Ennio Morricone - Baaria

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

Ennio Morricone - Baaria

#1 Post autor: Marek Łach » wt cze 16, 2009 23:01 pm

http://www.youtube.com/watch?v=gQxTIshGT88

Panie i Panowie, trailer nadchodzącego filmu Tornatore z nową muzyką Maestro Morricone! Będzie na co czekac:)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2 Post autor: Koper » wt cze 16, 2009 23:40 pm

Na Morricone do filmu Tornatore zawsze warto czekać. :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#3 Post autor: Wawrzyniec » śr cze 17, 2009 00:54 am

Koper pisze:Na Morricone do filmu Tornatore zawsze warto czekać. :)
Co prawda to prawda :) Nie wiem kiedy ostatnio słuchałem czegoś co można byłoby nazwać "nowym Morricone". Zobaczymy, a właście posłuchamy co to będzie, ale na razie czekać trzeba :(

Pozwolę sobie zadać pytanie związane pośrednio z Tornatore i Morricone. Z góry proszę mi wybaczyć, że odbiegam od tematu, ale kiedyś słyszałem jakieś pogłoski jakoby Giussepe Tornatore miał się zająć projektem nieżyjącego niestety Sergio Leone "Lenningrad". I już nawet słyszałem, że za muzykę odpowiedzialny będzie Ennio Morricone. Ale chyba ten cały projekt stoi pod dużym znakiem zapytania :?:

http://www.lastfm.pl/user/Wawrzyniec_85

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#4 Post autor: Bucholc Krok » czw cze 18, 2009 20:47 pm

Do tego trailera oraz probek, ktorymi sypneli koledzy z dzialu 'japonskiego' odniose sie troche pozniej. :) Natomiast jesli chodzi o samego Morricone to moze juz cos w Gdańsku zaprezentuje. Ponoc ma w tym roku przyjechac.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#5 Post autor: Mystery » pt paź 23, 2009 13:34 pm

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#6 Post autor: Koper » pt paź 23, 2009 17:28 pm

A jak tam wrażenia po "Baarii" w ogóle? Bo chyba już słuchaliście? :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#7 Post autor: Wawrzyniec » sob paź 24, 2009 00:24 am

Koper pisze:A jak tam wrażenia po "Baarii" w ogóle? Bo chyba już słuchaliście? :)
Właśnie nie słuchałem, gdyż usłyszałem, że podobno średni to score. Ale w końcu to Morricone, więc chyba się jednak zabiorę. Chociaż dalej jednak rozmyślam i żałuję, że do "Bękartów wojny" nie skomponował on muzyki. :( Kiedy usłyszałem plotki o możliwej pracy dla Tarantino wielki uśmiech pojawił się na mojej twarzy :D a potem był smutek :cry:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Mefisto

#8 Post autor: Mefisto » sob paź 24, 2009 14:08 pm

Muzyka jest niezła, jak zawsze u Ennio parę tematów zwyczajnie porywa, z drugiej strony kilka zwyczajnie bym wywalił (jak np długaśna, początkowa suita z dialogami pod koniec). Bez problemu mogę polecić, bo Ennio nigdy nie zawodzi na całej linii.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#9 Post autor: Koper » sob paź 24, 2009 15:35 pm

Moim zdaniem akurat suita jest świetna, a przynajmniej byłaby, gdyby nie te dialogi w końcówce.

Mefisto

#10 Post autor: Mefisto » ndz paź 25, 2009 01:47 am

nie no, zła nie jest, ale raz, że zabijają ją dialogi, a dwa, że drugi utwór o niebo lepszy

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#11 Post autor: Wawrzyniec » ndz paź 25, 2009 13:01 pm

A ja sam mam mieszane uczucia :? Niby wszystko dobrze, ale czegoś mi jednak brakuje. Coś czuję, że gdyby ten soundtrack nie był od Morricone to może inaczej bym go oceniał. A tak w mając w świadomości, że to sam Ennio Morricone oczekuję niewiadomo czego? Tak to właśnie jest z takimi wielkimi i wybitnymi kompozytorami jak chociaż Morricone czy Williams. Zawsze oczekujesz, że otrzymasz arcydzieło. Będe musiał chyba "Baari" dać jeszcze drugą szansę.

P.S. Mnie osobiście dialogi też przeszkadzają.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

ODPOWIEDZ