Swoją drogą, czy to znaczy, że Ksenomorfy będą teraz uciśnioną mniejszością walczącą z uprzywilejowanymi Marines o swoje prawa? Czy też może na odwrót?
Obcy - najlepsza muzyczna odsłona?
- Wojteł
- John Williams
Re: Obcy - najlepsza muzyczna odsłona?
Totalnie znikąd, zwłaszcza, że od paru miesięcy walały się po sieci arty z jego pierwotnego projektu i entuzjastyczne wypowiedzi fanów i chyba nawet samej Weaver na ten temat.
Swoją drogą, czy to znaczy, że Ksenomorfy będą teraz uciśnioną mniejszością walczącą z uprzywilejowanymi Marines o swoje prawa? Czy też może na odwrót?
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
-
Templar
Sprowadzą Obcego na Ziemię i w ramach testów wypuszczą go do jakiejś dzielnicy biedy w Johannesburgu
No i jeszcze pewne jest, że zagra Sharlto Copley 
- Wojteł
- John Williams
Zimmer byłby spoko, o ile by dostał trochę inspiracji. Wiadomo, technicznie wielkiej trójcy nie dorówna, ale jak ostatnio słuchałem pierwszego Aliena, to miałem wrażenie, że kilka rozwiązań (zwłaszcza w budowaniu atmosfery i ujęciu upływu czasu w muzyce) Zimmer w Interstellarze wzorował właśnie na Goldsmithie.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A skąd wiesz, że byłby Zimmer? Z tego co wynika to przy Chappiem Zimmer objął na zasadzie ratowania i składania rozwalającego się sterowca. Zresztą też nie zapominajmy jakie pojęcie i gust ma Nolan, a jaki Blomkamp, gdzie wystarczy, że usłyszy na youtubie jakiś kawałek i już każe, aby ten facet zajął się całym scorem.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Prometeusz nie jest z serii. Tak samo jak AvP to nie Obcy ani Predator, a Terminator 3, 4 i 5 to nie Terminator tylko jakieś nieporozumienia. Nie nazywajmy szamba perfumerią.Ghostek pisze:Seria przeżyła Srejtenfelda, to i Zimmera przeżyje.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Spokojnie, 5 jeszcze nie miała premiery.Koper pisze:Terminator 3, 4 i 5 to nie Terminator tylko jakieś nieporozumienia. Nie nazywajmy szamba perfumerią.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Właśnie dziwi mnie ta retoryka spychania wszystkiego co nowe i co wchodzące z butami w klasykę do szamba.
Spoko, Prometeusz nie jest wielkim dziełem, ale też i gównem nie jest. A z serią jest bardzo ścisło związane.
W przypadku Terminatorów podobnie.
Spoko, Prometeusz nie jest wielkim dziełem, ale też i gównem nie jest. A z serią jest bardzo ścisło związane.
W przypadku Terminatorów podobnie.

- qnebra
- Zdobywca Oscara
Jakaś dziwna tendencja spychania nowych odsłon serii na pozycję "to będzie zły film". Mogło to by być nawet arcydzieło z perfekcyjnym scenariuszem, genialnie wyreżyserowane, od strony technicznej perfekcja najczystszej próby, muzycznie geniusz większy niż największe geniusze Jerrego, do tego role życia całej obsady aktorskiej. I tak by się znalazł ktoś, kto by narzekał, że to nie to samo co dawniej.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
pewnie nie byłoby takiej tendencji, gdyby wśród odgrzewanych kotletów faktycznie jakieś perfekcyjne geniusze się zdarzały, a zdarzają się

Dokładnie, przecież nowe wersje Conana, RoboCopa, Total Recall, The Thing, Omen, A Nightmare on Elm Street czy Carrie na tle oryginałów wypadają beznadziejnie, toteż w pełni uzasadnione jest psioczenie na takie dzieła, zresztą zbliża się Poltergeist i chyba nie trzeba czekać do premiery by stwierdzić, że "to będzie zły film" 
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Plus nie zapominajmy jaki "gust muzyczny" ma Blomkamp. Nie wspominając, że coś ja słyszę, że oni chcą ten film umieścić po Aliens, lekceważąc Alien 3. Widać po ostatnich X-Menach i patrząc na kolejnego Terminatora to teraz w modzie jest tworzenie alternatywnych czasów, aby móc jeszcze bardziej z danej serii wydoić.
#WinaHansa #IStandByDaenerys