Jaka to melodia? ODCINEK 2: It's A Mad, Mad, Mad, Mad World.

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#811 Post autor: Koper » pn wrz 07, 2009 18:36 pm

Zawsze można poodgadywać poza konkursem. ;) Tak dla wprawy. :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#812 Post autor: Wawrzyniec » pn wrz 07, 2009 18:46 pm

Ja jestem jednak za przerwą. Po pierwsze nie chcę, aby nam się gra przejadła. A po drugie jak dobrze wiecie, jeżeli chodzi o muzykę filmową to jestem dość ograniczony i skończyły mi się pomysły na jakieś zagadki.
Chociaż muszę przyznać, że dzięki tej zabawie udało mi się usłyszeć parę dobrze zachęcających score'ów :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#813 Post autor: Mystery » pn wrz 07, 2009 19:00 pm

Jak Koper chce zagadkę, to niech ma :) Tylko niech później nie marudzi, że 5 punktów miał by za to jak w kieszeni :)

http://w14.wrzuta.pl/audio/8cxDLIFlrox/d.....

A ty Wawrzyniec nie próżnuj, tylko przygotowuj klipy :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#814 Post autor: Bucholc Krok » pn wrz 07, 2009 19:05 pm

Wawrzyniec pisze:skończyły mi się pomysły na jakieś zagadki.
Ponoć poznajesz muzykę z horrorów? :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#815 Post autor: Bucholc Krok » pn wrz 07, 2009 19:08 pm

To chyba z horroru 'Django - porywacz noworodków' :D

Przy okazji - czy w Waszych przeglądarkach lewa część Wrzuty (strony) też jest trochę ucięta?
Ostatnio zmieniony pn wrz 07, 2009 19:22 pm przez Bucholc Krok, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#816 Post autor: Bucholc Krok » pn wrz 07, 2009 19:10 pm

Wawrzyniec pisze:A ja myślałem, że się zabawa już skończyła, a tutaj proszę jaka wymiana zdań, czy też bardziej ciosów. Chociaż szczerze, nie uwłaczając to nie wiem jaki ma sens ta cała rozmowa :? :?:
Coś taki spięty? Czyżby jakaś nowa produkcja z plantacji Zimmera nie wypaliła? ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#817 Post autor: Wawrzyniec » pn wrz 07, 2009 19:24 pm

Bucholc Krok pisze:Coś taki spięty? Czyżby jakaś nowa produkcja z plantacji Zimmera nie wypaliła? ;)
Ja spięty? :shock: To raczej Ty jesteś w jakimś wybuchowym nastroju :wink: A o "plantacje" Zimmera, a tym bardziej jego samego nie masz co się martwić, gdyż szykuje się naprawdę sporo interesujących score'ów.
A co do horrorów to nigdzie nie napisałem, że je poznaję. A jak już co to i tak z Koperem, Mysterym czy VPFreeManem nie mam szans.
Ja jednak robię sobie od zagadek i zgadywania przerwę i Wam Panowie też to radzę :wink:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#818 Post autor: Koper » pn wrz 07, 2009 21:28 pm

Do piosenki z "Django" to ja linka kiedyś sam wklejałem. :) Notabene fajna pioseneczka, oparta o fajny temat, szkoda, że na score trochę ów temat nie został rozwinięty. Parę razy się pojawia, ale zawsze w krótkich odsłonach.

A Bucholc się strasznie złośliwy zrobił, zauważyłeś, Wawrzyniec. Ani chybi jesień idzie. :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#819 Post autor: Wawrzyniec » pn wrz 07, 2009 21:44 pm

Koper pisze:A Bucholc się strasznie złośliwy zrobił, zauważyłeś, Wawrzyniec. Ani chybi jesień idzie. :D
Trudno nie zauważyć :) Nie wiem czy to jesień, a może to po prostu rozczarowanie wynikiem? :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#820 Post autor: Łukasz Wudarski » pn wrz 07, 2009 21:57 pm

Ta Bucholc przez ten konkurs strasznie zgorzkniał. Może to andropauza???
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#821 Post autor: Bucholc Krok » pn wrz 07, 2009 22:58 pm

Łukasz Wudarski pisze:Ta Bucholc przez ten konkurs strasznie zgorzkniał.
Wykończyło mnie to marudzenie Kopra i Wawrzyńca. :)
Może to andropauza???
Może trumnopauza? :)

Wawrzyniec, nie analizujmy lepiej punktów, bo konkurs miał słabsze momenty, które lepiej przemilczeć. ;) :P

Koper, widzę, że coś ostatnio masz więcej czasu, którego brakowało podczas konkursu. Chciałbym wierzyć, że odpoczywasz po przygotowaniu większej partii recenzji. :)

Może ktoś ma jakieś uwagi co do regulaminu? Jest czas na poprawki.
Większość (głównie Babuch jeśli dobrze pamiętam) sprzeciwiała się temu 1 punktowi dla Zająca za nieodgadniętą zagadkę, a nic się nie stało. Więc można utrzymać, a co z resztą?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#822 Post autor: Wawrzyniec » pn wrz 07, 2009 23:40 pm

Bucholc Krok pisze:Wawrzyniec, nie analizujmy lepiej punktów, bo konkurs miał słabsze momenty, które lepiej przemilczeć. ;) :P

Koper, widzę, że coś ostatnio masz więcej czasu, którego brakowało podczas konkursu. Chciałbym wierzyć, że odpoczywasz po przygotowaniu większej partii recenzji. :)
A więc to o to chodzi. Do mnie ma Bucholc pretensje, że za łatwe zagadki zadawałem, a Koper jest winny gdyż za rzadko się pojawiał. Rozumiem. Chociaż w sumie nie do końca rozumiem, dlaczego akurat teraz się to wypominanie rozpoczęło? :)
Jak już pisałem, przerwa dobrze nam zrobi :) A jak w sumie wcześniej zaczniemy to Bucholc będzie skazany na me proste zagadki i oglądanie avatara Kopra :wink: :D

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#823 Post autor: Bucholc Krok » wt wrz 08, 2009 07:44 am

Wawrzyniec pisze:Do mnie ma Bucholc pretensje, że za łatwe zagadki zadawałem, a Koper jest winny gdyż za rzadko się pojawiał. Rozumiem. Chociaż w sumie nie do końca rozumiem, dlaczego akurat teraz się to wypominanie rozpoczęło? :)
Ja tylko odpowiedziałem na Twoją uwagę dotyczącą punktacji. Chyba sam teraz widzisz, że zaczynanie dyskusji na ten temat może być niewygodne dla różnych osób? ;):)
A tak w ogóle to właśnie teraz jest czas na poprawki w regulaminie, bo jesli nie teraz (na świeżo) to kiedy?

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#824 Post autor: Mystery » ndz wrz 27, 2009 21:09 pm

Regulamin wydaje się być w porządku. Proponuje jedynie dodać wpis mówiący o podaniu podpowiedzi w przeciągu 24 godzin, w przeciwnym wypadku, utrata zagadki i zadaje ten co poprzednio zadawał.
To na wypadek jakby ktoś kiedyś wpadł na forum, zadał zagadkę i tyle żeśmy go widzieli :)

Nie wiem jak wy, ale ja już wystarczająco odpocząłem :wink:
W ogóle proponuje uzgodnić wcześniej jakiś oficjalny termin startu, tak by na omówioną datę wszyscy stawili się zwarci i gotowi :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#825 Post autor: Bucholc Krok » ndz wrz 27, 2009 21:25 pm

Mystery Man pisze:Proponuje jedynie dodać wpis mówiący o podaniu podpowiedzi w przeciągu 24 godzin, w przeciwnym wypadku, utrata zagadki i zadaje ten co poprzednio zadawał.
To na wypadek jakby ktoś kiedyś wpadł na forum, zadał zagadkę i tyle żeśmy go widzieli :)
A co z samą zagadką? Jeśli ktoś coś odgadnie, to chyba przynajmniej swoją zagadkę zapoda, chociaż też nic nie wiadomo. ;)

ODPOWIEDZ