HANS ZIMMER - MAN OF STEEL (2013)
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: HANS ZIMMER - MAN OF STEEL (2013)
Bates pewnie by rżnął z Zimmera, co już nie raz czynił. Ale w sumie to jestem ciekaw czy po "Man of Steel" Snyder wróci jeszcze do Batesa?
W sumie nie jest to reżyser mojej bajki i Zimmer dalej powinien trzymać się Nolana, Howarda i Verbinskiego. I nie wiem czy do tego grona powinien w przyszłości dołączyć Snyder?
Chociaż w sumie im więcej Zimmera tym lepiej.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Nie mozna mowic, ze stary temat sie nie sprawdziWawrzyniec pisze:Jaki stary temat. Skoro twórcy jak najbardziej chcą się odciąć od czerwonoomajtkowego Supermana, to temat Williamsa, choć jest on wybitny odpada.
Zresztą sam Tomek napisał coś w stylu, że jak już ktoś ma tutaj dać radę z tym projektem to jest to właśnie Hans Zimmer.
Bo rownie dobrze, mozna powiedziec, ze muzyka Zimmera i ta cala jego pseudo elektronika, nie sprawdza sie w Trylogii Batmanow Nolana
melodyjnosc (czyli na przyklad temat Supermana Williamsa) sprawdzi sie w kazdej konwencji Supermana
nie wazne, jaka by to byla super melodia
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
W poprzednim moim poscie tutaj usmiecham sie do tych panienek z Twojego avataru

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Agent jest najwidoczniej szczęśliwym człowiekiem dlatego tak się uśmiecha.
Ale pomijając te uśmieszki to odniosę się do tego co napisałeś i niestety nie mogę się zgodzić. Kiedy tworzymy rebooty, remake czy jak je zwą, ale obieramy zupełnie inne drogi w pewnych adaptacjach to błędem jest trzymać się przy już istniejących pracach nawet kiedy są one wybitne. I tematy Supermana Williamsa i Batmana Elfmana choć są arcywybitne nie miałyby prawa bytu w tych nowych filmach, które chcą być jak najbardziej inne.
Tak samo dla kompozytorów takie pisanie i aranżowanie już istniejących tematów to pójście na łatwiznę. Nie wspominając, że jestem ciekawe jakie byłyby rekcje, gdyby np. Zimmer przerobił motyw Elfmana do Batmana na swój sposób?
Tak samo jak ja nie mam ochoty słyszeć motywu Williamsa w aranżacji Zimmera.
Ale pomijając te uśmieszki to odniosę się do tego co napisałeś i niestety nie mogę się zgodzić. Kiedy tworzymy rebooty, remake czy jak je zwą, ale obieramy zupełnie inne drogi w pewnych adaptacjach to błędem jest trzymać się przy już istniejących pracach nawet kiedy są one wybitne. I tematy Supermana Williamsa i Batmana Elfmana choć są arcywybitne nie miałyby prawa bytu w tych nowych filmach, które chcą być jak najbardziej inne.
Tak samo dla kompozytorów takie pisanie i aranżowanie już istniejących tematów to pójście na łatwiznę. Nie wspominając, że jestem ciekawe jakie byłyby rekcje, gdyby np. Zimmer przerobił motyw Elfmana do Batmana na swój sposób?
Oczywiscie, najlepiej by byly gdyby reboot/remake mial odrebna muzyke. Jednak nie zmienia to faktu, ze temat muzyczny z poprzedniej wersji sprawdzilby sie w nowej konwencji. Kwestia podpasowania aranzacji do tonu filmu jak i calej konwencji (zmiana kilku instrumentow na mocniejsze w przypadku mrocznego klimatu filmu na przyklad).Wawrzyniec pisze:odniosę się do tego co napisałeś i niestety nie mogę się zgodzić. Kiedy tworzymy rebooty, remake czy jak je zwą, ale obieramy zupełnie inne drogi w pewnych adaptacjach to błędem jest trzymać się przy już istniejących pracach nawet kiedy są one wybitne. I tematy Supermana Williamsa i Batmana Elfmana choć są arcywybitne nie miałyby prawa bytu w tych nowych filmach, które chcą być jak najbardziej inne.
Tak samo dla kompozytorów takie pisanie i aranżowanie już istniejących tematów to pójście na łatwiznę. Nie wspominając, że jestem ciekawe jakie byłyby rekcje, gdyby np. Zimmer przerobił motyw Elfmana do Batmana na swój sposób?Tak samo jak ja nie mam ochoty słyszeć motywu Williamsa w aranżacji Zimmera.
Ale zgadzam sie tutaj, ze nowe podejscie do danej postaci filmowej/komiksowej powinno charakteryzowac sie nie tylko zmianami fabularnymi, jak i obsady, ale rowniez odpowiednim dopasowaniem muzycznym.
Jako ciekawostke moge powiedziec, ze Zimmer w TDK wykorzystal kilka nut z tematu Elfmana, podobnie jak w Batman Begins. Jest to subtelne, ale jednak, dla osoby, ktora zna te tematy na pamiec, uda sie wylapac te kilka smaczkow
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Score Hansa wyda 14 czerwca (dzień premiery filmu) Watertower Music.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
14.06 to dobra data - moje urodziny
jakby nie patrzyć, obok Iron Man 3 czy Star Treka 2 (13?) i Jacka Slayera najbardziej oczekiwany przeze mnie score na dzień dzisiejszy.
NO CD = NO SALE
-
hp_gof
Ooooo, Adaś za niecałe pół roku czterdziestkę obchodzi! Czy to już 50-tka?
Po niektórych komentarzach skłaniałbym się ku temu drugiemu
(tak, czysta złośliwość
)
40 to już prawie 50, a 50 to już prawie 60, więc git majonez 
NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Na moje urodziny akurat nic Zimmera nie wyjdzie, za wcześnie (16.01.). Ale fajny zbieg okoliczności i życzę, aby to był dobry prezent. 
nikt nie mówi że to będzie leżeć na półce
najpierw trzeba sprawdzić czy na to zasłuży...
NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Oj, zasłuży zasłuży.
Ja sam muszę odkładać pieniądze, gdyż już trzy soundtracki od Hansa mi się szykują do zakupu. 
-
hp_gof
Gdybym ja kupował wszystko co Desplat wydaje każdego roku, to bym zbankrutował
Ale jeśli sprawia Ci to przyjemność i nie mieszkasz przez swoje fanbojstwo w kartonie pod mostem albo na Berlin Hauptbahnhof - to świetna sprawa