Nie widziałeś Reynoldsa i Jackmana?Wawrzyniec pisze: ↑ndz lis 30, 2025 09:45 amTym bardziej, że ja dalej nie widzę tych wydanych pieniędzy na ekranie.
Deadpool & Wolverine (2024) - Rob Simonsen & Piosenki
Re: Deadpool & Wolverine (2024) - Rob Simonsen & Piosenki
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Widziałem, wiedziałem, ale to tak ile oni maksymalnie mogą wziąć? Ciekawe ile Simonsen zgarnął?
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Bo to jest jak z wydawanymi pieniędzmi na inwestycje publiczne. Jak sam robisz, to 100 metrów kostki położysz za 20 tysięcy, a samorządy płacą 10 razy tyle. Czemu? Bo po drodze setki gęb do wykarmienia.Wawrzyniec pisze: ↑ndz lis 30, 2025 09:45 amTym bardziej, że ja dalej nie widzę tych wydanych pieniędzy na ekranie.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Niby tak, ale kostka brukowa położona 20 tysięcy i kostka brukowa położona za 200 tysięcy wygląda jak kostka brukowa. Ale tutaj te super duper drogie produkcje, nawet nie wyglądają dobrze. Nie twierdzę, że Deadpool & Wolverine wyglądali jakoś super źle, ale też daleko było do ideału.
Plus ja rozmawiałem z paroma osobami, którzy pracowali przy efektach specjalnych, także tych dla superprodukcji zza ocena, głównie Disneya i narzekali na bardzo słabe zarobki.
Po prostu się zastanawiam, gdzie wędrują te pieniądze, szczególnie widząc potem koszty takich produkcji, jak ta, Rise of Skywalker, czy Indiana Jones and the Dial of the Destiny.
Z drugiej strony pamiętam, że jak kręcili The Last Jedi, to Rian Johnson zażyczył sobie stwora z czterema sutkami, które Luke Skywalker miał doić. Była to zdaniem Riana Johnsona kluczowa scena dla Gwiezdnej Sagi. I ekipa zrobiła mu tego stwora. Ale jako, że miało być to kręcone w plenerze na wyspie, to trzeba było ekstra wynająć helikopter, aby tego czterosuktkowego stwora tam przetransportować, dla jednej sceny, gdzie Luke Skywalker go doi, naciskając na te sutki. To tylko sobie mogę pomyśleć ile to kosztowało.
Plus ja rozmawiałem z paroma osobami, którzy pracowali przy efektach specjalnych, także tych dla superprodukcji zza ocena, głównie Disneya i narzekali na bardzo słabe zarobki.
Po prostu się zastanawiam, gdzie wędrują te pieniądze, szczególnie widząc potem koszty takich produkcji, jak ta, Rise of Skywalker, czy Indiana Jones and the Dial of the Destiny.
Z drugiej strony pamiętam, że jak kręcili The Last Jedi, to Rian Johnson zażyczył sobie stwora z czterema sutkami, które Luke Skywalker miał doić. Była to zdaniem Riana Johnsona kluczowa scena dla Gwiezdnej Sagi. I ekipa zrobiła mu tego stwora. Ale jako, że miało być to kręcone w plenerze na wyspie, to trzeba było ekstra wynająć helikopter, aby tego czterosuktkowego stwora tam przetransportować, dla jednej sceny, gdzie Luke Skywalker go doi, naciskając na te sutki. To tylko sobie mogę pomyśleć ile to kosztowało.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No ale skoro i tak musieli przetransportować tam ekipę filmową, to dorzucenie jednego kursu dla 'stwora' to raczej drastycznie nie wpłynęło na koszt filmu. 
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Większość ekipy to raczej tam promem pływała na tę wyspę. Plus czterosutkowego stwora, to czymś takim transporotowano:

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
To chyba też taniej i sensowniej byłoby go na prom władować?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński