Teraz grubo popłynę, ale stwierdzam, że ten polski głos, przez to że brzmi trochę komicznie to bardziej pasuje do tego teasera niż ten "Cumberbatch style". Tak jak wcześniej wspomniałem, mamy w oryginale taki tajemniczy, trochę mroczny głos, a tu zaraz nam murzyn wyskakuje, który powoduje tylko atak śmiechu (Surprise Motherfucker), zaraz po tym jeszcze jakby mało tego było to pojawia się nam śmieszny robocik. No sorry, ale ten teaser kupy się nie trzyma, nawrzucane losowo jakieś sceny byle więcej pokazać i przez to cały klimat w pizdu, wystarczyło dać trochę bardziej rozszerzoną scenę w lesie i po tym od razu tytuł, no ewentualnie jeszcze tego Sokoła zostawić i byłoby o niebo lepiej.
Star Wars
Re: Star Wars: Episode VII (2015)
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Ale nie widzisz ciągu logicznego tej zajawki.
Robot zobaczył murzyna na kacu w przebraniu storm troopera, przestraszył się i zaczął spieprzac. Tak samo jak i ta laska. Wsiedli w Sokoła i odlecieli w pizdu. A ten w lesie to jakiś assassin polujący na niego. Tylko facet nie wziął pod uwagę dwóch czynników:
1. Czarny zlał się z otoczeniem
2. Krzyż (nawet świetlny) na nic mu się zda skoro stoi po stronie zła.

Robot zobaczył murzyna na kacu w przebraniu storm troopera, przestraszył się i zaczął spieprzac. Tak samo jak i ta laska. Wsiedli w Sokoła i odlecieli w pizdu. A ten w lesie to jakiś assassin polujący na niego. Tylko facet nie wziął pod uwagę dwóch czynników:
1. Czarny zlał się z otoczeniem
2. Krzyż (nawet świetlny) na nic mu się zda skoro stoi po stronie zła.

Hmm...A można wiedzieć co ciekawego jest w tym 1.5-minutowym fragmencie? Pierwsza minuta to mroczny underscore w stylu Wojny światów i innych dramatów Williamsa z ostatnich lat, dopiero w końcówce wchodzi temat główny jak się pokazuje Sokół Millenium. Nie dość, że można było pod to wykorzystać jakąkolwiek muzykę, którą do tej pory skomponował Williams, to takie coś Williams pisze z zamkniętymi oczyma chyba. I w ogóle fatygowanie Williamsa, żeby specjalnie pisał pod jakąś minutę materiału, a potem specjalnie nagrywanie tego przez orkiestrę i oczywiście danie znać o tym całemu światu uważam tylko i wyłącznie za marketing. Williams pewnie zgodził się dla "dobra" produkcji i żeby było wokół tego zainteresowanie, ale naprawdę mogli sobie darować zawracanie tym głowy 82-letniego staruszka.Agent pisze:Na uwage zasługę świetna muzyka, specjalnie napisana do zapowiedzi.
Glos glownego zlego jest calkiem makabryczny. A do tego ta scena w lesie, jak rodem ze starych horrorow.
Teaser wrażenia zbytniego na mnie nie zrobił, zlepek kilku ujęć, no ale to tylko teaser. Pamiętam dobrze teasery Mrocznego widma - to było coś, a tutaj...
A głos w teaserze, to czasem nie jest Beneditct Cumberbatch, którego Abrams pewnie specjalnie poprosił o podłożenie głosu pod teaser?

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Przecież takie proste chwyty ilustracyjne z okazjonalna fanfarką, to Williams napisałby obudzony o 3 w nocy na dużym kacu. 
A swoją drogą patrzając na ten trailer chodzi za mną jedna myśl.
Nie wiem, czy ten murzyn, ta cała akcja na Tatooine, to nie będzie jakiś prolog, jak w Star Treku. Najpierw scena akcji, a później wielki napis STAR WARS. Byłaby to bezprecedensowa sytuacja, ale chyba właśnie Disney z Abramsem dążą do tego, by wyrwać tę serię z ram schematów. Temu służyć będą między innymi spin-offy.
To taka luźna myśl, ale czuję w lewym sucie, że jest coś na rzeczy.

A swoją drogą patrzając na ten trailer chodzi za mną jedna myśl.
Nie wiem, czy ten murzyn, ta cała akcja na Tatooine, to nie będzie jakiś prolog, jak w Star Treku. Najpierw scena akcji, a później wielki napis STAR WARS. Byłaby to bezprecedensowa sytuacja, ale chyba właśnie Disney z Abramsem dążą do tego, by wyrwać tę serię z ram schematów. Temu służyć będą między innymi spin-offy.
To taka luźna myśl, ale czuję w lewym sucie, że jest coś na rzeczy.

- Wojteł
- John Williams
Na bank jest, pisałem o tym wyżej - jakiś rok temu były pogłoski, że Benedict ma grać czarny charakter w tym filmie, potem zostały zdementowane, a potem na wszelkie pytania na ten temat Benedict i JJ odpowiadali "no comment"Tomek pisze:A głos w teaserze, to czasem nie jest Beneditct Cumberbatch, którego Abrams pewnie specjalnie poprosił o podłożenie głosu pod teaser?

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
Głos w zwiastunie to Andy Serkis!
Będzie grał tam jakiegoś obślizgłego stwora, małpę czy Chewbakę? 

- Wojteł
- John Williams
Znalazłem na necie takie info:
http://gwiezdne-wojny.pl/News/18943
I jeszcze coś takiego:"There has been an awakening. Have you felt it?” asks a voice, which we think is probably Andy Serkis. We don’t yet know yet what role Andy Serkis plays in The Force Awakens. Some other fans are theorizing that its Benedict Cumberbatch, who has been consistently rumored as having a part in the new film.
http://gwiezdne-wojny.pl/News/18943
U mnie widaćSzczypior pisze:Nic nie widać.

Jak dalej nie, to zjedź sobie na ostatnie zdjęcie z Magnum:
http://hatak.pl/artykuly/gwiezdne-wojny ... bki-miecza
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Wojteł
- John Williams
- Wojteł
- John Williams
i komentarzyk do tego, ale średnio pocieszający http://bigshinyrobot.com/58402/disney-s ... ars-ideas/