NADCHODZĄCE EKRANIZACJE KOMIKSÓW (2014-∞)
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: NADCHODZĄCE EKRANIZACJE KOMIKSÓW (2014-∞)
Nie do końca, Disneyowi chodzi przede wszystkim o pełnię praw do Star Wars, a Marvelowskie postaci wziąłby przy okazji, a Foxowi chodzi o kasę
Spielberg to się przypadkiem sam nie wypsztykał z DreamWorks? Animacji już nie mają, a czy ta część filmowa im jeszcze została?
W sumie to chętnie bym zobaczył film Marvela od Spielberga
Spielberg to się przypadkiem sam nie wypsztykał z DreamWorks? Animacji już nie mają, a czy ta część filmowa im jeszcze została?
W sumie to chętnie bym zobaczył film Marvela od Spielberga
Tylko On, Williams John
Tylko on, Elton John
Tylko on, Elton John
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Nie wyprztykał, po prostu Dreamworks jest raczej producentem niż dystrybutorem.
- lis23
A dlaczego sprzedali tę część odpowiedzialną za animacje?
Tylko On, Williams John
Tylko on, Elton John
Tylko on, Elton John
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Nie sprzedali, tylko wyodrębnili. Po prostu odłączyli Animation od normalnego Dreamworks i Katzenberg wciąż sam dystrybuuje te animacje. Dreamworks podpina się ze swoimi filmami pod inne wytwórnie. I Spielberg coś tam z nimi ma wspólnego, choć swoje rzeczy robi raczej pod szyldem Amblina.
- Wojteł
- John Williams
Zastanawiam się, czego konkretnie chciałbyś tam miniaturę - pustyni, którą kręcono w plenerze, czy pokrytego śniegiem lasu, który wybudowano w całości w studiu? Zastanawiam się też, czy to takie samo prawdziwe info jak to, o cyfrowych obcych z Rogue One, jakim miał Twoim zdaniem być np. Admirał RaddusWawrzyniec pisze: ↑śr lis 08, 2017 16:33 pmWiesz on to zapoczątkował. Ktoś musiał zacząć, a to, że np. w filmach Lucasa było mnóstwo makiet i modeli to się zapomina, tak samo jak, że w The Force Awakens nie było ani jednej makiety, wszystko CGI.
Technika poszła do przodu i to co Lucas zapoczątkował, później zostało ulepszone, lub bardziej spieprzone.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To, że lokalizacje były nieciekawe, nie oznacza, że nie można byłoby np. zrobić miniaturę tego tam kantyny Kanaty.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- lis23
Kto jeszcze w ogóle robi makiety, skoro filmy są kręcone cyfrowo w 8K i każda niedoróbka makiety, rekwizytów i charakteryzacji są widoczne jak na dłoni? Specjaliści w tej dziedzinie mówili, że aby makieta zachowywała dużą szczegółowość w wysokiej rozdzielczości, musiałaby być bardzo, bardzo duża, a nie ma nawet tak dużych hangarów. O wiele prościej i taniej jest zrobić to w CGI, gdzie od razu pracujesz na materiale końcowym, a w przypadku makiet i miniatur i tak trzeba poprawiać cyfrowo każde ujęcie.
Co do Disneya i Foxa to wydaje się, iż chodzi o to, żeby Fox zastąpił Disneyowi Netflixa i przejął produkcję wszystkich seriali, które obecnie tworzy tamta platforma ("Daredevil", "The Defenders", itp.) a Fox jest dobry w tworzeniu seriali.
Zastanawiam się, czy Marvel nie wpadł na pomysł, jak odświeżyć swoich filmowych bohaterów? Chodzi mi o wygląd tychże: zaczęło się od Thora, który ma teraz krótkie włosy,, potem, Czarna Wdowa jest teraz blond, Captain America jest brodaty i ma nosić ksywkę Nomad a Sokole Oko ma się zwać Ronin. Do tego, na zdjęciach "Infinity War" widać, że większość bohaterów ma jednolite stroje, trochę jak X-Meni od Foxa.
Ogólnie, w filmie mamy zobaczyć "nieoczekiwanych bohaterów", więc spekuluje się, iż pojawią się:
Dodatkowo, Mark Ruffalo wygadał się, że w kolejnych filmach najlepszym przyjacielem zarówno Bannera jak i Hulka, będzie
Co do Disneya i Foxa to wydaje się, iż chodzi o to, żeby Fox zastąpił Disneyowi Netflixa i przejął produkcję wszystkich seriali, które obecnie tworzy tamta platforma ("Daredevil", "The Defenders", itp.) a Fox jest dobry w tworzeniu seriali.
Zastanawiam się, czy Marvel nie wpadł na pomysł, jak odświeżyć swoich filmowych bohaterów? Chodzi mi o wygląd tychże: zaczęło się od Thora, który ma teraz krótkie włosy,
Spoiler:
Ogólnie, w filmie mamy zobaczyć "nieoczekiwanych bohaterów", więc spekuluje się, iż pojawią się:
Spoiler:
Spoiler:
Tylko On, Williams John
Tylko on, Elton John
Tylko on, Elton John
Dawać w końcu ten zwiastun Avengersów Myślę, że najadekwatniejszy termin to premiera Last Jedi, choć liczę, że nie będzie trzeba czekać, aż tyle.
Plota. Reeves w swojej trylogii Batmana, do tytułowej roli najbardziej chce Jake'a Gyllenhaala Film ma być odrębnym tworem poza jakimkolwiek uniwersum, także powrót Afflecka jest coraz bardziej wątpliwy i rzeczywiście, nie widzę go w tej roli przez 3 kolejne filmy, tym bardziej, że dwa w których już wystąpił (BvS i JL) spotkały się z taką krytyką.
Plota. Reeves w swojej trylogii Batmana, do tytułowej roli najbardziej chce Jake'a Gyllenhaala Film ma być odrębnym tworem poza jakimkolwiek uniwersum, także powrót Afflecka jest coraz bardziej wątpliwy i rzeczywiście, nie widzę go w tej roli przez 3 kolejne filmy, tym bardziej, że dwa w których już wystąpił (BvS i JL) spotkały się z taką krytyką.
- lis23
Kurka, to ja już sam nie wiem, co ten Reeves chce nakręcić ... Dopiero co mieliśmy Batmany Nolana, które były poza uniwersum, więc takie coś mi nie pasi, a sam reżyser już chyba prostował te plotki, że to jednak będzie to samo uniwersum. Skoro już mamy tego Supermana i resztę to nie chcę powrotu do status quo, gdzie jest tylko Gacek i nikt więcej, albo Batman nie jest tym komiksowym Batmanem.
Czy Jake nie ma zbyt wątłej postury na Mrocznego Rycerza?
Czy Jake nie ma zbyt wątłej postury na Mrocznego Rycerza?
Tylko On, Williams John
Tylko on, Elton John
Tylko on, Elton John
Odkąd przyszedł Reeves cały zapowiadany kiedyś projekt Batmana Afflecka legł w gruzach i taki Manganiello już dawno pożegnał się ze Deathstrokem. Skrypt powstaje zupełnie od nowa i po burzliwych negocjacjach, Matt ma mieć pełną swobodę artystyczną i ma dać światu swojego Batmana, którego wizja przecież zupełnie różni się od tego co mamy teraz w uniwersum DC, bo raczej ten dramatyczny, hitchcockowski, detektywistyczny Batman w klimacie noir, nie będzie później prężyć muskułów i siać demolki w innych filmach DC... Póki co wydaje mi się jednak, że sam Warner jeszcze nie wie co będzie z tym i innymi filmami DC, a co dopiero mylis23 pisze: ↑czw lis 16, 2017 20:15 pmKurka, to ja już sam nie wiem, co ten Reeves chce nakręcić ... Dopiero co mieliśmy Batmany Nolana, które były poza uniwersum, więc takie coś mi nie pasi, a sam reżyser już chyba prostował te plotki, że to jednak będzie to samo uniwersum. Skoro już mamy tego Supermana i resztę to nie chcę powrotu do status quo, gdzie jest tylko Gacek i nikt więcej, albo Batman nie jest tym komiksowym Batmanem.
Nie maCzy Jake nie ma zbyt wątłej postury na Mrocznego Rycerza?
Spoiler:
- Wojteł
- John Williams
Pomijam fakt, że Keaton czy Kilmer też górami mięśni nie byli, ale co to za pytanie w ogóle, jak każdy aktor do roli teraz tyje albo chudnie 40 kilo, nie mówiąc o pakowaniu na siłce
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- lis23
A dlaczego nie? Ludzie z Warnera i z DC muszą w końcu zrozumieć, że Batman-detektyw i Batman, napierdzielający bandytów po ryju (jak Affleck) to jeden i ten sam Mroczny Rycerz. Ja tam chcę różnorodnego Gacka, a nie ograniczonego do jednej roli - albo detektyw, albo badassMystery pisze: ↑czw lis 16, 2017 20:59 pm
Odkąd przyszedł Reeves cały zapowiadany kiedyś projekt Batmana Afflecka legł w gruzach i taki Manganiello już dawno pożegnał się ze Deathstrokem. Skrypt powstaje zupełnie od nowa i po burzliwych negocjacjach, Matt ma mieć pełną swobodę artystyczną i ma dać światu swojego Batmana, którego wizja przecież zupełnie różni się od tego co mamy teraz w uniwersum DC, bo raczej ten dramatyczny, hitchcockowski, detektywistyczny Batman w klimacie noir, nie będzie później prężyć muskułów i siać demolki w innych filmach DC... Póki co wydaje mi się jednak, że sam Warner jeszcze nie wie co będzie z tym i innymi filmami DC, a co dopiero my
https://naekranie.pl/aktualnosci/plotka ... na-2587449W plotkach czytamy, że Warner Bros. rozważa dwa pomysły na trylogię filmów o Batmanie. Pierwszy miałby kompletnie oddzielić ją od Filmowego Uniwersum DC, czyli nie byłoby żadnego związku fabularnego. Drugi to osadzenie fabuły przed Batman v Superman: Świt sprawiedliwości, czyli Gyllenhaal miałby zagrać młodszego Batmana. A sam aktor jest o 10 lat młodszy od Afflecka.
Ta druga opcja jest dla mnie całkiem ok.
Tylko On, Williams John
Tylko on, Elton John
Tylko on, Elton John
- lis23
Tylko On, Williams John
Tylko on, Elton John
Tylko on, Elton John
Póki co Batman Reevesa to wciąż część DCEU i nikt nigdzie nie powiedział, że będzie inaczej, a jeśli został tak zrozumiany to został ŹLE zrozumiany.
- lis23
Wiesz, tam jest taki burdel, że wszystko jest możliwe.
Warner i DC ogłaszają masę filmów a potem je kasują, na razie pewniakiem jest tylko "Aquaman" i nie wiadomo, co dalej, czy będzie "The Batman" i "The Flash"? Czy będzie "Green Lanther"?
Warner i DC ogłaszają masę filmów a potem je kasują, na razie pewniakiem jest tylko "Aquaman" i nie wiadomo, co dalej, czy będzie "The Batman" i "The Flash"? Czy będzie "Green Lanther"?
Tylko On, Williams John
Tylko on, Elton John
Tylko on, Elton John