LUCAS VIDAL (albo ktokolwiek) - FAST & FURIOUS 6 (2013)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: LUCAS VIDAL - FAST & FURIOUS 6 (2013)

#16 Post autor: Adam » czw kwie 25, 2013 21:35 pm

bo sobie posłucham tego scoru, czemu nie? :) wolę takie coś obadać niż rokującego od kołyski Henia :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#17 Post autor: Koper » czw kwie 25, 2013 21:38 pm

Adam pisze:wolę takie coś obadać niż rokującego od kołyski Henia :P
no to wiadomo; w sumie Vidal też można powiedzieć, że rokuje. 29 lat ma dopiero a już za całkiem duże projekty się bierze. Jakieś znajomości ma czy co?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#18 Post autor: Koper » czw kwie 25, 2013 21:50 pm

Ale Hiszpanie mają masę lepszych i bardziej doświadczonych kompozytorów do wciskania, więc nie wiem czemu akurat on. Np. skąd on się wziął u Balaguero, który wcześniej pracował z Casesem czy Banosem. Ciekawe...
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#19 Post autor: Adam » czw kwie 25, 2013 21:51 pm

bo mieszka w la i ma dobrą agencje - proste :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

Re: ATTICUS ROSS - FAST & FURIOUS 6 (2013)

#20 Post autor: Mystery » pn maja 06, 2013 13:12 pm

9 klipów:
http://stopklatka.pl/-/56126875,9-fragm ... ieklych-6-

Z tego co słychać, to takie to anonimowe, że cholera wie kto za to odpowiada :P :wink:

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

Re: LUCAS VIDAL (albo ktokolwiek) - FAST & FURIOUS 6 (2013)

#21 Post autor: Mystery » pt maja 17, 2013 10:10 am

Wywiad z Vidalem o Fast and Furious 6:
http://www.heyuguys.co.uk/lucas-vidal-interview/

Templar

#22 Post autor: Templar » czw maja 23, 2013 23:40 pm

Obejrzałem film, poziom głupoty tutaj momentami przekracza 9000, a myślałem, że sejfu z piątki nic nie przebije. Scena na autostradzie kończy się tak zajebiście głupią, a przy tym tak zajebiście śmieszną sceną, że wszyscy w kinie bili brawo :mrgreen: :mrgreen: Przy oglądaniu tego filmu to naprawdę trzeba mózg zostawić w domu, bo żadnej logiki i tak się nie doszukamy :D Ale i tak uwielbiam właśnie za to tę serię i z chęcią zobaczę też siódemkę, a w niej ma być:
Spoiler:

A co do muzyki, to niby jest Vidal, takie nazwisko widnieje w napisach początkowych. Ale co on zrobił w tym filmie to ja zielonego pojęcia nie mam, w większości są piosenki, scoru jest mało, i do tego jest tak cichy względem pozostałej warstwy dźwiękowej, że w 95% to nic nie słychać. I jeszcze oglądam sobie napisy, a tam "Themes by Brian Tyler" i na liście użytych utworów oprócz całej masy piosenek było też chyba z 6 utworów Tylera z Fast Five i poprzednich części. Także ten Vidal to się narobił, że ho ho :mrgreen: Chyba, że tu chodziło o muzykę, której sobie słuchali twórcy w czasie kręcenia, to wtedy miałoby to sens i może w dodatkach na DVD ją usłyszymy :D

Mefisto

#23 Post autor: Mefisto » pt maja 24, 2013 02:06 am

Templar pisze:Scena na autostradzie kończy się tak zajebiście głupią, a przy tym tak zajebiście śmieszną sceną, że wszyscy w kinie bili brawo
a u mnie słychać było przeciągły jęk zażenowania :)

film mega durny, mega długi, a muzyka to mega napierdalanka bez ładu i składu - nie wiem o co kaman z tym miszmaszem kompozytorów, bo tam można było podłożyć nawet dźwięk spadających gwoździ na kowadło i na to samo by wyszło :P

ODPOWIEDZ