John Murphy & David Fleming - Superman (2025)
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: John Murphy & David Fleming - Superman (2025)
Tylko, że kiedyś na nośniki fizyczne film trafiał po pół roku a nawet po roku, w latach 90.tych, animacja Disneya miała premierę zwykle latem, u nas w listopadzie a na VHS wychodziła we wrześniu przyszłego roku.
Rynek wydań fizycznych prawie nie istnieje, Sony i chyba jeszcze Ktoś nie ma w Polsce dystrybutora, sklepy jak Media Markt nie sprzedają już filmów i muzyki, za to każdy ma swój VOD i film trafia tam, góra po trzech miesiącach od premiery, chyba, że to film Uniwersalu, Paramount czy Dreamworks, to premiera jest nawet po ośmiu miesiącach. Wytwórnie nauczyły też Ludzi, że im mniej pójdzie do kina, tym szybciej film trafi na VOD, najbardziej kuriozalny przypadek to "Strange World" Disneya i premiera na D= po niecałym miesiącu od premiery kinowej.
Rynek wydań fizycznych prawie nie istnieje, Sony i chyba jeszcze Ktoś nie ma w Polsce dystrybutora, sklepy jak Media Markt nie sprzedają już filmów i muzyki, za to każdy ma swój VOD i film trafia tam, góra po trzech miesiącach od premiery, chyba, że to film Uniwersalu, Paramount czy Dreamworks, to premiera jest nawet po ośmiu miesiącach. Wytwórnie nauczyły też Ludzi, że im mniej pójdzie do kina, tym szybciej film trafi na VOD, najbardziej kuriozalny przypadek to "Strange World" Disneya i premiera na D= po niecałym miesiącu od premiery kinowej.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Ale z marketingowego punktu widzenia takie szybkie wysyłanie filmów na VOD ma rację bytu.
Po pierwsze o filmie jest jeszcze głośno więc oszczędza się na ponownej promocji.
Po drugie ci, co wolą jednak obejrzeć w domu nie zdążą się rozmyśleć, bo wiadomo, że z czasem zapał do obejrzenia czegoś o czym było kiedyś głośno maleje, więc wszystko rozgrywa się na jednym medialnym szumie, w jaki raz się tylko inwestuje.
Po pierwsze o filmie jest jeszcze głośno więc oszczędza się na ponownej promocji.
Po drugie ci, co wolą jednak obejrzeć w domu nie zdążą się rozmyśleć, bo wiadomo, że z czasem zapał do obejrzenia czegoś o czym było kiedyś głośno maleje, więc wszystko rozgrywa się na jednym medialnym szumie, w jaki raz się tylko inwestuje.

Prawda, którą dobrze pokazują tegoroczne wyniki. Jeszcze widownia z dziećmi trzyma kina w ryzach, gdzie rodziny chodzą w ramach rozrywki, patrz wyniki Lilo i Minecraft. Poza wielkimi graczami jak Nolan, Dinozaury czy Avatar, wyniki blockbusterów, Kapitan Ameryka, F1, MI, Superman, to teraz wpływy rzędu 400-600 mln...Ghostek pisze: ↑śr lip 16, 2025 06:30 amPandemia rozwaliła rynek i przerzuciła zainteresowanie właśnie na VOD. Teraz co drugi ma w domu milion calowy TV z jakimś systemem, a szorowanie do kina by oglądać godzinę reklam, a później przez cały film słuchać jak ktoś obok gada przez telefon albo siorbie colę nie do każdego przemawia. Sam wolę oglądać w domu, bo to oszczędność czasu dla mnie.
Pojawiła się pierwsza oficjalna grafika Supergirl.

Zapowiada się, że tym razem, Supergirl nie będzie już taka grzeczna i ułożona i wraz z Lobo (Jason Momoa) dadzą popalić
Zapowiada się, że tym razem, Supergirl nie będzie już taka grzeczna i ułożona i wraz z Lobo (Jason Momoa) dadzą popalić

Ehhhh 2/3 tagline’a zerżnięte wprost z Bonda.
Słabo panie Gunn

Słabo panie Gunn

#FUCKVINYL
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Troszku ostro, ale w sumie wywaliłem, co mi na wątróbce leżało
https://filmmusic.pl/recenzje/superman/
https://filmmusic.pl/recenzje/superman/

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Jeden z filmów DC już uwalony, kandydatów jest trzech: Swamp Thing, Sgt. Rock i The Authority:
https://naekranie.pl/aktualnosci/dcu-za ... 1752755022
https://naekranie.pl/aktualnosci/dcu-za ... 1752755022
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John