John Williams
Re: John Williams
Nie, normalne 4 trylogie robione co kilkanaście lat, Hamill 10 lat temu mówił, że podczas kręcenia Nowej nadziei Lucas planował zrobienie 9. epizodu gdzieś w okolicach 2011 roku i Mark miał tam zaliczyć tylko cameo.
Wawrzyniec pisze:Z tego co kojarzę to co prawda pierwotne pomysły Lucasa zaczynały się od pojedynku Anakina z Obi-Wanem na wulkanicznej planecie/przy wulkanie. Ale wraz z pojawieniem się Imperium kontratakuje, które otrzymuje numer 5 nie uważałbym, że prequele to jakiś późniejszy wymysł Lucasa. Przy czym z tego co wiem, to i we wcześniejszych planach Lucasa było niby 9 części.
I wierzysz w tej bajki Lucasa? Tego rodzaju opiwieści to jest z kilkanaście różnych wersji, co on tam planował itd. Lucas na pewno myślał o jednym: $$$ (duuuuuużo $$$)

A jaki związek ten nadchodzący potworek pt. Terminator Genisys ma z Cameronem? Cameron jak sądzę, gdyby mógł to by w życiu nie pozwolił na powstanie tych żenujących sequeli (problem w tym, że prawa do Terminatora wrócą do niego bodaj za kilka lat dopiero). Tak więc nie cieszy się na pewno Koper, na pewno ja i na pewno Cameron. Z SW sytuacja jest diametralnie inna, bo nie jest to jakiś pseudo-reboot czy quasi-sequel, za który biorą się jakieś no-name'y, które nigdy nie miał niczego wspólnego z oryginalną serią, a pieczę nad tym trzymają jednak osoby "decyzyjne". Poza tym fandom SW >>>>>> fandom Terminatora.Wawrzyniec pisze:Z tego co wiem Koper jest wielkim fanbojem Jamesa Camerona i nie wiem czy się jakoś wielce cieszy, że powstaje kolejny "Terminator", czy kontynuacja "Aliens"?

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Gdyż Disney i Abrams robią to z miłości dla fanów i w ogóle bilety będą darmowe.Tomek pisze:I wierzysz w tej bajki Lucasa? Tego rodzaju opiwieści to jest z kilkanaście różnych wersji, co on tam planował itd. Lucas na pewno myślał o jednym: $$$ (duuuuuużo $$$)![]()

Dla mnie to miało bardziej taki związek, że powstają kolejne części mimo, że w sumie historię można uznać za zamkniętą. A to, że ten film będzie o galaktykę lepszy od Terminator Genisys to nie mam wątpliwości.Tomek pisze:A jaki związek ten nadchodzący potworek pt. Terminator Genisys ma z Cameronem? Cameron jak sądzę, gdyby mógł to by w życiu nie pozwolił na powstanie tych żenujących sequeli (problem w tym, że prawa do Terminatora wrócą do niego bodaj za kilka lat dopiero). Tak więc nie cieszy się na pewno Koper, na pewno ja i na pewno Cameron. Z SW sytuacja jest diametralnie inna, bo nie jest to jakiś pseudo-reboot czy quasi-sequel, za który biorą się jakieś no-name'y, które nigdy nie miał niczego wspólnego z oryginalną serią, a pieczę nad tym trzymają jednak osoby "decyzyjne". Poza tym fandom SW >>>>>> fandom Terminatora.
Przy czym też nie podoba mi się to ciągłe jechanie po Lucasie. Naturalnie można krytykować go za prequele, ale w sumie to on ten świat wymyślił i bez niego nie byłoby teraz tego 7 filmu. I dalej uważam, że akurat pod względem fabuły prequele nie miały problem. I w sumie trochę szkoda, że akurat wszystkie jego pomysły odnośnie 7 części zostały odrzucone. I w sumie na tej samej zasadzie mamy znowu podobieństwo z Terminatorami, gdzie sam "ojciec założyciel" (Cameron) jest całkowicie pomijany.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Dopiero teraz zauważyłem... Tak, są MickiewiczaWawrzyniec pisze:Ale są one autorstwa Mickiewicza, czy mamy do czynienia z czymś jak XIII. Księgą Pana Tadeusza?Paweł Stroiński pisze:Niedokończone Dziady I istnieją, nawet je chyba wystawiano razem z całością![]()

- bartex9
- Spec od additional music

Fotka z nowego numeru Vanity Fair. Mógłby już być ten grudzień

http://www.vanityfair.com/hollywood/201 ... ens-photos
---
I jeszcze filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=yRwuD68NHoI
- bartex9
Abrams o współpracy z Johnem przy SW7:
https://www.youtube.com/watch?v=3JBPJ1xyvHE
https://www.youtube.com/watch?v=3JBPJ1xyvHE
Wiele konkretnego to nie powiedział
Że będą nowe tematy ale też sporo starych. I "tylko John Williams to potrafi" 

- bartex9
Tym razem John wypowiada się o SW7:
Cytacik oczywiście z nowego Vanity Fair.What I have seen is absolutely delightful and witty and funny and engaging. The extensions of the mythology are very cleverly and beautifully written, I think. If I can quote Steven Spielberg... 'J.J. has hit it out of the ballpark.' I'm having a lot of fun with it.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Brzmi to bardzo zachęcająco. I niechaj wyjdzie, że jestem naiwny i przez te wszystkie lata na forum niczego się nie nauczyłem. Ale ja jednak wierzę Williamsowi. Mimo, że wiadomo powinienem być nauczony, że podobnie jak politykom nie należy ufać kompozytorom muzyki filmowej, gdyż wszystko co mówią to fałsz. Cóż ja jestem naiwny.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Czy kiedykolwiek Williams ciebie zawiódł, że masz wątpliwościWawrzyniec pisze:Brzmi to bardzo zachęcająco. I niechaj wyjdzie, że jestem naiwny i przez te wszystkie lata na forum niczego się nie nauczyłem. Ale ja jednak wierzę Williamsowi. Mimo, że wiadomo powinienem być nauczony, że podobnie jak politykom nie należy ufać kompozytorom muzyki filmowej, gdyż wszystko co mówią to fałsz. Cóż ja jestem naiwny.

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Tutaj jest cała lista:muaddib_dw pisze: Jeśli to nie On, zapytam więc któryż to kompozytor sprawił, że straciłeś zaufanie
http://en.wikipedia.org/wiki/Remote_Control_Productions