youtu.be/T8WcCmabOHI

Trzeba wziąć pod uwagę, że twórczość Preisnera, nawet ta z kategorii muzyka filmowa, jest nieco bardziej wymagająca niż "mainstreamowa" muzyka filmowa, czyli mniej osób ją słucha i chce oglądnąć / posłuchać co gość mówi. A widać doświadczenie i mądrość artysty co wiele przeżył i wiele widział. To co mówi o Krakowie to jest niepojęte, jak można traktować ludzi jego pokroju w "mieście kultury". A można byłoby wykorzystać jego wiedzę i doświadczenie. Niestety z mojego doświadczenia wynika, że tam gdzie są pieniądze państwowe, to o dobre zarządzanie jest bardzo ciężko.Adam pisze: ↑śr mar 12, 2025 00:07 amLiczba lajków jest tu drugorzędna z prostej przyczyny - byłem chyba jedną z trzech osób (sic!) na całej sali, poza obsługą, która miała mniej niż 60 lat. Przeraziło mnie to, czułem się jak w domu starców. Także tacy ludzie nie chodzą po Youtubie. No ale brak zainteresowania młodych w Krakowie takim konkretnie tematem i gatunkiem muzyki jest po części związane z tym, co w 3 części rozmowy nie owijając w bawełnę punktował Preisner.
w PL to klasyka i normalka. A co do Krakowa - zbliżający się FMF na te same daty co... Krakowski Festiwal Filmowy
 Miasto samemu sobie sabotuje możliwość zwiększenia widzów
 Miasto samemu sobie sabotuje możliwość zwiększenia widzów  
Mądra puenta, wszystko to fakt. Ale posłuchać można (nikt nie puszcza muzyki) i dać lajkaAlthazan pisze: ↑śr mar 12, 2025 09:47 amTrzeba wziąć pod uwagę, że twórczość Preisnera, nawet ta z kategorii muzyka filmowa, jest nieco bardziej wymagająca niż "mainstreamowa" muzyka filmowa, czyli mniej osób ją słucha i chce oglądnąć / posłuchać co gość mówi. A widać doświadczenie i mądrość artysty co wiele przeżył i wiele widział. To co mówi o Krakowie to jest niepojęte, jak można traktować ludzi jego pokroju w "mieście kultury". A można byłoby wykorzystać jego wiedzę i doświadczenie. Niestety z mojego doświadczenia wynika, że tam gdzie są pieniądze państwowe, to o dobre zarządzanie jest bardzo ciężko.
 Za niedługo Ci wszyscy artyści, kompozytorzy i twórcy "wymrą" i kogo będziemy dawać za wzór swoim dzieciom
   Za niedługo Ci wszyscy artyści, kompozytorzy i twórcy "wymrą" i kogo będziemy dawać za wzór swoim dzieciom