Koper pisze: ↑pn sty 28, 2019 17:05 pm
Bucholc Krok pisze: ↑ndz sty 27, 2019 22:34 pm
Koper pisze: ↑ndz sty 27, 2019 22:00 pm
A to są jacyś inni naziści poza tymi wyznającymi ideologię Adolfa?
A jest jakiś naród Nazistów?
A dlaczego chcesz to rozpatrywać w kontekście narodowym koniecznie.
Bo za tym ogólnym określeniem stoją ludzie, którzy jakoś się nazywają i skądś są - kwestia odpowiedzialności. No bo w sumie wyjdzie, że właściwie nie ma winnych, a Niemcy (w tym przypadku) powiedzą, iż mieli pecha, że akurat do nich taki Adolf się przypętał. I oni są największymi ofiarami, gdyż czują się wykorzystani jak narzędzia w złej sprawie. No i na koniec będzie można stwierdzić (co po prostu uwielbiam), że winny jest system, a nie ludzie.
W Polsce też znajdziesz paru nawiedzonych, którzy się pod to podepną.
Wszędzie się znajdą, tylko raczej nie wszędzie to "wypali".
Mało tego, w czasie gdy Morawiecki wygłaszał swoje brednie, grupka idiotów protestowała pod Auschwitz przeciwko Żydom. Zapewne wieczorem każdy z nich zmówił paciorek do pewnej żydowskiej kobiety.

Podobno był tam też Rybak. To chyba ten gość, który spalił kukłę Żyda na manifestacji antyislamskiej. Myślałem, że psychiatra już wcześniej się nim zajął...
Koper pisze: ↑pn sty 28, 2019 19:23 pm
No, to jest w ogóle śmieszne w tym kraju. Wiadomo o kogo chodzi, ale niby nie wiadomo. Taka usankcjonowana hipokryzja.

Przepis dotyczy wszystkich podejrzanych, a że nie zawsze jest to logiczne to inna sprawa. To tak jak z przechodzeniem na czerwonym świetle. I co z tego, że o 5 rano nie będzie (załóżmy) na ulicy samochodu (więc nie ma też żadnego zagrożenia), ale jeśli działa sygnalizacja to musisz przejść na zielonym, bo jak przyuważą to mandacik.
Natomiast z przykryciem to nie wiem czy chodzi o Gdańsk czy bardziej o aferę w KGHM z ustawionymi przetargami.
O dziki. A nie, dziki przykrył Adamowicz, a Adamowicza wdowa po nim. Wdowę przykrył M., chociaż na ile widzę, co odstawia to coś nie wydaje mi się, żeby dała się przykryć.
swordfish pisze: ↑wt sty 29, 2019 17:13 pm
Ponoć na taśmach prezes Kaczyński nie wypowiedział, żadnego wulgaryzmu (przez 73 minuty - sic!). Najobrzydliwsze słowa jakie padły "Ja Cię nie mogę!" były komentarzem do podartych spodni tłumaczki.
No niestety, wychodzi u Kaczyńskiego brak brytyjskiego wykształcenia. Ale podobno GW przygotowała wisienkę na torcie i w ostatnim fragmencie przed wyborami Jarek zaklnie: "motyla noga".
lis23 pisze: ↑śr sty 30, 2019 12:38 pm
Ciekawe jest to, że Kaczyńskiego nagrała rodzina i poleciała do mecenasów związanych z PO
Mecenasów Giertychów?

Swoją droga ciekawe, na ile wycenili to nagranie i czy była faktura.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy