JOHN WILLIAMS - THE BFG (2016)
Re: JOHN WILLIAMS - THE BFG (2016)
bo gigant to jedyny sklep w PL który ściąga płyty z zagranicy jako pośrednik. nawet japońce u nich kupisz, ale za "odpowiednią" kwotę.
#FUCKVINYL
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Gigant sprowadza zza granicy takie rzeczy, więc dobrze kombinując można samemu sobie zakupić w miarę tanio... choć przy obecnym kursie USD i EUR raczej ciężko będzie o tani zakup...

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
O, a jak ostatnio sprawdzałem, to nie było ... Cóż, liczyłem, że zakupię za jakieś 50 zł, ale nie przewidziałem, że nie wydadzą płyty u nas. Chyba będę zmuszony zamówić bo nie wiem, czy z innego źródła z wysyłką byłoby taniej - a tu jeszcze dojdzie kurier i opłata za płatność przy odbiorze, pfff.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

ale kto Ci powiedział że to nie wyjdzie u nas?
nie możesz poczekać ze 2 tygodni? Mało to płyt wychodziło u nas dopiero w 2 tyg czy miesiąc po premierze filmu u nas? Co 2 lub co 3 cd tak wychodzi.... Zamówisz, poczekasz na dostawę, a w efekcie przepłacisz i tyle. przecież to zwykły disney, każda płyta u nas jest prędzej czy później.

#FUCKVINYL
- lis23
Niby tak, ale Disney potrafi u nas strzelić focha 
"John Carter" - nie wyszedł
"Inside Out" - nie wyszedł
"Tomorrowland" - nie wyszedł
"The Jungle Book" - wyszedł
"Zootopia" - wyszedł po dwóch/ miesiącach
jedyne na co można liczyć, to nazwisko i renoma kompozytora.

"John Carter" - nie wyszedł
"Inside Out" - nie wyszedł
"Tomorrowland" - nie wyszedł
"The Jungle Book" - wyszedł
"Zootopia" - wyszedł po dwóch/ miesiącach
jedyne na co można liczyć, to nazwisko i renoma kompozytora.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

ja obstawiam że score będzie u nas minimum 2 tygodnie po premierze kinowej, czyli pod koniec lipca. tych co nie wydali które podałeś wyżej, to były klapy finansowe, poza Inside Out, dlatego na inne rynki niż usa płyty te nie wyszły, nie tylko u nas, a Carter był wydany tylko w usa i był limitowanym nakładem o czym nie poinformowano i po pół roku od wydania zniknął jak box Interstellar i teraz trzeba za niego płacić krocie.
teraz masz przykład z Dory, płyta u nas wyszła dopiero tydzień temu a w USA jest od msc.
teraz masz przykład z Dory, płyta u nas wyszła dopiero tydzień temu a w USA jest od msc.
#FUCKVINYL
- lis23
Eee ... "Zootopia" była klapą finansową? Może soundtrack, bo film ma już 1,016 milionów zielonych na świecie 
"Dory" miała u nas premierę w kinach dopiero w ubiegłym tygodniu, więc płyta wyszła u nas w miarę na czasie, "Bardzo Fajny Gigant' ma premierę 1 lipca, więc CD powinno być w tej okolicy. Sorry, ale ja cały czas pamiętam czasy, gdy płytę z soundtrackiem do nowego filmu nabywałem tego samego dnia, w którym była premiera (piątek) lub nawet wcześniej.

"Dory" miała u nas premierę w kinach dopiero w ubiegłym tygodniu, więc płyta wyszła u nas w miarę na czasie, "Bardzo Fajny Gigant' ma premierę 1 lipca, więc CD powinno być w tej okolicy. Sorry, ale ja cały czas pamiętam czasy, gdy płytę z soundtrackiem do nowego filmu nabywałem tego samego dnia, w którym była premiera (piątek) lub nawet wcześniej.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Faktycznie, tak jak Adam pisałeś - Lis jest idealnym klientem dla naszych sklepów (fizycznych czy internetowych) - bulić niebotyczne ceny za rzeczy, które np. po kilku miesiącach będą dostępne lub jak się poszuka np. za pół albo 1/3 ceny... Bo on musi to mieć od razu w piątkową premierę
To zjawisko ma chyba nawet swoją nazwę - natychmiastowa gratyfikacja czy jakoś tak 
W ogóle opieranie się na planach wydawniczych polskich sklepów i dodatkowo mizeria, którą oferują oraz evergreeny, które od wielu lat niezmiennie figurują w ich ofertach. To nie ma co krytykować, to trzeba od dawna ignorować...

W ogóle opieranie się na planach wydawniczych polskich sklepów i dodatkowo mizeria, którą oferują oraz evergreeny, które od wielu lat niezmiennie figurują w ich ofertach. To nie ma co krytykować, to trzeba od dawna ignorować...

- lis23
Nie wiem, czy jestem idealnym klientem, gdyż nowości od kilku lat kupuję jak na lekarstwo
- w ub. roku, dwie, w tym już trzy.
Cóż, poczekam te dwa, trzy tygodnie i się zobaczy i dopiero wtedy będę główkował, gdzie zakupić.

Cóż, poczekam te dwa, trzy tygodnie i się zobaczy i dopiero wtedy będę główkował, gdzie zakupić.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Ja na gigancie kupuję sporo, ale tylko te tanie rzeczy - zdarza się, że mają płyty już dawno wyczerpane, za kilkanaście złotych. Albo na przykład różne perełki, dla przykładu Un homme et son chien Rombiego kupiłem za 25 zł, The Black Dahlia Ishama za 13, a The Fan Zimmera czy Conspiracy Theory Burwella za... 7 złAdam pisze:bo gigant to jedyny sklep w PL który ściąga płyty z zagranicy jako pośrednik. nawet japońce u nich kupisz, ale za "odpowiednią" kwotę.

Analogicznie, kupiłem u nich chyba ze 40 różnych fajnych blu-rayów z wypasionymi koncertami - Stonesi, Zeppelini, Ironi, AC/DC, Black Sabbath etc., średnio płacąc po 30-35 zł. Po prostu ceny mają ruchome i trzeba sprawdzać.
Universal nic rzeczywiście nie wie o premierze soundtracku z The BFG w Polsce. Osoba, z którą rozmawiałem, opiekującą się m.in. soundtrackami z Przebudzenia Mocy i Księigi Dżungli, była bardzo zdziwiona, że to wydaje Walt Disney Records...
- bartex9
- Spec od additional music
Fragmenty sesji nagraniowej:
https://www.youtube.com/watch?v=pMGkRlT ... be&t=5m42s
+ wywiad z Johnem:
http://www.traileraddict.com/the-bfg/in ... n-williams
+ wywiad z Johnem:
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
can't wait - jak mój angielski ?bartex9 pisze:Fragmenty sesji nagraniowej:
+ wywiad z Johnem:

Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
W PL nie tylko nie ma, ale wygląda na to, że nie będzie. Odpowiedź od osoby z Universalu, po sprawdzeniu, jak wygląda sytuacja z tym tytułem.
"To nie nasze niestety"
Czyli pozostaje sklep amerykański, jak ImportCDs, ale trzeba czekać ze dwa tygodnie, albo Amazon angielski, tyle że tam premiera dopiero 8 lipca
Za to już dziś widzę film
"To nie nasze niestety"
Czyli pozostaje sklep amerykański, jak ImportCDs, ale trzeba czekać ze dwa tygodnie, albo Amazon angielski, tyle że tam premiera dopiero 8 lipca

Za to już dziś widzę film

- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
No nie wiem, oni mają chyba wyłączne prawa do płyt Walt Disney RecordsAdam pisze:to że nie ich nie znaczy że nie wyda tego ktoś inny