TOP 10, 2019 Wyniki
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: TOP 10, 2019 Wyniki
Moim zdaniem, Disney za bardzo zafiksował się na samych filmach kinowych i olewa trochę rzeczy wokół filmów, czyli całą promocję w postaci książek, komiksów, itp. Nie mówiąc już o tym, że w ogóle olewa animacje.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wojteł
- John Williams
Nie wiem Lisu, czy Ty pod kamieniem mieszkasz, czy co, ale Disney wydaje na tony komiksów, książek też całkiem sporo, a od 2014 nie było chyba roku, żeby nie było w TV jakiejś animacji z SW.
No mnie tam mało interesuje, czy Disney w ciągu roku będzie miał rekord zysku dzięki animacjom, czy rekord w liczbie kobiet w story group, ilości posiadanych i zabitych franczyz, bo cała ta dyskusja zaczęła się od tego, czy złe oceny nowszych SW to wynik akcji kilku hejterów z neta. Na razie ustaliliśmy, że ludzie przemówili portfelami i w kontekście takiej marki, jaką są Gwiezdne Wojny, to obecne wyniki finansowe jasno pokazują, że ludzie są znacznie mniej przychylniej nastawieni do marki, niż 5 lat temu.Nie zawsze zarobi się tyle, ile się zakładało. Taka "Moana" swego czasu miała być wielkim sukcesem, a zarobiła 643,331,111 na świecie, a co dopiero "Dumbo" - 353,284,621, itp. Mimo to, całościowo Disney pobił rekord rekordów, więc każdy film dokłada swoją cegiełkę do wyniku za cały rok.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- lis23
Chodzi mi o książki i komiksy nawiązujące do kinowych i do serialowych animacji, SW to inna bajka i tym zajmuje się Marvel Comics a Disneyowskie komiksy wydaje Dark Horse Comics.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wojteł
- John Williams
A to Mea Culpa. Zmyliło mnie to, że powiedziałeś, że olewają animacje - w kontekście filmów animowanych ten skrót myślowy nie wydawał mi się zbyt logiczny :p
- MichalP
- Nominacja do odkrycia roku
Wojteł pisze: ↑śr lut 05, 2020 16:13 pmNo mnie tam mało interesuje, czy Disney w ciągu roku będzie miał rekord zysku dzięki animacjom, czy rekord w liczbie kobiet w story group, ilości posiadanych i zabitych franczyz, bo cała ta dyskusja zaczęła się od tego, czy złe oceny nowszych SW to wynik akcji kilku hejterów z neta. Na razie ustaliliśmy, że ludzie przemówili portfelami i w kontekście takiej marki, jaką są Gwiezdne Wojny, to obecne wyniki finansowe jasno pokazują, że ludzie są znacznie mniej przychylniej nastawieni do marki, niż 5 lat temu.
I tu sie zgadzam z Wojtelem. Lisu ty wciaz nawiazujesz do tego calego hejtu przeciwko SW - jakby to byl jakis wielki spisek. A gdyby nie to, ze to wlasnie jest SW to jako zwykly blockbuster tych filmow by pies z kulawa noga nie tracal i nie zarobily by nawet tyle. Ludzie lezli na to do kina tak jak ja - bo przyciagala ich franczyza i chec zobaczenia czegos ze swiata SW. To tak troche na zasadzie "Fool me once it's on you, fool me twice..." Trzeci raz juz sie nie dam nabrac.I od Lisa: "TFA zarobiło sporo, bo to był pierwszy film w uniwersum SW po 10 latach i pierwszy po przejęciu marki przez Disneya. "Rogue One" zarobił na świeżości i na rozpędzie TFA, potem fani źle przyjęli TLJ i RofS zanotowało słabszy wynik na fali hejtu TLJ ale 1,332,539,889 oraz 1,058,334,504 to nie jest porażka finansowa, co najwyżej są to wyniki poniżej oczekiwań ale na pewno nie porażka"
Takze biorac poprawke na koszty produkcji i marketingu, ale pamietajac, ze jest to w praktyce najslawniejsza franczyza na swiecie z milionami ludzi zamilowanych w SW to te filmy sa porazka i krytyczna i finansowa - bo gdyby ludziom sie one na prawde podobaly to w obecnej sytuacji kazdy z nich powinien zrobic w kinach ponad 2 miliardy bez zadyszki. I moze faktycznie ROTS wypada lepiej niz TLJ ale to i tak nie ratuje juz calej sytuacji.
- Wojteł
- John Williams
Kurde, jak zacytowałeś, to dopiero zauważyłem jak nieskładnie napisałem ten post, bo się spieszyłem do pracy :/ No ale tak poza tym, to nic dodać, nic ująć – jeszcze dwa lata temu SW było największa franczyzą w historii, teraz leci tylko na "brand recognition" i ustępuje pola Marvelowi.
- lis23
Z ciekawostek; według Rotten Tomatoes "The Last Jedi" jest na szóstym a "The Force Awaknes" na siódmym miejscu wśród najlepszych filmów SF wszech czasów, więc nie tylko mnie się podoba nowa trylogia Disneya:
https://naekranie.pl/aktualnosci/najlep ... d=1&pid=25
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Śmieszny ranking. Kolejność determinowana wszystkim, tylko nie tym, jak te filmy są faktycznie oceniane.
"No Don Davis = No Matrix. Simple as that."
~ Jon Burlingame
It’s not a character-driven movie and there’s no humor, there’s no love, there’s no soul.
- Rutger Hauer o Blade Runnerze 2049
~ Jon Burlingame
It’s not a character-driven movie and there’s no humor, there’s no love, there’s no soul.
- Rutger Hauer o Blade Runnerze 2049
- MichalP
- Nominacja do odkrycia roku
Dobrze, ze podales na poczatku "Z ciekawostek"lis23 pisze: ↑czw lut 06, 2020 15:04 pmZ ciekawostek; według Rotten Tomatoes "The Last Jedi" jest na szóstym a "The Force Awaknes" na siódmym miejscu wśród najlepszych filmów SF wszech czasów, więc nie tylko mnie się podoba nowa trylogia Disneya:

- Wojteł
- John Williams
O, jednak się pomyliłem, R1 zarobił "tylko" 1 mld. Myślałem, ze trochę lepiej mu poszło.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
No, a oryginalne Gwiezdne wojny na pozycji 11, a Imperium Kontratakuje na pozycji 14. Znaczy kopia jest lepsza od oryginału z tego wygląda. Blade Runner pozycja 34, a Looper 25.lis23 pisze: ↑czw lut 06, 2020 15:04 pmZ ciekawostek; według Rotten Tomatoes "The Last Jedi" jest na szóstym a "The Force Awaknes" na siódmym miejscu wśród najlepszych filmów SF wszech czasów, więc nie tylko mnie się podoba nowa trylogia Disneya:
https://editorial.rottentomatoes.com/gu ... ll-time/3/
Zabawna lista, ale może w ogóle przeniesiemy część tego wątku? Gdyż zamiast o TOPie to mamy wielką dyskusję o Gwiezdnych wojnach Disney'a.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Użytkownicy filmtracks wybrali scory dekady. Poniżej pierwsza dziesiątka, więcej w linku:
1. Star Wars VII: The Force Awakens
2. How To Train Your Dragon
3. Solo: A Star Wars Story
4. How To Train Your Dragon 2
5. Jupiter Ascending
6. Tron Legacy
7. The Last Airbender
8. Romeo and Juliet
9. The Hobbit II: The Desolation of Smaug
10 Maleficent
https://www.filmtracks.com/scoreboard/f ... read=82607
Podsumowałem też ostatnie 10 lat naszych topów, najwięcej naszych głosów otrzymali:
1. War for the Planet of the Apes
2. How to Train Your Dragon 2
3. Interstellar
4. Solo A Star Wars Story
5. The Adventures of Tintin
6. First Man
7. How To Train Your Dragon: The Hidden World
8. Super 8
9. Star Wars: The Force Awakens
10. Maleficent
cd.
1. Star Wars VII: The Force Awakens
2. How To Train Your Dragon
3. Solo: A Star Wars Story
4. How To Train Your Dragon 2
5. Jupiter Ascending
6. Tron Legacy
7. The Last Airbender
8. Romeo and Juliet
9. The Hobbit II: The Desolation of Smaug
10 Maleficent
https://www.filmtracks.com/scoreboard/f ... read=82607
Podsumowałem też ostatnie 10 lat naszych topów, najwięcej naszych głosów otrzymali:
1. War for the Planet of the Apes
2. How to Train Your Dragon 2
3. Interstellar
4. Solo A Star Wars Story
5. The Adventures of Tintin
6. First Man
7. How To Train Your Dragon: The Hidden World
8. Super 8
9. Star Wars: The Force Awakens
10. Maleficent
cd.
Spoiler: