POLSKIE KINO - dyskusja
Re: POLSKIE KINO - dyskusja
Mały spadek widzów "Zimnej wojny". Ciągle w czołówce box-officu. Aktualnie 582 tys. widzów. U mnie w mieście nadal seanse przez cały dzień we wszystkich kinach.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Tylko Koper zważywszy, że właśnie jest jak jest, to człowiek bardziej się cieszy jak coś się uda. I ja sam jestem bardzo krytyczny wobec polskiego kina, ale muszę przyznać, że jednak na przestrzeni lat coś się ruszyło. I nie zamierzam zabierać radości tym, którzy cieszą się z czegoś takiego.
A to, że na jedną "Zimną Wojnę" przypadają trzy produkcje Vegi, to już tak jest.
A to, że na jedną "Zimną Wojnę" przypadają trzy produkcje Vegi, to już tak jest.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ale ta Zimna Wojna to przecież się mieści w tych trzech festiwalowych filmach na krzyż. 
Notabene pewnie znowu nie da się tego bez napisów oglądać...

Notabene pewnie znowu nie da się tego bez napisów oglądać...
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
ciekawe czy PISiaki wybiorą ten film na kandydata do Oscara, czy wezmą Wyklętego 

#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Zależy jakie były wytyczne z góry, czy może się podobać, czy nie.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
no więc o tym mówię, kaczy kuper wyskoczy że ma być Wyklęty do Oscara i tak będzie..
#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ale Glińskiemu się podoba, bo mu się podoba, czy podoba się, bo takie przyszły wytyczne dla członków partii? 

- qnebra
- Zdobywca Oscara
Najprawdopodobniej to drugie.
E tam, najpierw jednemu z prawicowych publicystów podobało się w Cannes, potem Glińskiemu się podobało na polskiej premierze. A wcześniej wiosną tego roku obecny dyrektor PISF powołany przez Glińskiego dołożył 1 mln złotych na dokończenie filmu. Myślę, że w tym przypadku bez rozkazów partyjnych 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Hp_gof na razie nie zachęcasz do obejrzenia tego filmu, tymi opiniami

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Lato, finał Mundialu i "Zimna wojna" nadal dobrze sobie radzi. Tylko polscy lotnicy z "Dywizjonu 303" mogą powstrzymać sukces Pawlikowskiego.