True story.Wojtek pisze:No, ten cudowny, rozbudowany temat Seliny to śmiało można postawić koło najlepszych dzieł Morricone czy Williamsa
Hans Zimmer - The Amazing Spider-Man 2 (2014)
Re: Hans Zimmer - The Amazing Spider-Man 2 (2014)
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
pierdu pierduMystery pisze:Bodajże najważniejszy dziennikarz Comic Book Movie właśnie tak nazwał ten film przyznając mu 2/5Wawrzyniec pisze:A wiadomo, że wszystko zweryfikuje film, który jak na razie zapowiada się trochę jak "Batman i Robin" wśród Spidermanów.
http://www.comicbookmovie.com/fansites/ ... s/?a=98240

ps. te lemingi zza oceanu nie lubią Supermana III, to niekoniecznie dobrze wróży TASM 2 w boxoffice

Słucham sobie RMF Classic w oczekiwaniu na ogłoszenie programu FMFu, a tu dżingiel (z pamięci):
"Marc Webb o muzyce Hansa Zimmera do filmu Niesamowity Spider-Man 2 - To co zrobił Hans Zimmer jest unikatowe. Nigdy nie słyszałem takiej ścieżki dźwiękowej - Zanim wybierzesz się do kina posłuchaj muzyki Hansa Zimmera w RMF Classic".
Radosna radiowa twórczość
"Marc Webb o muzyce Hansa Zimmera do filmu Niesamowity Spider-Man 2 - To co zrobił Hans Zimmer jest unikatowe. Nigdy nie słyszałem takiej ścieżki dźwiękowej - Zanim wybierzesz się do kina posłuchaj muzyki Hansa Zimmera w RMF Classic".
Radosna radiowa twórczość

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
A ja mam nadzieję, że o tej "muzyce" wszyscy jak najszybciej zapomną i Zimmer nie zejdzie już na takie dno,,,powtarzam: dno i kupa mułu...kiedyśgrześ pisze: muza też, wracam do songu Keysowej, nie myślałem, że te genialne konkluzje muzyczne Spidermanów Elfmana da się przebić, się da, prostym riffem gitary, ale to trzeba mieć Hansika na pokładzie![]()
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Zieeeew.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
zapomnieć to na pewno zaponą, ale to się broni z obrazem i co ja na to poradzęlis23 pisze:A ja mam nadzieję, że o tej "muzyce" wszyscy jak najszybciej zapomną i Zimmer nie zejdzie już na takie dno,,,powtarzam: dno i kupa mułu...kiedyśgrześ pisze: muza też, wracam do songu Keysowej, nie myślałem, że te genialne konkluzje muzyczne Spidermanów Elfmana da się przebić, się da, prostym riffem gitary, ale to trzeba mieć Hansika na pokładzie![]()

- lis23
Chodzi o to, że bardzo liczyłem na tę pracę ale gdy jeszcze myślałem, że muzykę skomponuje Horner - druga kwestia jest taka, że chciałbym aby Zimmer wrócił pisania muzyki w stylu z pierwszej połowy lat 2000 - tysięcznych ale ze słów Pawła wynika, ze nie ma na to szans, więc pozostaje mi nie słuchać już więcej Zimmera, a szkoda, gdyż przez wiele lat należał on do grona moich ulubionych kompozytorów,ale mówi się trudno.Szczypior pisze:Ja jak mi się coś nie podoba to po prostu to zlewam i do tego nie wracam, a Lisu widzę tak przeżywa ten soundtrack jakby oczekiwał dzieła życia.
Dodam tylko jeszcze, że nie rozumiem zachwytów nad tą pracą, każdemu, komu puściłem, np. "My Enemy' ta muzyka nie przypadła do gustu a nie są to miłośnicy muzyki filmowej, bardziej hip hopu i rapu, itp. ale nie lubią takiej muzyki w filmach (a ja w ogóle

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Zieeeew 2.
Wróciłem właśnie z kina. Byłem na pokazie 2D + napisy. Generalnie i film i muzyka mi się podobały. Praca Hansa wypada zdecydowanie lepiej w finalnym obrazie. Motyw Electro fantastycznie wybrzmiewa na ekranie; w muzyce dosłownie słychać przepływ prądu! A tekst powtarzany jak mantra fantastycznie oddaje stan emocjonalny bohatera. Świetny zabieg, choć mogło się wydawać, że banalny. Motyw Spider-mana wypada nieco tandetnie, ta trąbka w połączeniu z latającym CGI-człowiekiem-pająkiem nie bardzo współgra
Nawet logo Spider-mana na początku i na końcu filmu z motywem na trąbkę nie współgra, brzmi dziecinnie. to jest minus. Choć motyw sam w sobie, zwłaszcza w aranżacjach, a nie czystej postaci jest fajny. Motyw miłosny jest standardowy, może być. Motyw Harry'ego też fajnie wypada w filmie.
Stawiam za całość czwórkę. Nie wiem czy to sprawiedliwie czy nie, ale tym razem elektronika nie przekreśliła pracy Hansa, wtórności albo nie zauważyłem albo mi nie przeszkadzała, w filmie muza działa spoko, nawet jeśli coś było nie tak, to w żaden sposób mnie nie zdenerwowało. Płyty raczej nie kupię, ale co nieco sobie od czasu do czasu włączę 

Spoiler:

- Wojteł
- John Williams
lata dwumilionowe to jednak daleka przyszłośćaby Zimmer wrócił pisania muzyki w stylu z pierwszej połowy lat 2000 - tysięcznych

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
Drugi Lisu 

- lis23
Dobra już, dobraWojtek pisze:lata dwumilionowe to jednak daleka przyszłośćaby Zimmer wrócił pisania muzyki w stylu z pierwszej połowy lat 2000 - tysięcznych

jutro idę do kina na wersję 2D z napisami (tylko jeden seans dziennie) to się przekonam, w każdym razie do płyty wracał nie będę.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wojteł
- John Williams
que?Kaonashi pisze:Drugi Lisu

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
A co nie podoba Ci się?lis23 pisze:w każdym razie do płyty wracał nie będę.