FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: 5. Festiwal Muzyki Filmowej - Kraków - 24 - 26 Maj 2012
Czekamy na opinię Adama odnośnie tego kupsztala wrzuconego na koniec części sobotniego koncertu poświęconej Obcym. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Wg. mnie ten kupsztal był w porządku. Krótki, treściwy i z niesamowitym powerem. Takie dynamiczne zakończenie pierwszej części koncertu.Koper pisze:Czekamy na opinię Adama odnośnie tego kupsztala wrzuconego na koniec części sobotniego koncertu poświęconej Obcym.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Śmierć Barry'ego tak mną nie wstrząsnęła.Ghostek pisze:Dzięki wam odkryłem co chcę w życiu robić. Zostanę zawodowym statystą

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Taa... jako dzwonek na przerwęPawlinda pisze:Wg. mnie ten kupsztal był w porządku. Krótki, treściwy i z niesamowitym powerem. Takie dynamiczne zakończenie pierwszej części koncertu.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wojteł
- John Williams
Paweł w trakcie "Futile Escape": Jak się koncert Wolfena podoba?Turek pisze:Nie było mnie tym razem więc jestem ciekaw czy w tym roku padły jakieś milowe teksty bijące moje, jak to mówił Koper "FMF Megakults" czyli:
"Ludzie... i Ewelina"
oraz
"Marysia, czekaj"
Koper po tym, jak ucięto ujęcie z rozbieraną Salmą Hayek na ułamek sekundy przed tym, jak odsłoniła biust: No nie!
Marek Łach: Jesteś bękartem Goldenthala

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Musisz mi przypominać? Gdyby jeszcze zagrali przynajmniej Decimation Proclamation, a tak to...Koper pisze:Czekamy na opinię Adama odnośnie tego kupsztala wrzuconego na koniec części sobotniego koncertu poświęconej Obcym.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Powrót do domu jak najbardziej udany. Wróciłem do Warszawy a stamtąd prosto na uczelnię, by poprowadzić zajęcia ze studentami. Poszły lepiej niż poprzednie 
Dlatego nic nie piłem ostatniego dnia - musiałem się przygotować.

Dlatego nic nie piłem ostatniego dnia - musiałem się przygotować.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A swoją drogą co to (w sensie tytułu utworu) w ogóle był ten hałas? Jakiś main theme z tej miernoty? Bo dla mnie wszystko tam się zlewa w jedno.Paweł Stroiński pisze:Musisz mi przypominać? Gdyby jeszcze zagrali przynajmniej Decimation Proclamation, a tak to...

A teraz jeszcze parę innych przemyśleń:
- koncert Kilara zepsuła TVP2, która musiała zrobić z tego swoisty benefis. Ponadto nie wiem czy nadmiar oświetlenia w trakcie tego akurat koncertu też nie był związany z potrzebami telewizji;
- nie wiem czemu Goldenthaal na konferencji gadał coś o suitach pod koncert, skoro to akurat na koncercie jego dzieł był największy problem z długością utworów; minutowe kawałki, które kończyły się szybciej niż zdążyły się rozwinąć... czyżby Navarro potrzebował pauz, żeby sobie czoło przetrzeć?
- i ostatnia kwestia to swoiste umasowienie tego koncertu; mam wrażenie że co najmniej połowa ludzi nie wiedziała na co idzie - skuszeni słowem "Alien" przybyli do hali a potem znudzeni wychodzili w trakcie "Fridy". A tymczasem wielu ludzi, którzy naprawdę chcieliby przyjść nie mogło zdobyć biletu. Niech może przed kolejną edycją władze festiwalowe się zdecydują czy robią koncerty dla mas z Krakowa, czy dla fanów filmówki z Polski, Europy, bo tak w tym roku nieco stanęli 'w rozkroku'...
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Kawałek nazywał się Alien vs. Predator: Requiem, tak.
Koleżanka, z którą byłem zwróciła uwagę, że równie często podciągał sobie do góry spodnie. Czyżby zapomniał paska albo szelekKoper pisze:
A teraz jeszcze parę innych przemyśleń:
czyżby Navarro potrzebował pauz, żeby sobie czoło przetrzeć?

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Albo tak się pocił, że chudł w pasie i mu zaczynały spadać 

Pewnie podczas dyrygowania takiej muzyki, człowiek traci zbędny tłuszczyk w pasie już w trakcie koncertuPawlinda pisze:Koleżanka, z którą byłem zwróciła uwagę, że równie często podciągał sobie do góry spodnie. Czyżby zapomniał paska albo szelek

Taa... Przytoczę rozmowę grupki jakiejś młodzieży, która wracała autobusem z koncertu:Koper pisze:- i ostatnia kwestia to swoiste umasowienie tego koncertu; mam wrażenie że co najmniej połowa ludzi nie wiedziała na co idzie - skuszeni słowem "Alien" przybyli do hali a potem znudzeni wychodzili w trakcie "Fridy". A tymczasem wielu ludzi, którzy naprawdę chcieliby przyjść nie mogło zdobyć biletu. Niech może przed kolejną edycją władze festiwalowe się zdecydują czy robią koncerty dla mas z Krakowa, czy dla fanów filmówki z Polski, Europy, bo tak w tym roku nieco stanęli 'w rozkroku'...
- O, to rondo Barei, wiedzieliście?
- Muzyka z filmów Bareji byłaby lepsza niż ten koncert...
No comments.

Paweł, czyżbyś użył swojego groźnego łypnięcia okiem?Paweł Stroiński pisze:Dlatego nic nie piłem ostatniego dnia - musiałem się przygotować.

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
- karcharoth
- Jestem Żydem
- Lokalizacja: Wrocław, niekiedy Kargowa, ale głównie Planet Armstrong
Fakt. W sektorze, w którym siedzieliśmy, wszyscy sprawiali wrażenie przypadkowych turystów. W drugiej części koncertu Goldiego rozmowy były już na porządku dziennym. CHWDM.
"If our music survives, which I have no doubt it will, then it will because it is good." - Jerry Goldsmith
Niech zgadnę, był to sektor A? Grupowe wyjście w drugiej części (gdzieś w okolicach Fridy) to pokaz żenady, która powinna dać organizatorom coś do myślenia...