"Clash of the Titans" - wishful thinking
Morris jest bardzo wylewny jeżeli chodzi o jego score-y (niemal zawsze odpowiada na maile), milczy natomiast jak przychodzę do additionali. Atli podobnie. A Geoff? Kilka razy odpowiedział, ale jak już pytałem o szczegóły np. o Steamboya, czy pisał tam Additionale (wspomniany, identyczny fragment) odpowiedział że nie, i to że te momenty są podobne to przypadek, bo dawno nie słuchał Steamboya. Zaraz po tym mailu przestał w ogóle odpowiadaćNie żebym się czegoś doszukiwał, ale np. Trevor Morris, czy też Alli, aż tacy wylewni nie są.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Czysty przypadek, tak samo pewnie jak z tym facebookiemEle pisze:Zaraz po tym mailu przestał w ogóle odpowiadać

Ale będąc trochę bardziej, ale też nie do końca serio, to ja mam taką swą, trochę może kontrowersyjna i obraźliwą teorię. A mianowicie, może Geoff Zanelli czuje się jakoś mało dowartościowany, gdyż nikt z RCP tak dokładnie i tak często się nie chwali gdzie to additionaly nie stworzył itd. Jakoś inni są bardziej powściągliwi, a czasami to odnoszę wrażenie, że Zanelli to wprost chce być pytany odnośnie tej muzyki dodatkowej, aby móc powiedzieć czego to nie napisał. Może to jest moja błędna i krzywdząca względem Zanelliego teoria, ale takie odnoszę wrażenie.
A w sumie to czego się spodziewałeś? Szykuje się od taka nawalanka w antycznej i mitycznej Grecji. Ale wiecie, co mam jakieś takie przeczucie, że to może być jeden z pierwszych słuchalnych score'ów Djawadiego.widziałem zwiastun w kinie tego czegoś i.... przemilczę
Zaznaczam, że "słuchalność" w tym wypadku nie równa się "jakość".
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Znaczy, ja nie twierdzę, że on tam jakiś additionali nie skomponował. I skoro widnieje przy tylu score'ach "Additionl Music By Geoff Zanelli" to znaczy, że jakiś tam swój wkład ma. Tyle, że inni członkowie RCP, którzy też tworzą muzykę dodatkową jakoś tak wielce tego nie rozpowiadają i nagłaśniają jak czyni to Zanelli. I stąd te moje przypuszczenia.dziekan pisze:Ty czasami Wawrzyniec nie sugerujesz,że ze względu na rzekome niedowartościowanie Zanelli'iego może przypadkiem wciskac kit wszystkim przypadkowym dla niego ludziom,którzy pytają go o jego wkład w poszczególnych utworach?![]()
Trochę szkoda, że jakoś nam rozmowa na ten temat nie chciała się rozwijać w stworzonym do tego temacie

Aby pozostać jednak w temacie. Dla zainteresowanych, o ile się tacy znajdą:
Premiera "Clash of the Titans" Djawadiego 30 Marca tegoż roku, dla przypomnienia dodam, że mamy 2010

Kilka razy w historii coś takiego naprawdę by się sprawdziłoScore Composed By Remote Control Production

Wydaje Ci sięTyle, że inni członkowie RCP, którzy też tworzą muzykę dodatkową jakoś tak wielce tego nie rozpowiadają i nagłaśniają jak czyni to Zanelli. I stąd te moje przypuszczenia.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Jakby co przenoszę rozmowę w inne miejsce, jednocześnie po raz kolejny spróbuję reaktywować znany wszystkim wątek
A "Clash of the Titans" to chyba nie ma co rozmawiać, póki jakiś fragmentów nie otrzymamy. Najlepszy to jest Adam na początku obiecał, że jako jedyny będzie wierzył w Djawadiego, a teraz chyba całkowicie, proszę mi wybaczyć sformułowania "olał" sprawę, a dokładniej gościa.
BTW. Ten film to niby jest luźny remake znanego większości filmu. Ciekawe, że w polskim tłumaczeniu zmienili nazwę, w sumie na bardziej poprawną, tej najnowszej wersji. Ciekawe i dziwne

A "Clash of the Titans" to chyba nie ma co rozmawiać, póki jakiś fragmentów nie otrzymamy. Najlepszy to jest Adam na początku obiecał, że jako jedyny będzie wierzył w Djawadiego, a teraz chyba całkowicie, proszę mi wybaczyć sformułowania "olał" sprawę, a dokładniej gościa.

BTW. Ten film to niby jest luźny remake znanego większości filmu. Ciekawe, że w polskim tłumaczeniu zmienili nazwę, w sumie na bardziej poprawną, tej najnowszej wersji. Ciekawe i dziwne

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:

Traclista:
1. The Storm That Brought Me To You - Neil Davidge, Tina Dico, Ramin Djawadi
2. There Is A God In You
3. Perseus
4. You Can't Hide From Hades
5. Medusa
6. Scorpiox
7. Argos
8. You Fall, You Die
9. Written In The Stars
10. Pegasus
11. Bring Everything (But The Owl)
12. Killed By A God
13. Djinn
14. Eyes Down
15. You Were Saved For A Reason
16. Redemption Through Blood
17. I Have Everything I Need
18. King Acrisius
19. It's Expensive Where You're Going
20. Be My Weapon - Neil Davidge
21. The Best Of Both
22. Release The Kraken
23. It's Almost Human Of You
Dobra teraz kto jest chętny nie spróbuje przekonać innych, że to będzie dobry score

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Szczerze wątpię, ale pożyjemy zobaczymy. Co do samej muzyki to nie spodziewam się niczego specjalnego. NeistetyEle pisze:Mam nadzieję że praca Geoffa będzie w tym scorze, chociazby pod postacią Release The Kraken, bo jak nie to szkoda!

http://www.collider.com/2...-of-the-titans/
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Coś strasznie długo się ładuje.. ?Mystery Man pisze:Klipy:
http://clash-of-the-titans.warnerbros.com/
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dokładnie. Może dlatego, że spodziewałem się najgorszego, jestem nawet leciutko pozytywnie zaskoczony poziomem tej muzyki. Jak na razie to chyba jeden z bardziej słuchalnych score'ów Djawadiego jakie słyszałem. Oczywiście ocena po fragmentach. Ma się rozumieć bliżej temu do "Outlandera" niż "Transformers".Mystery Man pisze:Nie jest tragicznieTakie "Outlander meets Transy", ale muza do takiego filmu, aż prosiła się o epicką oprawę. Podobnie jak w "Percy" brak tu jakiegokolwiek mitologicznego zacięcia.

Pierwsze fragmenty tego "Krakena" Zanelliego na razie nie zrobiły na mnie wrażenia.