How To Train Your Dragon - John Powell
Re: How To Train Your Dragon - John Powell
Zawsze coś, a z Disneya wydadzą Skeleton Crew. A co do nowego Smoka, to muza z animacji też mi wystarczy, ale chwali się że wydają.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Teraz mi się mylą Ci wydawcy - Mondo i Mutant, który z nich wydaje też w Polsce ( Pierścienie Władzy i The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim? ), w przypadku tej drugiej płyty jako producent podany jest ADA.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Mutant to wytwórnia twórców Mondo. Rohirrima wydał Mutant, Pierścienie Mondo.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Na razie chyba ludzie są zadowoleni z serwowanego tego samego dania:

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- lis23
Zawsze jest tak, że widzom podoba się bardziej niż krytykom, tak hejtowana "Śnieżka" od środy jest na 1 miejscu na Disney+ 

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Wskoczyła kinowa nowość na platformę to ludziska oglądają, ale to jeszcze nie znaczy, że się podoba 

- lis23
Nie znaczy też, że się nie podoba
Pamiętam, że na RT zawsze oceny od widzów są znacznie wyższe niż od krytyków, tak było z "Małą Syrenkę", z "Elemental" i z "Wish". Z drugiej strony, wysoko oceniana "Moana 2" jest dla mnie po prostu ok , podobnie "Enchanto";)Wolę niedoceniany "Strange World" 

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Strange World to ostatni familijny film Disneya jaki mi się podobał, Peter Pan & Wendy, Haunted Mansion, Wish, Moana 2, Mufasa, Snow White, wszystko to słabizna... ale na Zootopia 2 czekam bardzo 

- lis23
No Widzisz, mi, "Życzenie", "Mufasa" i "Śnieżka" bardzo się podobały - Mufasa bardziej niż "Czas Simby" a Śnieżka pod pewnymi względami bardziej niż animacja z 1937 roku, za to "Lilo i Stich" jest tylko ok bo film jest brzydki, ma słabe CGI i próbuje to nieudolnie maskować ( Kosmici w Ludzkiej formie
).
"Dziwny Świat" to natomiast największa porażka komercyjna Disneya, jeszcze większa niż "Atlantyda Zaginiony Ląd" i "Planeta Skarbów", klimaty SF chyba nie podchodzą fanom Disneya

"Dziwny Świat" to natomiast największa porażka komercyjna Disneya, jeszcze większa niż "Atlantyda Zaginiony Ląd" i "Planeta Skarbów", klimaty SF chyba nie podchodzą fanom Disneya

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Lilo jeszcze nie oglądałem (poczekam na D+), ale Życzenie, Śnieżka i Pinokio to 3 najgorsze filmy Disneya ostatnich lat, wszystkie mają u mnie 3/10. "Dziwny Świat" miał jeszcze ten niefart, że z tego co pamiętam trafił na Covida. Smoka jak Stitcha, też bojkotuję w kinie, kiedyś z ciekawości sobie porównam z bajką, ale póki co w ogóle mnie ten tytuł nie grzeje, nie na tyle by biec do kina.
Ostatnio zmieniony sob cze 14, 2025 16:26 pm przez Mystery, łącznie zmieniany 1 raz.
- lis23
Mi wszystkie trzy filmy się podobały ale ja nigdy nie byłem przesadnie krytyczny i dla mnie, rozrywka to tylko rozrywka, nie oczekuję od filmu czy od serialu tego, że zapiszą się złotymi zgłoskami w historii i zdobędą wszelkie nagrody
Potrzebne są zarówno filmy wybitne jak i te po prostu normalne, czysto rozrywkowe, gdyby wszystko było wybitne byłoby ... nudno? 
Nie każdy film Disneya mi się podoba tak samo ( Księga Dżungli, Aladyn, Enchanto, Moans 2, Lilo i Stich ) ale akurat "Życzenie" i "Śnieżka" mi się podobają a "Pinokio" jest ok jak na Disney+ ( choć "Zakochany Kundel" jest najlepszy ale to był film na premierę platformy i wpakowali weń pewnie więcej kasy
). Podejrzewam też, że dzieciaki nie mają takich obiekcji jak dorośli i im się te filmy podobają, bo jednak dorośli są ograniczeni poprzez swoje doświadczenia i oczekiwania a krytycy to już w ogóle
Dla dzieci ważne są emocje, spotkanie z ulubionymi bohaterami i min. dlatego "Moana 2" jest tak popularna.
Tak w sumie to mam już dość tego, że Ludzie mi mówią, co mam oglądać, w co grać, co ma mi się podobać a co nie, że oglądam najgorsze filmy i seriale i gram w najgorsze gry w historii Ludzkości
Jednemu podoba się np. Kingdom Come Deliverance II a drugiemu, jak mi, Assassin's Creed Shadows 
Ja na Smoka pójdę do kina, mam Unlimited, więc co mi szkodzi? Soundtrack też chętnie kupię, jest dłuższy od tego z animacji a na napisach końcowych jest chóralna wersja głównego motywu i nie pamiętam, czy w animacji też takowa była?

Nie każdy film Disneya mi się podoba tak samo ( Księga Dżungli, Aladyn, Enchanto, Moans 2, Lilo i Stich ) ale akurat "Życzenie" i "Śnieżka" mi się podobają a "Pinokio" jest ok jak na Disney+ ( choć "Zakochany Kundel" jest najlepszy ale to był film na premierę platformy i wpakowali weń pewnie więcej kasy

Tak w sumie to mam już dość tego, że Ludzie mi mówią, co mam oglądać, w co grać, co ma mi się podobać a co nie, że oglądam najgorsze filmy i seriale i gram w najgorsze gry w historii Ludzkości

Ja na Smoka pójdę do kina, mam Unlimited, więc co mi szkodzi? Soundtrack też chętnie kupię, jest dłuższy od tego z animacji a na napisach końcowych jest chóralna wersja głównego motywu i nie pamiętam, czy w animacji też takowa była?
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John