Nic Raine - wywiad na FILMMUSIC.PL
- Wojteł
- John Williams
Re: Nic Raine - wywiad na FILMMUSIC.PL
Ale przecież ja nigdzie nie sugeruję takiego pytania, tylko mówię Wawrzyńcowi, że gwoli ścisłości Raine nie robił rerecu Zimmera tylko skladanki i że to chyba normalne, że będzie się różnić brzmieniem od oryginału, bo właśnie taki był cel robienia składanek tak elektronicznych scorów jak piraci. Jeśli Wawrzyniec by się dziwil, że rerec Rózsy brzmi inaczej niż Rózsa, to bym rozumiał, ale że się dziwi, że orkiestrowa składanka twórczości Zimmera nie brzmi jak Zimmer pisany metodą orkiestra + elektronika, to nie rozumiem. Nie wiem, gdzie wy tam propozycję pytanie widzicie? 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
A dlaczego re-rec ma brzmieć tak samo, jak chcę oryginał to puszczam oryginał, po cholerę mi to samo z napisem re-rec?
- Wojteł
- John Williams
No na pewno z założenia ma być bliższy oryginałowi niż składanka. Zwłaszcza, że Raine robił w większości rereci scorów, które wydano 50 lat temu i mają straszną jakość brzmienia.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Propozycja pytania byłaby, gdyby Zimmer oficjalnie powiedział, że jest not amused. A, że On nieoficjalnie wyraził swoją dezaprobatę to naturalnie nie można teraz w wywiadzie tego poruszać.Wojtek pisze:Ale przecież ja nigdzie nie sugeruję takiego pytania, tylko mówię Wawrzyńcowi, że gwoli ścisłości Raine nie robił rerecu Zimmera tylko skladanki i że to chyba normalne, że będzie się różnić brzmieniem od oryginału, bo właśnie taki był cel robienia składanek tak elektronicznych scorów jak piraci. Jeśli Wawrzyniec by się dziwil, że rerec Rózsy brzmi inaczej niż Rózsa, to bym rozumiał, ale że się dziwi, że orkiestrowa składanka twórczości Zimmera nie brzmi jak Zimmer pisany metodą orkiestra + elektronika, to nie rozumiem. Nie wiem, gdzie wy tam propozycję pytanie widzicie?
A ja dziwić się dalej będę jaki jest sens takich składanek, gdyż naprawdę brzmi to okropnie. Tylko nie chcę tutaj rozpętywać dyskusji o re-recach. Ale widzę też, że nie ma szans jak poruszyć w tym wywiadzie kwestię tej składanki.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wojteł
- John Williams
No ok, tylko to Ty chcesz poruszyć ten temat, a Adam wszystko stara się przypisac mnie 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
I znowu Hansem zaofftopione wszystko. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale ja też nie chciałem.Wojtek pisze:No ok, tylko to Ty chcesz poruszyć ten temat, a Adam wszystko stara się przypisac mnie

- Wojteł
- John Williams
No to tym bardziej, ale Adaś przeczytał 5/10 i wszystko na mnie 

Zawsze można zapytać się w ten sposób "Ptaki i Wawrzki ćwierkają, a także na Pudelku wypisują, że podobno pewien "pokojowy" Niemiec wyrażał się niepochlebnie o składance jego utworów przy której pracowałeś, czy chciałbyś jakoś to skomentować, oczywiście nieoficjalnie, off the record?"
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Tak, na pewno coś takiego przejdzie.
Nie chcę zepsuć Turkowi wywiadu, tym bardziej, że wiem, że dla niego to wielkie przeżycie. Ale mimo wszystko w niektórych kręgach Raine budzi spore kontrowersje, więc szkoda by było, gdyby wywiad był do bólu grzeczny.

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
U Ciebie i Hansa w domu chyba... i "W kamiennym kręgu".Wawrzyniec pisze:Ale mimo wszystko w niektórych kręgach Raine budzi spore kontrowersje
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wojteł
- John Williams
Ta, powinien byc kontrowersyjny jak wywiady z dodą, żeby były newsy na pudelku typu: "Szok! Nic Raine udziela wywiadu w wannie! Raine: "Był złym człowiekiem i nie chcialem się z nim przyjaźnić"
- Michał Turkowski
- Zdobywca nieistotnych nagród
Tak to właśnie zrobię, tak będzie najlepiejTemplar pisze:Zawsze można zapytać się w ten sposób "Ptaki i Wawrzki ćwierkają, a także na Pudelku wypisują, że podobno pewien "pokojowy" Niemiec wyrażał się niepochlebnie o składance jego utworów przy której pracowałeś, czy chciałbyś jakoś to skomentować, oczywiście nieoficjalnie, off the record?"
ehh a ja ponownie zapytam - czy Hans "Long John" Zimmer mówił to publicznie? nie. więc jaki jest sens zadawać takie pytanie skoro Raine odpowie "A kto tak mówił? Zimmer? Nie czytałem i nie słyszałem tej wypowiedzi więc nie mogę się odnieść. Sorry"..
lepiej zadać pytanie nie związane z Zimmerem - "Czy nie uważa że re-recowanie czy robienie składanek orkiestrowych opartych o muze która nie jest typowo orkiestrowa i zawiera masę elektroniki jest nietrafne".
lepiej zadać pytanie nie związane z Zimmerem - "Czy nie uważa że re-recowanie czy robienie składanek orkiestrowych opartych o muze która nie jest typowo orkiestrowa i zawiera masę elektroniki jest nietrafne".
#FUCKVINYL