AućKoper pisze:A akurat kto jak kto ale Zimmer, to procesów o plagiaty wytaczać nie powinien.
Inspiracja - Zapożyczenie - Kopia - Plagiat = Dyskusja
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Zaraz, zaraz, chwila, chwila. Bez jaj! Chyba się raczej nie zrozumiemy skoro Ty ewidentne plagiaty Tylera Batesa przy "300", porównujesz z inspiracjami i poroma zapożyczeniami Hansa Zimmera w "Gladiatorze". Dobra można nie lubić Zimmera i wiele tak tutaj robi, ale pewien umiar, zdrowy rozsządek i namiastki obiektywizmu jednak zachowajmy. Uprzejmie proszę 
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Jak już pisałem, przedstawiasz sytuację tak jakby Zimmer w co drugiej swoje pracy jakieś plagiaty walił i tylko kopiował, a sam nic nie tworzył. Normalnie stawiasz go na równi z Tylerem Batesem.
P.S. Nie musisz cytować tekstu, pod którym zaraz udzielasz odpowiedź. Nie wygląda to zbytnio estetycznie
P.S. Nie musisz cytować tekstu, pod którym zaraz udzielasz odpowiedź. Nie wygląda to zbytnio estetycznie
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Co ma oznaczać, że "znowu odwracam kota ogonem"
Uważam tylko, że równanie "Gladiatora" z "300" jest niesprawiedliwe, tak samo jak równanie Zimmera z Bates.
A na pytanie to nie potrafię w pełni odpowiedzieć. Ale właśnie od tego jest ten temat, aby postarać się chociaż odnaleźć różnicie między inspiracjami, zapożyczeniami, kopiami, a plagiatami. A nie od razu wszystko w kategorii "zrzynka" traktować.
A na pytanie to nie potrafię w pełni odpowiedzieć. Ale właśnie od tego jest ten temat, aby postarać się chociaż odnaleźć różnicie między inspiracjami, zapożyczeniami, kopiami, a plagiatami. A nie od razu wszystko w kategorii "zrzynka" traktować.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
I popatrz do jakiej to sytuacji doszło: Postawiliśmy teraz ścieżkę z "Gladiatora" na równi z tą z "300"
Dobra, pora na jakieś argumenty:
Tyler Bates kopiuje dokładnie nuta w nutę "Titusa", czy też właśnie "Gladiatora" i chyba "Black Hawk Down" też tam słyszę. Nie ma on żadnego pomysłu na tę muzykę. Jedynym jego pomysłem jest jakoś ładnie wykorzystać to co powstało, ładnie posklejać i mamy score gotowy.
U Zimmera te podobieństwa bardziej wymykają z inspiracji danymi twórcami i ich dziełami. Zimmer ma pomysł na tę muzykę, a te niektóre inspiracje, czy też delikatne zapożyczenia są jedynie paroma brakującymi kawałkami w układance. Nie są zaś jak u Batesa od razu całym opakowaniem puzzli.
Ale coś czuję, że tak mnie wmanewrowałeś, że już teraz się nie wybronię i chyba trzeba będzie mi złożyć broń.
Dobra, pora na jakieś argumenty:
Tyler Bates kopiuje dokładnie nuta w nutę "Titusa", czy też właśnie "Gladiatora" i chyba "Black Hawk Down" też tam słyszę. Nie ma on żadnego pomysłu na tę muzykę. Jedynym jego pomysłem jest jakoś ładnie wykorzystać to co powstało, ładnie posklejać i mamy score gotowy.
U Zimmera te podobieństwa bardziej wymykają z inspiracji danymi twórcami i ich dziełami. Zimmer ma pomysł na tę muzykę, a te niektóre inspiracje, czy też delikatne zapożyczenia są jedynie paroma brakującymi kawałkami w układance. Nie są zaś jak u Batesa od razu całym opakowaniem puzzli.
Ale coś czuję, że tak mnie wmanewrowałeś, że już teraz się nie wybronię i chyba trzeba będzie mi złożyć broń.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt: