Gdzie i jak kupować?

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Mefisto

Re: Gdzie i jak kupować?

#916 Post autor: Mefisto » pt gru 20, 2013 21:07 pm

kurde, niektóre nawet by szło przygarnąć

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#917 Post autor: Tomek » pt gru 20, 2013 22:12 pm

Część z tych tytułów jest na gigant.pl - tam po 17,99.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#918 Post autor: Bucholc Krok » czw gru 26, 2013 15:40 pm

Po Amazonie amerykańskim teraz Amazon brytyjski wprowadził możliwość opłacania zakupów w walucie, jaką się ma na rachunku karty. Póki co podziękowałem (była taka opcja, a w przypadku amerykańskiego chyba nie było), ale sprawdzę, ile ostatecznie zapłacę za przesyłkę, gdy mi ją bank rozliczy (dobrze, że Amazon podał kwotę w PLN, jaka by była zablokowana). Jakby ktoś się jednak decydował na zamianę waluty to niech da znać, jak wyszło. Wygodniej jest płacić w walucie karty, ale nie wiadomo czy nie będą zawyżać przeliczników.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Mefisto

#919 Post autor: Mefisto » czw gru 26, 2013 20:24 pm

To jest wygodniejsze, bo potem ci bank nie przelicza dwukrotnie tej sumy (tak przynajmniej u mnie jest i zawsze potem finalnie parę złotych więcej zdejmuje, niż faktycznie powinienem zapłacić). Słowem: Amazon rucha w dupę tych, którzy ruchają nas.

Templar

#920 Post autor: Templar » czw gru 26, 2013 22:16 pm

Zależy jakie przeliczniki mają, ja jeszcze nie sprawdzałem. PayPal coś takiego już od lat oferował, ale kiedyś to mieli cholernie zawyżone te kursy u siebie, że w żaden sposób to się nie opłacało, ale jakiś czas temu zacząłem sprawdzać na nowo i teraz jest już znacznie lepiej, szczególnie przy walutach innych niż dolar amerykański i euro. Ostatnio po kilkanaście złotych zaoszczędziłem przy funtach i dolarach australijskich. Ale przy euro i dolarze amerykańskim to trochę więcej niż by mi to bank naliczył.

A w mBanku od miesiąca karty VISA są w walucie rozliczeniowej PLN, czyli jest teraz tylko jedno przewalutowanie po kursie VISY, ale prowizję mBank nalicza, aż 6% przy tych kartach i jak sprawdzałem parę transakcji to zawsze drożej wychodziło niż podwójne przewalutowanie poprzez MasterCard :P

Mefisto

#921 Post autor: Mefisto » pt gru 27, 2013 01:44 am

Templar pisze:Zależy jakie przeliczniki mają, ja jeszcze nie sprawdzałem
Nie mam pojęcia, ale już kilkanaście razy tak mi pobrało i była to suma stała, nieznacznie wyższa, niż liczona własnoręcznie za pomocą przelicznika, a przy tym o wiele szybciej schodziła z "blokad i zawieszeń".

Templar

#922 Post autor: Templar » sob gru 28, 2013 19:02 pm

Inne Amazony też już chyba to wprowadziły, dzisiaj kupowałem na niemieckim i mi zaoferowali właśnie przeliczenie na złotówki, kurs minimalnie wyższy o parę groszy niż by mnie to kosztowało w mBanku, dla mnie to złotówka różnicy była. Choć na plus, że od razu znam dokładną kwotę i nie muszę się martwić ewentualnymi zmianami kursu do dnia zaksięgowania :P

Awatar użytkownika
bartex9
Spec od additional music

#923 Post autor: bartex9 » pn gru 30, 2013 09:58 am

Do kiedy jest ważna ta zniżka na soundtracki na merlinie?

Templar

#924 Post autor: Templar » pn gru 30, 2013 18:31 pm

bartex9 pisze:Do kiedy jest ważna ta zniżka na soundtracki na merlinie?
Do jutra, do 9 rano.

http://merlin.pl/browse/promotion/4/uni ... mocja.html
Merlin pisze:*Promocja trwa do 31.12.2013, do godz. 09:00 lub do wyczerpania zapasu produktów w cenach promocyjnych.

Awatar użytkownika
bartex9
Spec od additional music

#925 Post autor: bartex9 » pn gru 30, 2013 19:16 pm

Ok, dzięki :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#926 Post autor: Bucholc Krok » pt sty 03, 2014 19:26 pm

Macie jakieś paczki z Amazonu brytyjskiego w drodze? Jeszcze wczoraj działało mi śledzenie przez Amazon (do Niemiec), dzisiaj paczka miała dojść, ale nie doszła, a śledzenie nie działa ani w polskim DHL-u, ani przez Amazon. :x
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#927 Post autor: Paweł Stroiński » pt sty 03, 2014 19:28 pm

Ja, ale od wczoraj.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#928 Post autor: Bucholc Krok » pt sty 03, 2014 19:33 pm

Taką też mam, ale ona jeszcze jest w UK i śledzenie działa. :) Trochę dziwne, że przesyłka znika ze śledzenia. Pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Dobrze, że towar nie był deficytowy to najwyżej wyślą jeszcze raz.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#929 Post autor: Bucholc Krok » pt sty 03, 2014 20:07 pm

Tracking już działa. Paczka dopiero doszła do Polski. Dziwne, że Amazon ją widzi, a niby działające śledzenie w polskim DHL-u (po dojściu do nas paczki) nie działa. Rozliczyli mi też przesyłkę, którą chciał rozliczyć Amazon w PLN. Okazało się, że opłacenie w funtach wyszło trochę ponad 2zł taniej niżby miało to być zrobione przez Amazon. 8)

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#930 Post autor: Althazan » pt sty 03, 2014 21:33 pm

Bucholc Krok pisze:Okazało się, że opłacenie w funtach wyszło trochę ponad 2zł taniej niżby miało to być zrobione przez Amazon. 8)
To jest zawsze loteria - tak jak notowania na forexie: albo pójdzie w górę albo w dół :mrgreen:

ODPOWIEDZ