Co ostatnio kupiliście?

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
hp_gof

Re: Co ostatnio kupiliście?

#886 Post autor: hp_gof » ndz sie 21, 2016 20:37 pm

No ja zamówiłem na niemieckim amazonie :D Ale się okazało, że mieli tylko importowane ;) Ale generalnie zawartość jest taka sama (rozkładana wkładka), czy jest książeczka czy jakoś jeszcze inaczej to wszystko wygląda?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#887 Post autor: Adam » ndz sie 21, 2016 20:43 pm

to samo wszystko, zawartość i forma, tylko ten tył o wiele ładniejszy :P

Obrazek

w sumie ciekawi mnie co się stało FBI że przez tyle lat szpeciła okładki praktycznie wszystkich wydań z USA w wytwórniach nie-fanowskich, a nagle przestali prawie 2 lata temu? czyżby przerzucili się z płyt na efekt post-Snowden? :mrgreen:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#888 Post autor: Tomek » ndz sie 21, 2016 21:27 pm

hp_gof pisze:i generalnie nie cierpię czyścić kleju po wszelkich naklejkach, którymi oblepione są opakowania, bo niekiedy zostaje on na plastiku
Dobrze schodzi w zestawie szmatka (lub ręcznik) namoczona/y wrzątkiem (lub gorącą wodą) ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Krzysiek
Nominacja do odkrycia roku

#889 Post autor: Krzysiek » czw sie 25, 2016 22:42 pm

Parę różnych + to co na zdjęciu
Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#890 Post autor: Bucholc Krok » pt sie 26, 2016 10:18 am

"The 5-Man Army" to jest nowe wydanie FSM? Przecież mieli zdechnąć ileś lat temu? Podźwignęli się jednak?
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#891 Post autor: Ghostek » pt sie 26, 2016 10:30 am

Stare to jak świat. Zalega na magazynach już prawie 10 lat.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#892 Post autor: Bucholc Krok » pt sie 26, 2016 10:44 am

No właśnie się zastanawiałem, bo widzę inne niż normalnie wieczko. :) Jak by nie psioczyć na wydania amerykańskie to zawsze podobało mi się u nich to (w przeciwieństwie do wydań europejskich), że wieczka miały (zazwyczaj) paski zamiast kulek, dzięki czemu książeczki się nie przecinały. A tu taka lipa.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#893 Post autor: Adam » pt sie 26, 2016 21:06 pm

Bucholc Krok pisze:Jak by nie psioczyć na wydania amerykańskie to zawsze podobało mi się u nich to (w przeciwieństwie do wydań europejskich), że wieczka miały (zazwyczaj) paski zamiast kulek, dzięki czemu książeczki się nie przecinały. A tu taka lipa.
:shock: problemy Bucholca :D kupujesz wieczko z takim trzymadełkiem jakie chcesz, przekładasz, i tyle.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#894 Post autor: Bucholc Krok » sob sie 27, 2016 11:53 am

Po 1. płacę ciężki pieniądz oczekując jakości, a nie dość, ze partolą z dźwiękiem to jeszcze wtryniają na dzień dobry książeczki z defektem. I jeszcze mam płacić za pudełko. Za 2,2zł mam ciastko francuskie z jabłkiem! :twisted:
Po 2. oczywiście tak robię, tzn. robiłem. Sporo pudełek wymieniłem (jeszcze nie wszystkie) dawno temu, ale wówczas jeszcze można było dostać takie pudełka normalnie w MM. Teraz jest sam szajs.

Awatar użytkownika
Michal
Kserujący nuty

#895 Post autor: Michal » ndz sie 28, 2016 10:28 am

Osobiście w takie plastiki zaopatruje się . 8) Polecam !!! tanie nie są , ale biją na łeb nawet opakowania z wytwórni .
link http://allegro.pl/philips-audio-cd-r-80 ... 51299.html

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#896 Post autor: Bucholc Krok » ndz sie 28, 2016 11:24 am

Ale to są płyty, a chodzi o same pudełka. :) Zresztą w CDR-y już nie wierzę. Kiedyś sporo nagrywałem, głównie przegrywałem oryginały, żeby ich nie używać, ale jakiś czas temu sprawdziłem kilka i były problemy z odczytem. Szkoda forsy.

Awatar użytkownika
Michal
Kserujący nuty

#897 Post autor: Michal » pn sie 29, 2016 20:19 pm

Bucholc Krok pisze:Ale to są płyty, a chodzi o same pudełka. :) Zresztą w CDR-y już nie wierzę. Kiedyś sporo nagrywałem, głównie przegrywałem oryginały, żeby ich nie używać, ale jakiś czas temu sprawdziłem kilka i były problemy z odczytem. Szkoda forsy.
Jeżeli chcesz kupić najlepsze z możliwych opakowanie typu Jewel case to tylko z ( CD_R , DVD.itp) Ja te krążki wyrzucam i wykorzystuje tylko opakowanie 8)
ale że drogie?? , dla perfekcjonisty -no problemo!! :wink:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#898 Post autor: Bucholc Krok » pn sie 29, 2016 22:04 pm

Do czego to doszło, żeby kupować CDR-y dla samych opakowań. Nawet odpowiednie pudełka przestali produkować w 3 RP. ;)

Awatar użytkownika
galljaronim
John Powell

#899 Post autor: galljaronim » pn sie 29, 2016 22:11 pm

Niestety, Michał dobrze prawi. Ciężko teraz dostać dobre pudełko, o ile w ogóle. Jedynym sposobem jest kupić cd, ale też nie od każdego, bo na przykład Sony ma beznadziejne pudełka. Kiedyś jeszcze można było kupić choćby na allegro ze 100 pudełek po CD od Philipsa w niezłej cenie.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#900 Post autor: Bucholc Krok » wt sie 30, 2016 10:44 am

galljaronim pisze:Niestety, Michał dobrze prawi. Ciężko teraz dostać dobre pudełko, o ile w ogóle.
Toć podobno mamy kapitalizm? Klient chce to towar jest. :)
Jedynym sposobem jest kupić cd, ale też nie od każdego, bo na przykład Sony ma beznadziejne pudełka.
Gdy zaczynałem swoją przygodę z CDR-ami kupowałem właśnie płyty Sony po 10 w paczce i podmieniałem te pudełka, bo były świetne. Później przerzuciłem się na rulony po 100 płyt, bo była lepsza kalkulacja, ale wówczas jeszcze można było dostać same (dobre) pudełka. Natomiast kupowanie płyt dla samych pudełek kłóci się z moją filozofią. To straszne marnotrawstwo. :)

ODPOWIEDZ