Adam pisze: ↑sob kwie 10, 2021 22:53 pm
Indiany w tym filmie będzie tyle, co Luke’a w Force Awakens, zobaczycie
Niestety tego nie się nie da wykluczyć, a zważywszy kto za tym filmem stoi i znając ich dokonania z przeszłości wcale się nie zdziwię jeżeli ta historia będzie się prezentować mniej więcej tak:
"Phoebe Waller-Bridge grał panią archeolog i poszukiwaczkę przygód... Nie wiem jak ją nazwać, więc tak po prostu nazwijmy ją Kathleen. A więc Kathleen music odnaleźć, bo ja wiem... większą i lepszejszą Arkę Przymierza, będącą zarazem Świętym Graalem i Magicznym Hinduskim kamieniem, ale wiadomo ten artefakt jest większy i lepszy od tych poprzednich. Jednak potrzebne jej wiedzę posiada stary Indiana Jones, który żyje osamotniony na jakiejś wyspie. Kathleen pojawia się tam i spotyka starego, zaniedbanego ubranego w łachmany Indianę Jonesa, który jest totalnym zgredem i wygląda na to, że całego jeżycie okazało się jedną porażką i zawiódł rodzinę, przyjaciół, wszystko czego dokonał było na nic. I na koniec jak godny pożałowania, żałosny tchórz uciekał od odpowiedzialności i zaszył się na tej wyspie. Kathleen stara się przekonać Indianę, aby wyruszył z nią na przygodę, ale on co bardzo pasuje do jego postaci z poprzednich filmów, wyśmiewa ideę przygód i w ogóle mówi, że nie wierzy w magiczne artefakty i ma w pogardzie archeologię. Oczywiście BARDZO WAŻNĄ dla fabuły i całego filmu, jest pokazanie sceny jak Indiana Jones doi krowę. Kamery zrobi bardzo duże zbliżenie na wymiona krowy, kiedy Indiana Jones łapie jest swoimi rękoma, aż wycieknie z nich mleko. Podczas tego dojenia ważne jest, aby krowa odwróciła głowę w kierunku bohaterki, aby można było to odczytać, że Indiana Jones robi krowie dobrze. Zaznaczam, to jest SZALENIE WAŻNA scena dla tego filmu i warto też pokazać, że kiedy Indiana Jones pije to mleko część wylewa się po jego zapuszczonej siwej brodzie! Koniec końców Kathleen udaje się przekonać Indianę Jones i wyruszają na wyprawę. Oczywiście potrzebny jest jakiś przeciwnik, a więc niech będzie to Partia Republikanów. Podczas tych wszystkich przygód szybko staje się jasne, że Kathleen jest o wiele lepsza we wszystkim od Indiany Jonesa. Kiedy pierwszy raz chwyta w rękę bicz Indiany, to pokonuje za jednym zamachem aż 10 Republikanów! Przy okazji odnajduje ona Atlantydę i za pomocą jednej ręki wyciąga ją z oceanu. Wiadomo pod koniec super artefakt jest zdobyty i podczas ostatniej przygody Indiana Jones umiera. Na znak respektu wobec tej postaci Kathleen rozbiera jego zwłoki i ubiera jego skórzaną kurtkę, bierze jego bicz i nakłada jego kapelusz. Następnie pod koniec udaje się do starego opuszczonego domu Indiany Jones. Tam spotyka starą kobietę, która mówi jej, że tutaj od lat już nikogo nie ma. I pyta się jej kim jest? A na to ona:
"Kathleen."
"Kathleen kto?" dopytuje się starsza kobieta.
"Kathleen Indiana Jones".
Napisy końcowe i wchodzi Marsz Williamsa, który nowa postać też przygarnęła i zrobiła go swoim.
To po jakimś czasie można będzie tu wrócić i zobaczyć ile z tego dobrze przewidziałem.