Czego ostatnio słuchaliście?
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Re: Czego ostatnio słuchaliście?
No i mamy mniej więcej czego się spodziewać. Muzykę słychać rzadko i bliżej jej do klimatów ambientu, ale jednocześnie nie jest spychana na bardzo daleki plan i nadaje serialowi klimatu mroźnej północy. Po prostu jak się pojawia, to wiadomo że tam jest i ją dobrze słychać. Instrumentalnie to spokojne, elektroniczne melodie ze sporą dawką instrumentów smyczkowych i rytmicznym beatem do podkręcania tempa w niektórych momentach.
BICENTENNIAL MAN- James Horner

W niektórych momentach odnosiłem wrażenie, że słucham "Braveheart" albo "Deep Impact"

W niektórych momentach odnosiłem wrażenie, że słucham "Braveheart" albo "Deep Impact"

Płacz i lament, bo chcieli prostą jak konstrukcję cepa muzyczkę do posłuchania w samochodzie, a dostali cholernie złożony twór.
The Machine Age <3
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Wiem, mnie też się podoba 

Płacz i lament, bo chcieli prostą jak konstrukcję cepa muzyczkę do posłuchania w samochodzie, a dostali cholernie złożony twór.
Elfman rządzi
Jeśli chodzi o HANNA to strasznie uboga ta książeczka

Jeśli chodzi o HANNA to strasznie uboga ta książeczka

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Do nowego filmu Rolanda Joffe (nie wiedziałem, że facet jeszcze żyje) The Lovers napisał muzę niejaki Dirk Brossé (jak się okazuje mam na półce trzy ścieżki którymi dyrygował, no ale ja książeczek za bardzo nie czytam) , nawet zgrabna muzyczka, szczególnie temat romantyczny, tak pod Southalla i tego drugiego, jak ktoś będzie miał okazję i lubi takie klimaty nich zwróci uwagę

Jak na film i okładkę zaskakująco fajny score, coś a'la Sherlock i Lone Ranger, Zanelli to jednak umie i szkoda mimo tylu lat pomagania Hansowi (Piraci 3 i Ranger), nie jest mu dane wypłynąć samemu na nieco szersze wody, tak jak ostatnio Balfe i Jackmanowi. Obadałem też The Scorpion King 4 Quest For Power i też nie jest to takie złe, na jakie mogło się było wydawać, choć to już taka epika oczami RCP.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Jak coś między Szerlokiem a Lone Rendżerem może być fajne?Mystery pisze:zaskakująco fajny score, coś a'la Sherlock i Lone Ranger

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Coś w stylu Sherlocka i Lone Rangera, tyle, że w klimatach jazzowych i starych filmów szpiegowskich
https://www.youtube.com/watch?v=vpsOe1xxPGk
Mała, ale przyjemna rzecz
https://www.youtube.com/watch?v=vpsOe1xxPGk
Mała, ale przyjemna rzecz

No to teraz to już namieszałeś.Mystery pisze:Coś w stylu Sherlocka i Lone Rangera, tyle, że w klimatach jazzowych i starych filmów szpiegowskich

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Score z rzędu Sherlocka i Rangera, tyle, że tym razem nie cygańskie i westernowskie klimaty, a szpiegowskie, a i muzycznie mają ze sobą wspólne wyróżniki i poziom takiej solidnej trójki i jak dla mnie to ta sama rodzina scorów RCP z epoki 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Jak widzę porównania z Sherlockiem i Lone Rangerem to się wystrzegam jak diabeł święconej... 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
No to może i dobrze, bo aż tak okazałe jak Ranger to nie jest 

Przyjemny score. Chóry w niektórych utworach, przypominają mi inną pracę Elfmana "Instinct"

- qnebra
- Zdobywca Oscara
Postanowiłem odrobineczkę zmniejszyć swój stopień ignorancji w dziedzinie muzyki filmowej i na tapetę poszedł "Merlin" Trevora Jonesa, która to muzyka okazała się naprawdę cholernie dobra. Ledwo co zauważyłem, że mi leci cały album po raz drugi. Zresztą, jeżeli jakieś osiem, dziewięć lat po obejrzeniu serialu motyw główny i temat akcji z "The Walls Are Whispering" kołacze się w głowie, to chyba źle to świadczy o muzyce.
Teraz na próbę muzyka ze spektaklu "iTMOi", która jest dostępna na spotify (wspólna praca Nitina Sawhneya, Jocelyn Pook i Bena Frosta), potem opera Dona Davisa.
Co do samego "iTMOi", to jaka to ładna praca. Chciałoby się słyszeć taką muzykę w filmach częściej, a tu do sztuki teatralnej napisali.
Teraz na próbę muzyka ze spektaklu "iTMOi", która jest dostępna na spotify (wspólna praca Nitina Sawhneya, Jocelyn Pook i Bena Frosta), potem opera Dona Davisa.
Co do samego "iTMOi", to jaka to ładna praca. Chciałoby się słyszeć taką muzykę w filmach częściej, a tu do sztuki teatralnej napisali.