Hans Zimmer - MAN OF STEEL -- temat merytoryczny
Re: Hans Zimmer - MAN OF STEEL -- temat merytoryczny
"Q: Superman doesn’t really have a new theme, like the John Williams one….
A: He has a motif. He has a bunch of notes that sort of congeal into a theme by the very end. You have to earn your theme, right? I think that’s the big difference between what John did, where it starts off with a fully formed theme, as opposed to the idea of the theme slowly finding itself."
O nie, znowu się zaczyna
A: He has a motif. He has a bunch of notes that sort of congeal into a theme by the very end. You have to earn your theme, right? I think that’s the big difference between what John did, where it starts off with a fully formed theme, as opposed to the idea of the theme slowly finding itself."
O nie, znowu się zaczyna
Mistrzunio zrobił tu jeden duży błąd. nie zatrudnił do solówek 13-stego drummersa - Brajana 

#FUCKVINYL
To samo co było w Batmanach - całe gadanie o tym, że bohater się rozwija, więc temat nie może być już w pełni rozwinięty. Niby ma to jakiś sens, ale sądziłem, że jeden taki eksperyment Hansowi wystarczy.Wraith pisze:Że niby co?
W wywiadzie mówi, że ostatecznie skończyli na 15 bębniarzachAdam pisze:Mistrzunio zrobił tu jeden duży błąd. nie zatrudnił do solówek 13-stego drummersa - Brajana
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
przynajmniej tym razem nie kłamie, rydwany ognia w odróżnieniu o tych Vangelisowych są na końcu podstawowego albumu, ktoś ma wątpliwości? mogę zapodać akordeonowy cover na dowód… no nie zapodam bo nie wolno gadać o muzyce na nowym forum 

Aha. Nie zczaiłem. Jak mówiłem nawet mi się podoba, więc jeżeli potrzeba jednego filmu, żeby się wykształcił - O.K.filold pisze:To samo co było w Batmanach - całe gadanie o tym, że bohater się rozwija, więc temat nie może być już w pełni rozwinięty. Niby ma to jakiś sens, ale sądziłem, że jeden taki eksperyment Hansowi wystarczy.
Jest podobne, ale nie doszukiwałbym się w tym przypadku akurat jakiejś zrzynki, raczej zbieg okolicznościkiedyśgrześ pisze:przynajmniej tym razem nie kłamie, rydwany ognia w odróżnieniu o tych Vangelisowych są na końcu podstawowego albumu, ktoś ma wątpliwości? mogę zapodać akordeonowy cover na dowód… no nie zapodam bo nie wolno gadać o muzyce na nowym forum
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Ja nie kupuje tych piętnastu perkusji, itp. Howard nie miał tylu perkusji w " Waterworld " ani w TLA, Collins też w " Tarzanie ' opierał się na swoich umiejętnościach - gdyby jeszcze te perkusje grały coś składnego, rytmicznego, a nie ciągłą nawalankę, brzmi to tak, jakby ktoś pomyślał: " ok, mam pomysła, jeśli zagramy to tak głośno, że nie będzie nic słychać to nikt się nie połapie, że to jest do bani "
Zimmer znowu pokazuje, że jeszcze potrafi " Goodbye My Soon " ale i tak 3 / 4 płyty to nawalanka ... gdzie jest Zimmer, który potrafił tak fajnie rozwijać utwory, jak w końcówce " Kodu Da Vinci " czy " Time " w " Incepcji "?.

Zimmer znowu pokazuje, że jeszcze potrafi " Goodbye My Soon " ale i tak 3 / 4 płyty to nawalanka ... gdzie jest Zimmer, który potrafił tak fajnie rozwijać utwory, jak w końcówce " Kodu Da Vinci " czy " Time " w " Incepcji "?.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
ciekawe kto tego geniusza będzie recenzował 

Ostatnio zmieniony pt cze 14, 2013 06:06 am przez kiedyśgrześ, łącznie zmieniany 1 raz.
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Będziemy wyciągać słomkę, kto wyciągnie najkrótszą ten recenzuje.
Reportażyk był tutaj wklejany? No orkiestra to jakoś na kolana nie powala
W dalszym ciągu ciężko by mi to było nazwać 'orchestral score'. Co najwyżej fifty-fifty.
http://filmmusicreporter.com/2013/06/13 ... -of-steel/

http://filmmusicreporter.com/2013/06/13 ... -of-steel/
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
lis23 pisze:Ja nie kupuje tych piętnastu perkusji, itp. Howard nie miał tylu perkusji w " Waterworld " ani w TLA, Collins też w " Tarzanie ' opierał się na swoich umiejętnościach - gdyby jeszcze te perkusje grały coś składnego, rytmicznego, a nie ciągłą nawalankę, brzmi to tak, jakby ktoś pomyślał: " ok, mam pomysła, jeśli zagramy to tak głośno, że nie będzie nic słychać to nikt się nie połapie, że to jest do bani "![]()
niestety już po 4 razie wiem , że to słaba muzyka i jedno z największych rozczarowań w Hansa bogatej karierze.
Temat naprawdę spoko, ale brzmienie fatalne, zupełnie inne niż w Incepcji czy Sherlock 2 : A Game of Shadow , miałkość tematów i do tego sztampowość. Dawno nie słyszałem takiej muzyki

2 i coś czuje, że odczucia Southalla czy Clemensena będą podobne
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
90% ludzi przestanie traktować tego posta w momencie, w którym przytoczyłeś Silvestriego 

Bladu często ma problemy z argumentacją (i interpunkcją
), choć odczucia ma akurat nie najgorsze 

- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
hp_gof pisze:Bladu często ma problemy z argumentacją (i interpunkcją), choć odczucia ma akurat nie najgorsze
też jestem zdania , że mogli wybrać Desplata oczywiście do Supermana , podobno Silvestri ukradł Kapitana Amerykę Desplatowi to prawda?
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''