BARTOSZ CHAJDECKI - POWSTANIE WARSZAWSKIE (2014)
Re: BARTOSZ CHAJDECKI - POWSTANIE WARSZAWSKIE (2014)
tja, właśnie widze po recce Ghostka
handlujcie z tym, i tyle w temacie 
NO CD = NO SALE
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Bartek przyznał mi w mailu, że właściwie wszystko w recce było zgodne z prawdą. Jeżeli chodzi o interpretację i o to, jak producenci sobie poczynali przy tym filmie. De facto słyszałem też kompozytorskie promo, które podchodzi do ściechy właśnie w sposób filmowy. I dalej twierdzę, że jest to dobrze skomponowana partytura, która w filmie trochę została źle zagospodarowana. Mimo tego robi wrażenie i to się liczy.
Wiem, że dużo w tym subiektywizmu, ale jeżeli po wyjściu z kina katuję przez kilka dni soundtrack i nie mogę za nic innego się w tym czasie zabrać, to o czymś świadczy. Przynajmniej dla mnie...
Wiem, że dużo w tym subiektywizmu, ale jeżeli po wyjściu z kina katuję przez kilka dni soundtrack i nie mogę za nic innego się w tym czasie zabrać, to o czymś świadczy. Przynajmniej dla mnie...

Ja jeszcze nie słuchałem, ale oczekiwanie są całkiem spore.Adam pisze:mam wiele wad ale nigdy nie kłamięAdam nie kłamał.i nigdy się się spóźniam, jak się spóźnie to znaczy że nie żyję
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=0YdqJ933D1s&feature=kp
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
toż już Ci Ghosti napisał że nie kłamałem 
NO CD = NO SALE
Sam to zweryfikuję 
to masz kolejną reckę
:
Jedynie fragmenty czytania listów od kamerzystów–narratorów do matki (i odwrotnie) wpasowywały się w ton filmu, więc może warto by było się ograniczyć jedynie do takiej formuły. Zwłaszcza, że wówczas można by się jeszcze bardziej skupić na świetnej muzyce Bartosza Chajdeckiego. - http://inlovewithmovie.blogspot.com/201 ... 0755693836
Jedynie fragmenty czytania listów od kamerzystów–narratorów do matki (i odwrotnie) wpasowywały się w ton filmu, więc może warto by było się ograniczyć jedynie do takiej formuły. Zwłaszcza, że wówczas można by się jeszcze bardziej skupić na świetnej muzyce Bartosza Chajdeckiego. - http://inlovewithmovie.blogspot.com/201 ... 0755693836
NO CD = NO SALE
No dobra Adam, jednak nie będę musiał na Ciebie nasłać Lindy. Niezły score z wypracowanym, ciekawym brzmieniem - głównie dzięki orkiestracjom (kolaż gitar i orkiestry). Jest kilka tematów, a najbardziej rzucają się w uszy liryczny temat nazwijmy to "wolności", który z lekka przypomina "Warszawę" z "Czasu Honoru" i temat akcji, który najlepiej wybrzmiewa w "63" - wszystko tu jest gitary, perka, smyczki (inspiracje "The Truth About Ruth") i ekscytujące tempo. Można by jednak okroić materiał z kilkunastu minut, ale generalnie jestem na tak.
Kaonashi pisze:No dobra Adam, jednak nie będę musiał na Ciebie nasłać Lindy.

cóż, mówiłem przecież że :
błogosławieni którzy nie słyszeli a uwierzyliAdam pisze:mam wiele wad ale nigdy nie kłamię![]()
way to go, Bartek!
NO CD = NO SALE
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Soundtrack ok, choć za długi, ale brzmi to momentami jak muzyka do westernu.
Zwłaszcza te dynamiczniejsze utwory (np. "63") to coś pomiędzy westernowymi kompozycjami Poledourisa (Quigley..., Legend of Butch...) a Yumą Beltramiego. 
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A co mam pisać? Wszyscy już o tym wszystko napisali, więc dodałem tylko to, o czym nikt nie wspominał.
Swoją drogą te quasiwesternowe kawałki akcji to są użyte w filmie?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
będzie miejsce w topach, jak baczyński, nie? 
NO CD = NO SALE