Lalka (2026) Baasch vs. Łukasz Targosz - „It's dollin' time!”
Re: Lalka (2026) Baasch vs. Łukasz Targosz - „It's dollin' time!”
A jak zabraknie materiału na koncert, to może dorzucą jeszcze jakieś suity z serii o Anabelle albo Laleczce Chucky.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Na tej zasadzie to możemy też coś dodać z "Lalki Babrie". 
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Oh du Scheisse!
"Lalka" czy też bardziej "Die Puppe", będzie wyświetlana w kinie w Berlinie.
https://www.cinemaxx.de/kinoprogramm/berlin/film/lalka
Toż to prawdziwa lalkowa ofensywa. I nie jest to jakieś sobie małe studyjne kino. Starsza siostra, która mieszka w Brukseli, też mi mówi, że mają tam pokazy. Lalka wojuje w całej Europie, a może i na świecie!
https://www.cinemaxx.de/kinoprogramm/berlin/film/lalka
Toż to prawdziwa lalkowa ofensywa. I nie jest to jakieś sobie małe studyjne kino. Starsza siostra, która mieszka w Brukseli, też mi mówi, że mają tam pokazy. Lalka wojuje w całej Europie, a może i na świecie!
Z tego, co wiem ma być cyfrowo w ten weekend.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Trochę przedramatyzowałem z tą europejską ofensywą Lalki, bo to jednak ograniczona liczba seansów. Mój dobry znajomy, który jest miłośnikiem polskiej kinematografii i Alexandre Desplata, podał mi kiedy ten film jest wyświetlany w Berlinie. I wręcz jak kapitan na ŁODZI rozkazał mi, że mam iść na "Lalkę" w Berlinie mimo, że to ani jakoś moja ulubiona książka, ani że czasy tych seansów nie są najlepsze i kompletnie rozbijają mi dzień. Co tu robić.? 
Iść na coś innego. Dość patriotycznej polskiej propagandy lekturowej!
NO CD = NO SALE
Iść, iść! Film ma rozmach. Widać kasę zainwestowaną w produkcję. Kostiumy, scenografia, aktorzy, muzyka - wysoki poziom. Sam nie jestem fanem literatury odcinkowej tworzonej dla gazet sprzed 150 lat. Prus to taka Ilona Łepkowska XIX wieku. W dzisiejszych czasach Prus pisałby scenariusze naszych codziennych telenowel.
Samą atmosferę Krakowskiego Przedmieścia warto zobaczyć. Pada śnieg, mamy błoto, kamera ma szerokie kadry. Nawet małe rólki są ciekawie obsadzone. Rafał Rutkowski, który jest stand-up'erem przemycił parę ukrytych żartów grając fryzjera Wokulskiego. Nawet Borys Szyc jest zabawny jako baron Krzeszowski i fajnie go zagrał. Największe brawa mam dla Marii Dębskiej, która przyćmiła Kamilę Urzędowską.
Samą atmosferę Krakowskiego Przedmieścia warto zobaczyć. Pada śnieg, mamy błoto, kamera ma szerokie kadry. Nawet małe rólki są ciekawie obsadzone. Rafał Rutkowski, który jest stand-up'erem przemycił parę ukrytych żartów grając fryzjera Wokulskiego. Nawet Borys Szyc jest zabawny jako baron Krzeszowski i fajnie go zagrał. Największe brawa mam dla Marii Dębskiej, która przyćmiła Kamilę Urzędowską.
Kino Świat dzisiaj opublikowało nowy zwiastun "Lalki" z inną podłożoną muzyką i z inaczej rozłożonymi akcentami.
youtu.be/_yWMFUlhWCc
youtu.be/_yWMFUlhWCc