HANS ZIMMER & LORNE BALFE - THE BIBLE (2013)
-
Templar
Re: HANS ZIMMER & LORNE BALFE - THE BIBLE (2013)
No obejrzałem te pierwsze dwa odcinki, nawet fajne, czekam na kolejne. Muza spoko, jest cały czas patetycznie i mi się to podoba
No jedynie można się przyczepić, że w tych pierwszych dwóch odcinkach to jest więcej tematu Bane'a, niż to było w TDKR, tak się zastanawiałem w pewnym momencie czy przypadkiem nie sugerują mi tu, że Izaak to Bane 
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
I przesłuchane i to dwa razy. Podoba mi się.
Wiem, wiem możecie teraz wkleić tego gifa:

Ale naprawdę dobrze się tego słucha, niby nic odkrywczego, ale w przeciwieństwie tu do wielu, raczej nie czułem żadnych senności. A np. taki "Creation Choral" bardzo mi się spodobał.
I w sumie też warto zwrócić uwagę, że mimo iż żyjemy w złotym wieku telewizji to naprawdę dobrych soundtracków do seriali mało. I ten przynajmniej prezentuje jakiś wyższy poziom.
A czy jedynka za oryginalność? Pewnie tak, co nie zmienia faktu, że dobrze się z tego słucha. Z drugiej strony użycie motywu Bane'a w tematyce biblijnej, jest mocno niekonwencjonalnym podejściem i raczej mało kto by na to wpadł. Zmiana zdania, ocena za oryginalność 6/5.
Ale naprawdę dobrze się tego słucha, niby nic odkrywczego, ale w przeciwieństwie tu do wielu, raczej nie czułem żadnych senności. A np. taki "Creation Choral" bardzo mi się spodobał.
I w sumie też warto zwrócić uwagę, że mimo iż żyjemy w złotym wieku telewizji to naprawdę dobrych soundtracków do seriali mało. I ten przynajmniej prezentuje jakiś wyższy poziom.
A czy jedynka za oryginalność? Pewnie tak, co nie zmienia faktu, że dobrze się z tego słucha. Z drugiej strony użycie motywu Bane'a w tematyce biblijnej, jest mocno niekonwencjonalnym podejściem i raczej mało kto by na to wpadł. Zmiana zdania, ocena za oryginalność 6/5.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Jak się podoba to trzymaj nieopublikowane na albumie utwory:
http://www.youtube.com/watch?v=opXLXdhFf6E
http://www.youtube.com/watch?v=3GQRKGiHttI
http://www.youtube.com/watch?v=opXLXdhFf6E
http://www.youtube.com/watch?v=3GQRKGiHttI
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Wawrzyniec pisze:Z drugiej strony użycie motywu Bane'a w tematyce biblijnej, jest mocno niekonwencjonalnym podejściem i raczej mało kto by na to wpadł.
Mogli od razu wrzucić BRAWLLL z "Incepcji" jako temat Boga. Też by było niekonwencjonalnie.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
O to byłaby genialna koncepcja
I A Judaszowi dać motyw Jokera, też by pasowało. 
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Nie, dla Judasza powinien być nowy chant:
Jezu, Jezu, zdradzam cię, zdradzam cię. Jezu, Jezu, zdradzam cię, zdradzam cię, i tak w kółko
Jezu, Jezu, zdradzam cię, zdradzam cię. Jezu, Jezu, zdradzam cię, zdradzam cię, i tak w kółko
- Wojteł
- John Williams
Dlaczego w kółko, jak zdradził go tylko raz? 
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Drugi już nie zdradził, gdyż się chyba powiesił. Chociaż w filmie "Dracula 2000" jest przedstawiona inna wersja, jakoby niby gałąź się złamała i tak Judasz zmienił się w wampira. Ohne Scheiß, tak naprawdę jest w tym filmie. 
-
Templar
Obejrzałem kolejne 2 odcinki, muza dużo gorsza, jakaś tandetna łupanina, widać, że tu już chyba Hans nic nie robił 
- Wojteł
- John Williams
Żeby potem się nie okazało, że było dokładnie na odwrót 
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
są napisy pl? to ma 10 odcinków?Templar pisze:Obejrzałem kolejne 2 odcinki,
NO CD = NO SALE
A ten serial to faktycznie jest wierną adaptacją Biblii czy to takie raczej "inspired by"?
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
mało mnie to interesuje bo ważne że score mistrzunia dobry 
NO CD = NO SALE
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No to powinno Ci wystarczyć to, co na płycie, tym bardziej, że z tego co Templar pisze, to szału w serialu nie ma. 
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński