Kilka tygodni po premierze filmu zaleje nas masa różnych remoli. Jak choć jeden dobry się znajdzie nie omieszkam wkleić specjalnie dla TemplaraTemplar pisze:Mystery Man pisze:oficjalny remix Tiësto promujący filmTomasz Goska pisze:Czekam na wersję dub
MICHAEL GIACCHINO - MISSION IMPOSSIBLE 4: GHOST PROTOCOL
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Re: MICHAEL GIACCHINO - MISSION IMPOSSIBLE 4: GHOST PROTOCOL

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja znam pewną bardzo dobrą i przypakowaną aranżację Schifrina.Mefisto pisze:Na razie przesłuchałem aranżację Schifrina i mam poważne obawy, zarówno co do filmu, jak i muzyki - ten temat jest bowiem tak lajtowy i sympatyczny, że pasowałby do animki Pixara, a nie serii o szpiegach. Bez kitu - chyba najgorsza wersja jak dotąd.
Ale dobrze nie prowokuję już, tylko z chęcią poczekam na tekst Pawła. Nie ukrywam, że po opisach Mystery'ego sam jestem ciekaw tego score'u. Chociaż zabawy w Rahmana trochę mnie niepokoją
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A ja tam chciałem Powella. W sumie jak Bond to Anglik powinien być.
Powiedz to Hamlischowi albo dla Serry, no bo Kamenowi już nie ma jakW sumie jak Bond to Anglik powinien być.
A ja bym go chciał w Moscow - nowy film o przygodach Jacka Ryana, który robi, główny reżyser Lost, dla którego to będzie debiut na wielkim ekranie, także kto wie, tym bardziej, że na 2012 nie ma żadnych projektów.Paweł Stroiński pisze:Giacchino do Bonda!
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Co do "Moscow" to angaż Giacchino wydaje mi się być pewny na 73%. A nawet jak nie to może na dużym ekranie zadebiutuje ktoś z GRCP. Chris Tilton, albo Chad Seiter? Kto wie?
Tylko coś cicho z tym filmem, a Bender zdaje się pracować nad nowym serialem Abramsa Alcatraz. Zresztą ten film nie jest chyba związany z Bad Robots i Abramsem, także jakichś wpływów Giacchino tu mieć nie będzie i powiązałem, go z tym tytułem tylko ze względu na osobę reżysera, to nie MI:GP, gdzie znamy się z całą ekipą. A GRCP jak to nazywasz jest jeszcze za słabe na rynek filmowy i tak naprawdę nie istnieje. Po prostu Giacchino nie ma już czasu na telewizję, toteż jego asystenci Tilton i Datzmanowa, komponują do seriali produkowanych przez J.J.'a i tyle. A Seiter, zdaje się od dwóch lat, już nic dla Giacchino nie robi.Wawrzyniec pisze:Co do "Moscow" to angaż Giacchino wydaje mi się być pewny na 73%. A nawet jak nie to może na dużym ekranie zadebiutuje ktoś z GRCP. Chris Tilton, albo Chad Seiter? Kto wie?
-
Mefisto
Tak sobie słucham tej za długiej płyty i pierwsze wrażenie jest takie: naprawdę fajniutki, przyjemniutki, pomysłowiutki scorek (i naprawdę mocno słuchalny). Tylko mam jeden problem - poza wykorzystaniem schifrinowskiej nuty, nijak nie widzę go jako podkład do misji niemożliwej. Więc albo sam film tak mocno różni się stylistyką od tego, do czego M:I nas przyzwyczaiło serialo-kinowo dotychczas, albo Giacchino trochę się zapędził w interpretacji.
scorek nadzwyczaj fajniutki, lepszy od trójeczki to nie ma nawet dyskusji co do tego. miażdżący pomysł z ruskimi wstawkami które wyciągają ten score na wyższy poziom. trafia na moją fap listę tegoroczną - 4/5. oczywiście lepsze to od nudnego S8 i szkoda że z racji takiego a nie innego filmu nie ma szans na ważne nagrody. najlepszy akcyjniak tego roku obok Fast Five, choć tamto podoba mi się ociupinke bardziej chocby z racji wyrazistego i energetycznego tematu przewodniego. Gjaczin tym razem nie splamił nazwiska 
NO CD = NO SALE
Na razie widziałem dwa klipy z filmu, jeden z piorącymi się babkami pod ostatnią minutę "Moreau Trouble Than She's Worth" i pościg samochodowy z "Out for a Run" w tle i oba jako muzyczna ilustracja MI wypadały bardzo dobrze. Kilka kawałków trudno mi sobie wyobrazić, np."Mumbai's the Word", będzie zapewne opisywać na przemiennie dwie różne sceny, ale myślę, że tak jak z długością płyty, tak i tu nie ma co się martwić na zapas. Ogólnie muza brzmi trochę jak kinowa wersja Alias (ci sami scenarzyści i producenci) i jako szpiegowska ilustracja nie tyle będzie działać bez zarzutu, co powinna wynieść film na inny level.Więc albo sam film tak mocno różni się stylistyką od tego, do czego M:I nas przyzwyczaiło serialo-kinowo dotychczas, albo Giacchino trochę się zapędził w interpretacji.
"Michael Giacchino's active, imaginative, nearly ever-present score nicely incorporates Lalo Schifrin's original TV theme"
Jakby Mission Impossible takiego nie miałnajlepszy akcyjniak tego roku obok Fast Five, choć tamto podoba mi się ociupinke bardziej chocby z racji wyrazistego i energetycznego tematu przewodniego.
No i to już pewne, mamy najlepszy film serii:
http://www.rottentomatoes.com/m/mission ... _protocol/
Fajny wywiad z BB
http://www.denofgeek.com/movies/1169679 ... music.html
nie miałem na mysli 50 letniego tematu seriiMystery Man pisze:Jakby Mission Impossible takiego nie miał![]()
NO CD = NO SALE
To jest temat przewodni i mając taką melodię chyba nie potrzeba drugiej. Ale Giacchino i tak dobrze zadbał o drugi plan, prezentując wiele fajnych motywów akcji i tematów pobocznych, które trzymają właściwy poziom, świetna rosyjska nuta w "Kremlin With Anticipation", efektowny "A Man, a Plan, a Code, Dubai", mocny "World's Worst Parking Valet", ładny "Putting the Miss In Mission" czy nawet ta wariacja z "Mood India". A ten budujący napięcie motyw z "Give Her My Budapest" przewijający się w "From Russia With Shove", "Moreau Trouble Than She's Worth", "Mumbai's the Word", "Launch Is On Hendricks", "World's Worst Parking Valet" działa naprawdę porządnie.Adam pisze:nie miałem na mysli 50 letniego tematu seriiMystery Man pisze:Jakby Mission Impossible takiego nie miał![]()
to juz wiem czemu tak bondowo brzmi ten score - synek (?) nadzorował 
"Griffy - congratulations on your budding musicianship, I'm proud of you"
composer assistant - Griffy Giacchino

"Griffy - congratulations on your budding musicianship, I'm proud of you"
composer assistant - Griffy Giacchino
NO CD = NO SALE
-
Mefisto
na to liczęMystery Man pisze:jako szpiegowska ilustracja nie tyle będzie działać bez zarzutu, co powinna wynieść film na inny level.
swoją drogą końcówka albumu, na czele z mombajskimi rytmami, kompletnie rujnuje dla mnie wrażenia z odsłuchu - wypierdolić te trzy kiepskie fragmenty i mamy świetny, godzinny albumik. A tak...