TOP 10 - Thomas Newman :)
-
- Parkingowy przed studiem nagrań
Re: TOP 10 - Thomas Newman :)
1. Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events
2. American Beauty
3. Finding Nemo
4. Wall-e
5. Road to Perdition
6. Meet Joe Black
7. The Horse Whisperer
8. Skyfall
9. The Iron Lady
10. The Shawshank Redemption
2. American Beauty
3. Finding Nemo
4. Wall-e
5. Road to Perdition
6. Meet Joe Black
7. The Horse Whisperer
8. Skyfall
9. The Iron Lady
10. The Shawshank Redemption
Dzięki. Dam jeszcze parę minut ewentualnym spóźnialskim... 

Dobra, dobra, przyznaj się, że nie umiesz obsługiwać Excela tak jak Wawrzek i liczenie Ci trochę zajmieMefisto pisze:Dzięki. Dam jeszcze parę minut ewentualnym spóźnialskim...

Wszystko już policzone ładnie, ale może jeszcze się znajdzie jakiś zapominalski 

- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Ja ciągle myślę, ale nie nadążam za myśleniemMefisto pisze:Wszystko już policzone ładnie, ale może jeszcze się znajdzie jakiś zapominalski

Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
Dobra, trudno, druga godzina prawie i tak było dużo czasu - sorry gregory (i oncegregory, którego zabrakło z jego wypasioną listą okładek i linków
)
Łącznie zagłosowało 14 i pół ludziów (Ghostek dał tylko 5 typów - i nie powiem, byłoby ciekawie w końcowej tabeli, gdyby dał pełnoprawne zgłoszenie) na 31 tytułów. Tylko jedna pozycja pojawiła się u każdego i to właśnie ona wygrała. A jest nią oczywiście...

które przy 15 głosach zdobyło aż 99 punktów!
Na miejscu drugim uplasowały się...

niemal na ostatniej prostej wyprzedzając innego pretendenta do tytułu i ostatecznie zdobywając 70 punktów przy 10 głosach
Podium zamyka ścieżka, która bardzo długo szła łeb w łeb z Amerykańską pięknością, ale ostatecznie została przez wielu pominięta i spadła na trzecią pozycję (i była duża szansa, iż spadnie jeszcze dalej):

11 osób zagłosowało na konika, przyznając mu łącznie 68 punktów - o jeden tylko więcej, niż kolejny tytuł.
TOP 10 dopełniają odpowiednio (w nawiasach liczba głósów):
04. WALL-E - 67 (10)
05. Skyfall - 54 (10)
06. Road to Perdition - 49 (10)
07. Finding Nemo - 46 (9)
08. Little Women - 40 (6)
09. Meet Joe Black - 38 (8)
10. Fried Green Tomatoes - 35 (6)
Co ciekawe, w dyszce znalazły się ostatecznie aż dwie animacje, mimo iż Nemo początkowo nie był wielce popularny (podobnie i Little Women), a i WALL-E nie robił szału wśród głosujących.
Długo liczyły się też jeszcze następujące pozycje, z których dwie były pewnymi typami do dychy, w której niemal się znalazły, bowiem było jedno miejsce ex aequo. Lemony natomiast złapał wiatr w żagle na sam koniec, co jednak okazało się niewystarczające:
Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events - 33 (6)
The Shawshank Redemption - 30 (9)
Oscar and Lucinda - 21 (3)
Pozostałe typy, które zebrały więcej, jak jeden głos:
Jarhead
Red Corner
The Best Exotic Marigold Hotel
The Green Mile
How to Make an American Quilt
Revolutionary Road
The Good German
The Iron Lady
The War
Oraz pojedyncze typy:
The Adjustment Bureau
Erin Brockovich
Welcome Home Roxy Carmichael
The Debt
Those Secrets
In the Bedroom
White Oleander
Phenomenon
Less Than Zero
To w sumie tyle. Dzięki wszystkim za chęci i czas.
Natomiast obiecana na początku nagroda w postaci telewizora zachodniej marki, wędruje do...
khy, khy
WAWRZYŃCA!
Gratulujemy!
Wawrzyniec może ją sobie odebrać w dowolnym salonie RTV, czy to w kraju, czy za granicą, kiedy chce i jaki model chce, tak długo, jak za niego zapłaci
To nara!

Łącznie zagłosowało 14 i pół ludziów (Ghostek dał tylko 5 typów - i nie powiem, byłoby ciekawie w końcowej tabeli, gdyby dał pełnoprawne zgłoszenie) na 31 tytułów. Tylko jedna pozycja pojawiła się u każdego i to właśnie ona wygrała. A jest nią oczywiście...

które przy 15 głosach zdobyło aż 99 punktów!
Na miejscu drugim uplasowały się...

niemal na ostatniej prostej wyprzedzając innego pretendenta do tytułu i ostatecznie zdobywając 70 punktów przy 10 głosach
Podium zamyka ścieżka, która bardzo długo szła łeb w łeb z Amerykańską pięknością, ale ostatecznie została przez wielu pominięta i spadła na trzecią pozycję (i była duża szansa, iż spadnie jeszcze dalej):

11 osób zagłosowało na konika, przyznając mu łącznie 68 punktów - o jeden tylko więcej, niż kolejny tytuł.
TOP 10 dopełniają odpowiednio (w nawiasach liczba głósów):
04. WALL-E - 67 (10)
05. Skyfall - 54 (10)
06. Road to Perdition - 49 (10)
07. Finding Nemo - 46 (9)
08. Little Women - 40 (6)
09. Meet Joe Black - 38 (8)
10. Fried Green Tomatoes - 35 (6)
Co ciekawe, w dyszce znalazły się ostatecznie aż dwie animacje, mimo iż Nemo początkowo nie był wielce popularny (podobnie i Little Women), a i WALL-E nie robił szału wśród głosujących.
Długo liczyły się też jeszcze następujące pozycje, z których dwie były pewnymi typami do dychy, w której niemal się znalazły, bowiem było jedno miejsce ex aequo. Lemony natomiast złapał wiatr w żagle na sam koniec, co jednak okazało się niewystarczające:
Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events - 33 (6)
The Shawshank Redemption - 30 (9)
Oscar and Lucinda - 21 (3)
Pozostałe typy, które zebrały więcej, jak jeden głos:
Jarhead
Red Corner
The Best Exotic Marigold Hotel
The Green Mile
How to Make an American Quilt
Revolutionary Road
The Good German
The Iron Lady
The War
Oraz pojedyncze typy:
The Adjustment Bureau
Erin Brockovich
Welcome Home Roxy Carmichael
The Debt
Those Secrets
In the Bedroom
White Oleander
Phenomenon
Less Than Zero
To w sumie tyle. Dzięki wszystkim za chęci i czas.
Natomiast obiecana na początku nagroda w postaci telewizora zachodniej marki, wędruje do...
khy, khy
WAWRZYŃCA!
Gratulujemy!
Wawrzyniec może ją sobie odebrać w dowolnym salonie RTV, czy to w kraju, czy za granicą, kiedy chce i jaki model chce, tak długo, jak za niego zapłaci

To nara!

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Powinienem się był spodziewać.Mefisto pisze:Natomiast obiecana na początku nagroda w postaci telewizora zachodniej marki, wędruje do...
khy, khy
WAWRZYŃCA!
Gratulujemy!
Wawrzyniec może ją sobie odebrać w dowolnym salonie RTV, czy to w kraju, czy za granicą, kiedy chce i jaki model chce, tak długo, jak za niego zapłaci![]()

A zwycięzca rzeczywiście mógł być tylko jeden, czy też jedna i tutaj chyba nikt nie ma wątpliwości. Szczerze to ja nawet trochę specjalnie nie dałem, dwóch innych pozycji z podium, aby umożliwić zwycięstwo "American Beauty".
Szkoda, że "Wall-E" znowu niedoceniony.

To był ciekawy TOP, gdzie dalej uważam, że można spokojnie było dać te 15 pozycji, tak jak przy innych wielkich kompozytorach, gdyż wszak i Thomas Newman wielkim kompozytorem jest.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Bez sensu. Głosowanie było na najlepsze ścieżki wg Ciebie, a nie na te, które sądzisz, że powinny wygrać, bo tak.Wawrzyniec pisze:Szczerze to ja nawet trochę specjalnie nie dałem, dwóch innych pozycji z podium, aby umożliwić zwycięstwo "American Beauty"..
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ech, Wawrzek to się nawet bawić nie umie. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Dość fajna lista, podoba mi się, choć w mojej ocenie Wall-E i Skyfall wyszły trochę przecenione (ale na ich korzyść działa oczywiście to, że pochodzą z kilku ostatnich sezonów i mamy je na świeżo w pamięci). Generalnie chyba wszyscy są zadowoleni, sądząc po jednomyślności w zakresie podium. 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja potrafię się bawić. Głosowałem na te ścieżki, które mi się najbardziej podobają, czyli te które według mnie powinny wygrać.
A według mnie "Wall-E" i "Skyfall" jak najbardziej słusznie znalazły się na liście. To dobre soundtracki, które dzięki znajomości filmów można jeszcze bardziej docenić.
A według mnie "Wall-E" i "Skyfall" jak najbardziej słusznie znalazły się na liście. To dobre soundtracki, które dzięki znajomości filmów można jeszcze bardziej docenić.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Jak dla mnie to najlepsze było :
"Gdzie jest Nemo"
"Skazani na Shawshank"
"Wall-E"
Tylko te trzy soundtracki podałem bo te tylko tak dobrze znam
"Gdzie jest Nemo"
"Skazani na Shawshank"