Nuremberg - Brian Tyler
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Re: Nuremberg - Brian Tyler
Jestem po jednym odsłuchu, ale odezwę się po drugim, pewnie w niedzielę 
End Title miażdży
Resztę będę mógł dopiero jutro wieczorem posłuchać.
NO CD = NO SALE
Krótkie wypowiedzi B. o muzyce - https://www.goldderby.com/film/2025/nur ... ian-tyler/
NO CD = NO SALE
Cóż, z kapci nie wyrwało i pierwszy raz nie uderzył tak niespodziewanie jak chociażby kiedyś Walkiria Ottmana, ale solidny to score i po pierwszym odsłuchu bliski czwóreczki. Klimat się podoba i muzycznie czuć tą II w.ś , jak na długość i typ produkcji underscore nie doskwiera i ładnie to gra, choć do wywołania większych emocji jednak trochę brakuje i nie wiem, ale może to wina dziwnie znajomych tematów, jakby zaczerpniętych z biblioteki dźwięków, choć jeszcze nie doszedłem w których kościołach to dzwoni. Jak na Tylera unikatowa to jednak praca, pierwsza w aż tak dramatycznym wydaniu, podchodzącym miejscami trochę jakby pod Zimmera (Epilogue), ale to już Paweł się wypowie
, także za całokształt się chwali, tym bardziej, że dobrze słychać przekucie niewątpliwej inspiracji w coś dobrego, choć chciałby się napisać wyjątkowego.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Pełna zgoda. Kapcie nie zrywa. Suitka i End Titles załatwiają cały score. Reszta to tylko zapychacz.
Tyler zrobił sobie w tej pracy kompilacje kilku mniej o bardziej znaczących ścieżek ze swojej kariery. Temat przewodni to coś pomiędzy jego Power Rangers a Info The Storm. Ale klimatem i smyczkowymi aranżami rekompensuje miałką oryginalność.
Tyler zrobił sobie w tej pracy kompilacje kilku mniej o bardziej znaczących ścieżek ze swojej kariery. Temat przewodni to coś pomiędzy jego Power Rangers a Info The Storm. Ale klimatem i smyczkowymi aranżami rekompensuje miałką oryginalność.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A to tylko Mystery słuchał ten soundtrack? Ja też go przesłuchałem dwa razy i nie ukrywam dobrze Brian grał, chociaż też nic odkrywczego tu nie ma. Ale muzyka pewnie dobrze spisuje się w obrazie. Chociaż dalej wolałbym, aby jednak grali tu niemieccy aktorzy, a nie udający niemiecki akcent. Ba, nawet na trackliście Brianowi nie chciało się dać Ö czy Ü.
L
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Broxton zrecenzował "Nuremberg", które dla mnie powinno brzmieć Nürnberg. Ale ogólnie Broxton zadowolony jest z pracy Briana.
https://moviemusicuk.us/2025/11/19/nure ... ian-tyler/The almost 14-minute “Nuremberg End Title” ends the score in magnificent fashion with an excellent summation of everything the score has to offer, and for me is one of the highlight cues of Tyler’s recent career.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Bo to dobry score plus Broxton chyba widział też film. Polecam ten live wywiad ze Schweigerem, sporo mówi tam o swoim podejściu do komponowania tego scoru i przemyśleniach na temat filmu.
NO CD = NO SALE
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
To się ucieszysz: Bodaj Netflix robi teraz adaptację powieści The Boys from Brazil, raz już adaptowaną w latach siedemdziesiątych. Grupa Izraelczyków ściga gościa, który jest odpowiednikiem (albo dosłownie fikcyjną wersją) doktora Mengele w Brazylii. W aktualnej wersji złoczyńcę ma zagrać August Diehl.
W wersji z lat 70-tych (z doskonałym walcem Goldsmitha) rolę tę grał... Gregory Peck.
W wersji z lat 70-tych (z doskonałym walcem Goldsmitha) rolę tę grał... Gregory Peck.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Miałem wbić, ale zapomniałem
Jest na stałe na YT jak wszystkie te wywiady z tej serii. Nigdy na żywo nie oglądam - przecież one są zawsze wtedy, gdy u nas jest godzina ok. 3 w nocy.
youtu.be/Z6kuetEnE04
youtu.be/Z6kuetEnE04
NO CD = NO SALE