Mefisto pisze:Bottom line jest tu taki: muzyka pasuje do filmu, jest niekiedy jego integralną częścią i się sprawdza. Także nie mam się za bardzo do czego przyczepić. O wiele bardziej boli mnie brak wyrachowania czy właśnie prostota w jakichś bardziej wymagających lub posiadających zdecydowanie większy potencjał produkcjach - jak choćby u Marvela, czy połowa repertuaru Tylera.
Wystawiłbym wiadomy gif z Maxem Hardym, ale jako, że są one zabronione to jedynie przyznam Mefisto rację.
A co do biografii Holkenborga to niedługo się ona ukaże na stronie to będziecie mogli sobie więcej poczytać, ale w skrócie to wygląda tak, że facet ma już ponad 20 lat kariery w biznesie muzycznym. I sam postanowił, że chciałby się zajmować muzyką filmową i przeniósł się do Los Angeles, gdzie wedle oczekiwań nie miał żadnych szans. I swego czasu Zimmer sam do niego uderzył, ale Holkenborg odmówił, gdyż chciał sam się realizować. Dopiero za drugim razem zgodził dołączyć się do RCP.
I nie należy zapominać, że uczył się on/zdobywał doświadczenie najpierw u Harry'ego Gregsona-Williamsa, zanim później dopiero przyszła pora na Hansa Zimmera, gdzie jego największym udziałem właśnie jest "Man of Steel" z takim, a nie innym brzmieniem.
Ale w życiu to nie jest jego wychowanek na zasadzie, bo ja wiem Powella, Badelta, Jackmana, czy Balfe. I choć pewnie tutaj mało kto uwierzy, ale korzysta on ze swojej własnej bazy sampli.
Paweł Stroiński pisze:Ale poza tym kogoś, kto miał już dość dużą pozycję w innej muzycznej branży raczej do RCP nie brano.
No raczej, gdyż to by samo w dużej mierze zaprzeczało idei na jakiej zasadzie to funkcjonuje.
P.S. W sumie zapomniałem o tym napisać wcześniej, ale od 18. do 24. Maja było sporo "fanatyków RCP" w akcji:
The following list represents the most viral tracks on Spotify, based on the number of people who shared it divided by the number who listened to it, from Monday May 18, to Sunday, May 24, via Facebook, Tumblr, Twitter and Spotify.
UNITED STATES
1. Powers, "Beat of My Drum" (B3SCI Records)
2. Alessia Cara, "Here" (Def Jam)
3. Tom Holkenborg (Junkie XL), "Brothers In Arms" (Warner Bros. Entertainment)
4. Twenty One Pilots, "Stressed Out" (Fueled By Ramen)
5. Gigamesh, "The Music" (Our Label Intl. Records)
6. Astrid S, "2AM (Dandy Lion Remix)" (Universal Music A/S)
7. Owl City, "Verge" (Republic Records)
8. Twenty One Pilots, "Heavydirtysoul" (Fueled By Ramen)
9. Rebel Wilson, "We Belong (From "Pitch Perfect 2" Soundtrack)" (Universal Music Enterprises)
10. Dreams, "Life of Dillon" (Epic Records)
Related Quotes
UNITED KINGDOM
1. Lorraine Bowen, "Crumble Song (Pure Cane Sugar Version)" (Sequin Skirt)
2. Tom Holkenborg (Junkie XL), "Brothers In Arms" (Warner Bros. Entertainment)
3. Lunchmoney Lewis, "Bills" (Columbia Records)
4. Alessia Cara, "Here" (Def Jam)
5. A$AP Rocky, "Everyday" (RCA)
6. Brandon Flowers, "I Can Change" (Island Records)
7. Loïc Nottet, "Rhythm Inside" (Sony Music Entertainment Belgium)
8. Charles Hamilton, "New York Raining (feat. Rita Ora)" (Republic Records)
9. Andie Case, "Want To Want Me/I Want You To Want Me Masup" (Andie Case)
10. Electro Velvet, "Sitll in Love with You" (Right Track Records)
GLOBAL
1. Axel Wikner, "Det Draaar" (Ninetone Records)
2. Tom Holkenborg (Junkie XL), "Brothers In Arms" (Warner Bros. Entertainment)
3. Alessia Cara, "Here" (Def Jame)
4. Loïc Nottet, "Rhythm Inside" (Sony Music Entertainment Belgium)
5. Powers, "Beat of My Drum" (B3SCI Records)
6. Elina Born & Stig Rästa, "Goodbye To Yesterday" (Star Management)
7. ADL, "Forever börjar här (feat. Joakim Berg)" (WM Sweden)
8. Alvaro Soler, "El Mismo Sol" (Digital Distribution Latvia)
9. Animata, "Love Injected (Eurovision 2015 - Latvia)" (Universal Music (Denmark))
10. Nadav Guedj, "Golden Boy (Eurovision 2015 - Israel)" (Universal Music (Denmark))