John Williams - Star Wars: The Force Awakens (2015)
-
hp_gof
Re: John Williams - Star Wars: The Force Awakens (2015)
Na spotify też jest dostępna muzyka za darmo, a jednak wytwórnie decydują się ją tam wypuścić, a ludzie i tak płyty kupują
Druga kwestia - gdyby Disney nie opublikował tego legalnie na youtubie, to i tak ludzie by to wrzucali nielegalnie. Jednak przy legalnym wrzuceniu Disney może przynajmniej częściowo zarobić na reklamach 
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Zakupiłem soundtrack - Super Deluxe Edition - w Empiku w Katowicach mieli jedną sztukę, reszta to polska wersja, tej pośredniej nie ma.
Wydanie całkiem ok: na wierzchu jest tekturka, z której ciężko jest wyjąć całość ;0 ale potem jest już lepiej.
Główna płyta wygląda jak niektóre klasyczne albumy Roda Stewarta, np. " Atlantic Crossing ' lun " Going Back " Phila Collinsa ( obie w wersji Deluxe ), tylko jest cieńsza. Całość rozkłada się, w środku jest grafika przedstawiająca Sokoła uciekającego przed myśliwcami TIE. Płytę wyciąga się normalnie, nie jest to koperta jak w " Hobbitach ". W kieszeni jest książeczka oraz dwie tak jakby pocztówki.
Wydanie całkiem ok: na wierzchu jest tekturka, z której ciężko jest wyjąć całość ;0 ale potem jest już lepiej.
Główna płyta wygląda jak niektóre klasyczne albumy Roda Stewarta, np. " Atlantic Crossing ' lun " Going Back " Phila Collinsa ( obie w wersji Deluxe ), tylko jest cieńsza. Całość rozkłada się, w środku jest grafika przedstawiająca Sokoła uciekającego przed myśliwcami TIE. Płytę wyciąga się normalnie, nie jest to koperta jak w " Hobbitach ". W kieszeni jest książeczka oraz dwie tak jakby pocztówki.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
Przesłuchałem całość na płycie jak i w czasie sensu w kinie.
Muzyka na bardzo wysokim poziomie. W końcu to John Williams. Filmowi jak i samej muzyce bardzo blisko do E4 Nowej Nadziei.
Jednak jest to najsłabszy soundtrack ze wszystkich 7 filmów. Mimo, że na seansie bawiłem się świetnie i cały czas z uśmiechem na ustach odkrywałem nowe wątki fabuły, to jednak było czuć, że brakuje tutaj Lucasa (pod względem wizualnym przy większości scen - szczególnie bitewnych). Tam gdzie prequele zawodziły (dialogi, chemia między postaciami głównymi), E7 góruje, no i odwrotnie, tam gdzie E7 zawodzi (muzyka, klimat scen, szczególnie bitewnych, emocje przy scenach), tam prequele górują dla mnie.
Muzyka na bardzo wysokim poziomie. W końcu to John Williams. Filmowi jak i samej muzyce bardzo blisko do E4 Nowej Nadziei.
Jednak jest to najsłabszy soundtrack ze wszystkich 7 filmów. Mimo, że na seansie bawiłem się świetnie i cały czas z uśmiechem na ustach odkrywałem nowe wątki fabuły, to jednak było czuć, że brakuje tutaj Lucasa (pod względem wizualnym przy większości scen - szczególnie bitewnych). Tam gdzie prequele zawodziły (dialogi, chemia między postaciami głównymi), E7 góruje, no i odwrotnie, tam gdzie E7 zawodzi (muzyka, klimat scen, szczególnie bitewnych, emocje przy scenach), tam prequele górują dla mnie.
- lis23

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Eeee... 80zł...eeee....kawał tektury i 2 karteczki...eee... to ja już wolę polski shit za 38 :/

- lis23
W salonie 90 zł 
Sorry, ale ta polska wersja to potwarz dla wszystkich, którzy posiadają poprzednie sześć soundtracków w oryginalnej wersji. Poza tym, EIV - VI mam w tekturkach, więc jest podobnie
Sorry, ale ta polska wersja to potwarz dla wszystkich, którzy posiadają poprzednie sześć soundtracków w oryginalnej wersji. Poza tym, EIV - VI mam w tekturkach, więc jest podobnie
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Dla mnie 90zł to potwarz za taki bubel.
Sorki, ale swojego czasu za 90zł kupowało się Indiana Jones: The Soundtracks Collection - 4 rozszerzone score'y w digipacku + bonusowy dysk i w chuj innych atrakcji.
Sorki, ale swojego czasu za 90zł kupowało się Indiana Jones: The Soundtracks Collection - 4 rozszerzone score'y w digipacku + bonusowy dysk i w chuj innych atrakcji.

-
hp_gof
A co jest w książeczce? Ile ma stron? Możesz wrzucić zdjęcia? Są jakieś liner notes?
Nad wypaśnymi wydaniami będę się zastanawiał za rok, przy Rogue One
Natomiast jeżeli ten zwykły digipack wygląda tak samo jak ten, tylko bez kart, to moim zdaniem byłby on optymalnym wydaniem - bo po angielsku i w nieco ładniejszym opakowaniu niż zwykły plastik, choć ja tam normalnie wolę jewely od digipacków
No i w takiej mniej więcej rozsądnej soundtrackowej cenie 60 zł. 80-90 zł to jest gruba przesaaaaada. W ogóle jest mi smutno, że wytwórnie mają tendencję do robienia wydań deluxe bez dodatkowej muzyki
Tylko się płaci za jakiś dodatkowy papier grubą kasę 
Nad wypaśnymi wydaniami będę się zastanawiał za rok, przy Rogue One
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Nie, no to jest cały Disney. Wypychają ten sam produkt ino w innym opakowaniu za dwa razy więcej. Idę o zakład, że książeczka absolutnie niczym się nie różni w Deluxe jak i polskim regularu. Czyli de facto te 50 zł dopłacasz do kartoników. Żenada...

- lis23
W książeczce są przede wszystkim zdjęcia z filmu, nie ma nic z sesji nagraniowej, spisu członków orkiestry ( jak w " Czarownicy " Howarda ), itp. Sam chciałem kupić wydanie z angielską okładką ale nigdzie go nie ma, jest tylko to polskie, więc musiałem przepłacić.hp_gof pisze:A co jest w książeczce? Ile ma stron? Możesz wrzucić zdjęcia? Są jakieś liner notes?![]()
Nad wypaśnymi wydaniami będę się zastanawiał za rok, przy Rogue OneNatomiast jeżeli ten zwykły digipack wygląda tak samo jak ten, tylko bez kart, to moim zdaniem byłby on optymalnym wydaniem - bo po angielsku i w nieco ładniejszym opakowaniu niż zwykły plastik, choć ja tam normalnie wolę jewely od digipacków
No i w takiej mniej więcej rozsądnej soundtrackowej cenie 60 zł. 80-90 zł to jest gruba przesaaaaada. W ogóle jest mi smutno, że wytwórnie mają tendencję do robienia wydań deluxe bez dodatkowej muzyki
Tylko się płaci za jakiś dodatkowy papier grubą kasę
Z ciekawostek: Daniel Craig gra Szturmowca
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- galljaronim
- John Powell
-
hp_gof
Tak wygląda z zewnątrz zwykły deluxe:
Spoiler:
- lis23
Ten zwykły Deluxe jest w tekturce?
Ale na Filmwebie płacz i hejt; " gwałt na kinie ", " tragedia ", " chciałbym usunąć ten film z pamięci ", itp.
Heh, ktoś tu pisał, że Disney tylko wyciska kasę z fanów ale Disney nie jest najgorszy - dzisiaj ukazał się album z naklejkami w którym mamy zdjęcia z " Przebudzenia Mocy " oraz z klasycznej trylogii. Tyle, że naklejki do najnowszego filmu pojawią się w sprzedaży w ... lutym przyszłego roku
...
Dodam jeszcze, że powieść bazująca na fabule filmu pojawi się w Polsce w maju
Ale na Filmwebie płacz i hejt; " gwałt na kinie ", " tragedia ", " chciałbym usunąć ten film z pamięci ", itp.
Heh, ktoś tu pisał, że Disney tylko wyciska kasę z fanów ale Disney nie jest najgorszy - dzisiaj ukazał się album z naklejkami w którym mamy zdjęcia z " Przebudzenia Mocy " oraz z klasycznej trylogii. Tyle, że naklejki do najnowszego filmu pojawią się w sprzedaży w ... lutym przyszłego roku
Dodam jeszcze, że powieść bazująca na fabule filmu pojawi się w Polsce w maju
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
-
Templar
Dzięki lisu za zdjęcia, chciałem zobaczyć w salonie, ale w tych warszawskich Empikach chyba nie mają, niby 1 sztuka jest w systemie, ale nikt nie może znaleźć, a jak babka szukała dla mnie to jeszcze 2 osoby się o to pytały
No i nadal nie wysłali mojego zamówienia z empik.com, trochę sobie poczekam
Wydanie bardzo ładne jak tak patrzę po zdjęciach, zdecydowanie wolę dopłacić do tego super deluxe'a i niż kupić ten szrot w jewelu.