nazwiska Holdridge'a przy żadnej nie kojarzę.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

hp_gof

#138 Post autor: hp_gof » śr sie 14, 2013 19:11 pm

Mystery pisze:Wykonanie tematu przewodniego takie sobie, ale idealnego jeszcze chyba nie słyszałem (gościu na trąbce o którym wspominał Paweł chyba zapomniał co miał zagrać :P ) , za to temat "Harrisona" wypadł bardzo okazale.
Jeśli chodzi o Harrisona, to ciekawa aranżacja początku utworu. Natomiast starego tematu w ogóle nie powinno tutaj być i średnio mi się to wykonanie podobało. Wykonanie głównego motywu Giacchino może być, trąbka fatalnie :P, idealne wykonanie słyszałem w Sevilli, nie wiem czy do niego dotarłeś, dla mnie idealne :)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#139 Post autor: Mystery » śr sie 14, 2013 20:06 pm

hp_gof pisze:
Mystery pisze:Wykonanie tematu przewodniego takie sobie, ale idealnego jeszcze chyba nie słyszałem (gościu na trąbce o którym wspominał Paweł chyba zapomniał co miał zagrać :P ) , za to temat "Harrisona" wypadł bardzo okazale.
Jeśli chodzi o Harrisona, to ciekawa aranżacja początku utworu. Natomiast starego tematu w ogóle nie powinno tutaj być i średnio mi się to wykonanie podobało. Wykonanie głównego motywu Giacchino może być, trąbka fatalnie :P, idealne wykonanie słyszałem w Sevilli, nie wiem czy do niego dotarłeś, dla mnie idealne :)
Po jakości w jakiej słuchałem, ciężko stwierdzić czy idealne, ale to z Luzern jest chyba najwierniejsze oryginałowi :wink:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... VHgs&t=279

hp_gof

#140 Post autor: hp_gof » śr sie 14, 2013 20:50 pm

Mystery pisze:Po jakości w jakiej słuchałem, ciężko stwierdzić czy idealne, ale to z Luzern jest chyba najwierniejsze oryginałowi :wink:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... VHgs&t=279
Swoją drogą jestem ciekaw czy zrobią koncert muzyki live z tego filmu na FMFie wraz z obecnością Giacchino ;) Byłby hicior! Może już nad tym pracują, a może ktoś z odpowiednich ludzi czyta to forum i pomysł mu się podsunie. W końcu ten koncert już krąży, więc nie powinno to być zbyt skomplikowane przy naszym coraz prężniejszym festiwalu :) Pomarzymy, zobaczymy :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#141 Post autor: Adam » śr sie 14, 2013 21:23 pm

Marek Łach pisze:Paweł z przyczyn wskazanych w jego powyższym poście dostał miesięczny, przymusowy urlop od forum - żeby była jasność, że takie zachowania nie mogą być tolerowane. Wszystkich zainteresowanych przepraszam za zamieszanie.
przeprosiny przyjete :P

filmmusic.pl. weź zarejestruj się, mówili....... :mrgreen:

a wracając do tematu gali - czemu nikt nie mówił że closing gala będzie w tv na żywo :?: :!: :twisted:

http://www.tvp.pl/kultura/propozycje/mi ... e/11962018

a Townson wrzucił na profil Varese fotę z Poznania i dołączył tak max lukrowany tekst, że normalnie sztuczność spływała słodyczą po monitorze jak to czytałem. niezła ta Sara.

Obrazek
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Krzysiek
Nominacja do odkrycia roku

#142 Post autor: Krzysiek » śr sie 14, 2013 22:14 pm

niezła ta Sara
wygląd zwykłej podmalowanej Amerykanki. Adamie, wyjdź z domu, nie siedź tyle przed komputerem i zacznij się rozglądać. Jest lato więc dziewczyny wyległy na powietrze.... :wink:

A Robert pewnie dlatego tak zachwycony ponieważ jak mi się wydaje, krawat sobie porządny kupił w Polsce :mrgreen:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#143 Post autor: Adam » śr sie 14, 2013 22:30 pm

Krzysiek pisze:wygląd zwykłej podmalowanej Amerykanki.
no niestety ale chyba nie wiesz jak wygląda typowa podmalowana amerykanka.. polecam filmiki na yt, gdzie turyści kręcą i wrxucają potem swoje prywatne filmy z wycieczek po ulicach miast w usa, sklepach, muzeach itd... stwierdziłem fakt ze Sara jak na swój wiek jest b.atrakcyjną kobietą, choć inna sprawa że o wiele korzystniej jej było w naturalnym kolorze, jak była szatynką. urodę trzeba docenić. a z gloryfikowaniem naszych ulic i polskim samczym patriotyzmem już bez przesady- przereklamowany tak samo jak i przegięty tekst o niemkach. piękno jest w każdym zakątku globu, tylko trzeba dobrze patrzeć. a czy to stuttgard, nowa huta czy chicago - bez róznicy.
#FUCKVINYL

Templar

#144 Post autor: Templar » śr sie 14, 2013 23:37 pm

Adam pisze:piękno jest w każdym zakątku globu, tylko trzeba dobrze patrzeć. a czy to stuttgard, nowa huta czy chicago - bez róznicy.
To Ci się żart udał :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#145 Post autor: Adam » czw sie 15, 2013 07:34 am

nie mieszkasz to nie wiesz :)
#FUCKVINYL

Templar

#146 Post autor: Templar » czw sie 15, 2013 13:10 pm

Adam pisze:nie mieszkasz
Dzięki Bogu :mrgreen:

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#147 Post autor: kiedyśgrześ » czw sie 15, 2013 14:32 pm

o jakaś rozrób była widzę i nikt mnie nie zaprosił :P
Paweł na urlopie, to można by zaszaleć, tylko cholera za bardzo nie ma pod co :? :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#148 Post autor: Wawrzyniec » czw sie 15, 2013 16:03 pm

Templar pisze:
Adam pisze:piękno jest w każdym zakątku globu, tylko trzeba dobrze patrzeć. a czy to stuttgard, nowa huta czy chicago - bez róznicy.
Piękne słowa, naprawdę. Polać mu! 8)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#149 Post autor: kiedyśgrześ » czw sie 15, 2013 16:37 pm

ale Adam pisze o pięknie wewnętrznym, a niektórzy szukają zewnętrznego :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#150 Post autor: Adam » ndz sie 25, 2013 09:21 am

czy ktoś miał okazję pogadać z Townsonem w Poznaniu? a jeśli tak to czy ktoś wpadł na pomysł zapytać go co on odwala z CD Clubem? Nic nie wyszło od roku, a wychodził zawsze co kwartał :|
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ