GOLDEN AGE - merytorycznie profesjonalnie fachowy temat
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: GOLDEN AGE - merytorycznie profesjonalnie fachowy temat
OK, postanawiam jakoś reaktywować temat. Na pewno każdy z nas jest w stanie podać 5 najlepszych, najważniejszych i NAJWIĘKSZYCH score'ów z okresu zwanego GOLDEN AGE. Jedyny problem jaki mam, to ilość wydań. Np. do "Spartacusa", którego Marek wychwala ponad stratosferę znalazłem, jakieś wyanie na 6CD
I po prostu chciałbym się popytać, jakie są optymalne i najlepsze wydania z tych klasyków i miło, aby nie były to same re-reci. A i zarzuceniem, no pewnym, no wiecie, na priva, też byłoby mile widziane. 
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Przesłuchałem ostatnio (3 razy) "The Robe" Alfreda Newman. I chciałbym się Marka i innych specjalistów poradzić w paru kwestiach:
Przede wszystkim nad którymi utworami powinienem się najbardziej zachwycać? Tak po trzech przesłuchaniach na razie moją szczególną uwagę zwróciło ponad 7 minutowe "The Crucifixion" i "The Chase". Na jakie utwory powinienem jeszcze bardziej zwrócić uwagę? I dlaczego nie ma recenzji tej pracy na stronie?
Z góry dziękuję za uwagę i pomoc.
Przede wszystkim nad którymi utworami powinienem się najbardziej zachwycać? Tak po trzech przesłuchaniach na razie moją szczególną uwagę zwróciło ponad 7 minutowe "The Crucifixion" i "The Chase". Na jakie utwory powinienem jeszcze bardziej zwrócić uwagę? I dlaczego nie ma recenzji tej pracy na stronie?
Z góry dziękuję za uwagę i pomoc.
- Michał Turkowski
- Zdobywca nieistotnych nagród
Wszystkimi. "The Robe" to mega wybitny score. 6/5
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
A jak tam twoje zachwyty nad Why So Serious, w takim razie? 
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Aha. Czyli mam 33 utwory i wszystkie są równie genialnie i nie da się kilku szczególnie wyróżnić?Michał Turkowski pisze:Wszystkimi. "The Robe" to mega wybitny score. 6/5
Toż przecież nawet ja jestem w stanie z dwupłytowego wydania "Empire Strikes Back" wymienić 5 najważniejszych utwór, a to też jest przecież score na 6/5.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Robe genialny score? może... ciekawe tylko czemu Maras recki nie napisał
tak czy siak, do tej pory nie doczekał się porządnego wydania z w całości dobrym audio, więc to z automatu przekreśla jego genialność na dziś...
NO CD = NO SALE
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Bo Maras nie pisze wszystkiego, co w Golden Age ważne?
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Aha. To aż boję się pytać o "Ben Hura", gdyż pewnie mi napiszecie, że wszystkie 88 utworów jest wybitne i nad wszystkimi 88 mam się zachwycać.Paweł Stroiński pisze:Coś w tym stylu.
Ale skoro tak, to w takim razie ja mogę napisać recenzję "The Robe" zamiast Marka.
Zresztą już teraz mogę ją tutaj wrzucić, potem Koper lub ktoś inne ładnie ją wrzuci na stronę. Oczywiście dorzucę zdjęcia.
Recenzja:
The Robe - Alfred Newman
Wszystko arcygenialne!
6/5
Koniec recenzji.
I załatwione.
-
Templar
Ale w sumie wszystkie bardzo słabe scory powinny być tak recenzowane:
Kupa!
0/5 (ewentualnie 1/5)
Koniec recenzji.
Kupa!
0/5 (ewentualnie 1/5)
Koniec recenzji.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie mieszajmy już do tego słabych soundtracków. Tym bardziej, że cała ta sytuacja jest genialna i z zyskiem dla wszystkich stron:
Strona zyskuje: Nie tylko powiększamy tym samym zbiory w bibliotece, ale też dodajemy prestiż, recenzując takie klasyki.
Ja sam zyskuję: Doświadczenie, plus prestiż osobisty, jako specjalista od GOLDEN AGE'u.
"A Double Life" Rozsy nie ma recenzji, więc już sobie zaklepuję. "Spellbound" też nie. A skoro nie ma "The Robe" to i coś się Newmana znajdzie, nie wspominając o Steinerze. Zaraz normalnie zawstydzę całą redakcję wysypem nowych recenzji.
Strona zyskuje: Nie tylko powiększamy tym samym zbiory w bibliotece, ale też dodajemy prestiż, recenzując takie klasyki.
Ja sam zyskuję: Doświadczenie, plus prestiż osobisty, jako specjalista od GOLDEN AGE'u.
"A Double Life" Rozsy nie ma recenzji, więc już sobie zaklepuję. "Spellbound" też nie. A skoro nie ma "The Robe" to i coś się Newmana znajdzie, nie wspominając o Steinerze. Zaraz normalnie zawstydzę całą redakcję wysypem nowych recenzji.
-
Templar
Jakby można było u was takie recenzje dawać to ja nawet z chęcią bym dołączył do was i szybko bym mógł sporo recek wam napisać 
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Obawiam się, że mogłoby to tak w niektórych przypadkach wyglądaćWawrzyniec pisze:Aha. To aż boję się pytać o "Ben Hura", gdyż pewnie mi napiszecie, że wszystkie 88 utworów jest wybitne i nad wszystkimi 88 mam się zachwycać.Paweł Stroiński pisze:Coś w tym stylu.
Ale skoro tak, to w takim razie ja mogę napisać recenzję "The Robe" zamiast Marka.
Zresztą już teraz mogę ją tutaj wrzucić, potem Koper lub ktoś inne ładnie ją wrzuci na stronę. Oczywiście dorzucę zdjęcia.
Recenzja:
The Robe - Alfred Newman
Wszystko arcygenialne!
6/5
Koniec recenzji.
I załatwione.
i jeszcze "MAM ZAWAŁ !!!!!!" 
NO CD = NO SALE
-
Templar