The Master - Jonny Greenwood
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: The Master - Jonny Greenwood
Tam w Berlinie to wam słońce za mocno w główki grzeje?Wawrzyniec pisze:A Greenwood to skąd pochodzi jak nie rocka?Tylko chyba, że rock alternatywny to jest dobry i stamtąd można przychodzić?

Toż nikt nie przeczy, że Greenwood jest spoza filmówki.
Tylko nikt poza Tobą nie formułował tezy, że WSZYSTKO spoza filmówki jest złe. A próbujesz to zwalić na Tomka.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Najmocniej przepraszam i Tomka też, ale właśnie tak tego posta odczytałem. Bardzo uogólniające stwierdzenie, że za dużo panoszy się osób spoza filmówki w filmówce i nic dobrego to nie daje. Dlatego też zareagowałem, tak jak zareagowałem z lekką dozą prowokacji.Koper pisze:Tylko nikt poza Tobą nie formułował tezy, że WSZYSTKO spoza filmówki jest złe. A próbujesz to zwalić na Tomka.
Ostatnio zmieniony pt lis 09, 2012 22:13 pm przez Wawrzyniec, łącznie zmieniany 1 raz.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Wawrzek - reszta świata 0 - 3 (walkower) 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Patrzcie go, a jeszcze stronę wcześniej to się ze mną zgadzał.
Nie ma żadnego faila, ani walkowera. Chciałem jedynie zwrócić uwagę na pewne zjawisko generalizowania.

Nie ma żadnego faila, ani walkowera. Chciałem jedynie zwrócić uwagę na pewne zjawisko generalizowania.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Samemu generalizując i przekręcając? 

Oj Wawrzek za łatwo się poddajesz, Tomek przyfailował z Reznorem i bardzo dobrze porównałeś go do Greenwooda. Reznor sam się do filmówki nie pchał i nigdzie się tym nie lansuje, Fincher jest jego fanem i sam go chciał do swoich filmów, poza tym mówcie co chcecie, ale The Social Network to bardzo porządna praca i w filmie spisuje się perfekcyjnie, natomiast co do TGWDT to ten score wiele traci przez to jak został zmontowany album. No i jakoś nie widzę w planach by Reznor zamierzał komponować dla kogoś innego. No i fajnie macie, że już oceniacie gościa po 2 scorach, jednym bardzo dobrym i jednym średnim, a czy Bodysong Greenwooda było jakimś geniuszem? Bo jakoś nie kojarzę by się nim ktoś zachwycał.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Z takim sojusznikiem jak Adam co, co post zmienia stronę to jak się nie poddawać?
Ale w takim razie jednak nie jestem sam i Ty też podobnie odczytałeś post Tomka, gdzie ob bardzo zgeneralizował sytuację i właśnie tak też wrzucił Greenwooda do tego worka.

Ale w takim razie jednak nie jestem sam i Ty też podobnie odczytałeś post Tomka, gdzie ob bardzo zgeneralizował sytuację i właśnie tak też wrzucił Greenwooda do tego worka.
Fani Radiohead pewnie tak.Templar pisze:No i fajnie macie, że już oceniacie gościa po 2 scorach, jednym bardzo dobrym i jednym średnim, a czy Bodysong Greenwooda było jakimś geniuszem? Bo jakoś nie kojarzę by się nim ktoś zachwycał.

Fani Nine Inch Nails też pewnie ubóstwiają TGWDTWawrzyniec pisze:Fani Radiohead pewnie tak.

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ty o Reznorze piszesz???Templar pisze:No i fajnie macie, że już oceniacie gościa po 2 scorach, jednym bardzo dobrym i jednym średnim
A co się znowu nie podoba? A racja, zrobił jeszcze score do Quake'a 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
To, że w życiu żadnego żadnego bardzo dobrego score nie napisał.
To tylko twoja opinia, może jeszcze kilku jakichś hejterów podzielających twoje zdanie sobie znajdziesz, ale TSN zdobył jednak wiele prestiżowych nagród. Inną kwestią pozostaje to czy inne kompozycje z 2010 roku nie zasługiwały bardziej na te nagrody, ale nie zmienia to faktu, że jest do dobry score, a w filmie nawet bardzo dobry.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Po pierwsze to chyba w ogóle ciężko "score'm" nazwać. Po drugie w filmie ta muzyka działa nieźle. Poza nim jest średnia.
O bardzo dobrym score mowy nie ma.
O bardzo dobrym score mowy nie ma.